Autorităţile au anunţat miercuri 595 de decese, ceea ce duce totalul morţilor de Covid, pe teritoriul Marii Britanii, la 50.365. Este al cincilea stat care depăşeşte 50.000 de mrţi cauzate de coronavirus, după SUA, Brazilia, India şi Mexic. În cazul Regatului Unit, peste nouă din zece decese s-au înregistrat la grupa de vârstă de peste 65 de ani.
Guvernul de la Londra a mai adăugat că în ultimele 24 de ore au existat încă 22.950 de cazuri confirmate de laborator ca fiind infecţii cu noul coronavirus. Astfel, numărul total de cazuri pe teritoriul Regatului Unit este de 1.256.725. Aproximativ 185.000 dintre acestea au necesitat spitalizare.
În acelaşi timp, Gibraltar, enclava britanică din sudul Spaniei, tocmai a înregistrat miercuri primul său deces cauzat de Covid-19. Victima, un nonagenar, a murit de pneumonie după ce a contractat virusul. De la începutul pandemiei, 842 de persoane au contractat virusul în această mică enclavă britanică, de 34.000 de locuitori. În ciuda faptului că Spania vecină este una dintre țările cele mai afectate de pandemie din lume, cu aproape 40.000 de morți și aproape 1,4 milioane de cazuri, Gibraltar și-a păstrat întotdeauna granița deschisă, traversată zilnic de aproape 14.000 de lucrători transfrontalieri.
Spania a depăşit miercuri pragul de 40.000 de decese legate de COVID-19 înregistrate oficial de la începutul epidemiei, potrivit cifrelor oficiale furnizate de Ministerul Sănătăţii. Ţara a înregistrat miercuri 311 noi decese, atingând un total de 40.105 de morţi de la începutul pandemiei, alăturându-se statelor europene cele mai îndoliate. Franţa a atins acest prag de 40.000 de morţi în urmă cu mai puţin de o săptămână, iar Regatul Unit l-a atins miercuri pe cel de 50.000 de morţi. Cu o zi în urmă, Spania a atins recordul de decese în 24 de ore de după venirea celui de al doilea val de coronavirus, cu peste 400 de noi decese.
Pe 25 octombrie, guvernul a declarat stare de urgenţă sanitară, care implică o interdicţie de circulaţie aproape în întreaga ţară şi autorizează autorităţile regionale competente în materie de sănătate să ia măsuri anti-COVID. Mai multe regiuni şi-au închis teritoriul sau au dispus închiderea barurilor şi restaurantelor, iar unele fac presiuni pentru a urma exemplul altor ţări europene care au decretat izolarea la domiciliu.