„Farmaciştii şi echipele lor depun mari eforturi pentru a garanta că pacienţii au acces la medicamentele lor pe perioada crizei actuale”, a declarat pentru Reuters Leyla Hannbeck, CEO al Asociaţiei Farmaciilor Independente Multiple (AIMp) din Marea Britanie.
„În timp ce situaţia privind criza de carburant a început să se îmbunătăţească, suntem conştienţi că unele zone geografice continuă să fie afectate de întârzieri în livrările de medicamente„, a spus Hannbeck.
Ea a declarat că actuala criză are un impact considerabil asupra volumului de muncă şi a stresului farmaciştilor.
„Urmărim îndeaproape situaţia legată de şoferii de camion şi de criza combustibilului (…) şi cerem guvernului să asigure planuri de urgenţă solide şi o strategie pentru a garanta că furnizările de medicamente nu sunt afectate şi că putem să avem în continuare grijă de pacienţii noştri„, a declarat Hannbeck.
În ciuda lipsurilor, premierul britanic Boris Johnson a respins posibilitatea ca Marea Britanie să revină la imigraţia necontrolată pentru a rezolva crizele carburanţilor, benzinei şi aprovizionarea cu alimente de Crăciun, sugerând că astfel de tensiuni fac parte dintr-o perioadă de ajustare post-Brexit.