Marea Britanie va amenda persoanele care vor să iasă din ţară fără justificare. Măsura este aplicată pentru a preveni importarea de noi cazuri de COVID-19 şi aducerii în ţară de noi tulpini ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc.
Guvernul condus de Boris Johnson a hotărât interzicerea călătoriilor internaţionale neesenţiale până cel mai devreme pe 17 mai.
Singurele motive acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile, notează Agerpres.
De asemenea, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.
În prezent, Marea Britanie a aplicat începând din 6 ianuarie al treilea cel mai dur lockdown național. Numărul de infectare a crescut spectaculos în această ţară, în special din cauza noii tulpini de COVID identificate în Marea Britanie, care, potrivit medicilor, este mult mai contagioasă.
Citeşte şi: Marea Britanie, la al treilea lockdown. Guvernul continuă să plătească 80% din salariu
Ministrul de Finanţe britanic, Rishi Sunak, a decis că va extinde măsura echivalentă cu şomajul tehnic până la finalul lunii septembrie, într-o decizie luată pentru a proteja milioane de oameni, potrivit Bloomberg. Guvernul va continua să plătească 80% din salariu pentru cei înscrişi în program până la finalul lunii iunie. Procentul plătit de guvern va începe să scadă în ultimele trei luni de program, în timp ce programul va fi flexibilizat pentru a include mai cetăţeni încadraţi în categoria liber profesionist.
„Este normal să continuăm să ajutăm businessurile şi cetăţenii pe parcursul lunilor complicate pe care le avem în faţă”, a declarat Rishi Sunak.
Astfel, guvernul plăteşte 80% din salariul angajatului până la finalul lunii iunie, cu un plafon de 2.500 de lire pe lună. Din luna iulie, angajatorii trebuie să plătească 10% din salariu, iar guvernul pune 70%, cu un plafon de 2.187,5 lire pe lună. Din august, proporţiile se schimbă la 20% pentru angajator şi 60% pentru guvern, plafonat la un total de 1.875 lire pe lună.
De la începutul pandemiei și până acum, Marea Britanie a înregistrat 4.201.358 de infectări și 124.025 de decese asociate COVID, conform worldometeres.info.
Citeşte şi: Marea Britanie, la al treilea lockdown. Guvernul continuă să plătească 80% din salariu