Marea Britanie vrea cât mai mulţi oameni bolnavi de coronavirus. Planul atipic al lui Boris Johnson împotriva pandemiei

Scopul Marii Britanii este de a avea cât mai mulţi bolnavi de coronavirus, pentru a stopi epidemia. Nu este explicit spus acest lucru, dar planul guvernului Boris Johnson pentru combaterea coronavirusului în Marea Britanie este clar, scrie Bloomberg: răspândirea bolii poate fi încetinită, dar nu poate fi oprită. Majoritatea oamenilor vor suferi de boală, mulți dintre ei se vor simți foarte bolnavi, dar aproape toți se vor recupera este concluzia oficialilor de la Londra.
Filip Stan
13 mart. 2020, 07:56
Marea Britanie vrea cât mai mulţi oameni bolnavi de coronavirus. Planul atipic al lui Boris Johnson împotriva pandemiei

Scopul este o imunizare a maselor într-o proporție suficient de ridicată astfel încât populaţia care se îmbolnăveşte şi se recuperează să dobândească imunitate la virus. Scopul este de a realiza acest lucru în lunile de vară, înainte de începerea următoarei ierni, când manifestările riscă să devină din nou severe şi să provoace multe victime în rândul oamenilor.

Ceea ce nu puteți face este să eradicaţi acest virus complet, iar ceea ce nu ar trebui să faceți este să îl eradicaţi complet„, spune cercetătorul Patrick Vallance, consilierul ştiinţific al Guvernului, care este convins că virusul o să apară din nou în timpul anotimpurilor reci. „Suntem pe o traiectorie care ne arată că suntem la patru săptămâni în spatele Italiei şi a altor ţări europene„, a adăugat el.

Citeşte şi SCENARIU DEVASTATOR. Ţara în care peste 100.000 de persoane vor fi ucise de CORONAVIRUS

De altfel, David Halpern, membru al comitetului care gestionează răspândirea coronavirusului în Marea Britanie, a declarat că planul este de a întări imunitatea comunității la un nivel care să le permită persoanelor cu cel mai mare risc de îmbolnăvire să fie protejate.

Boris Johnson refuză să închidă şcolile

Numărul persoanelor infectate de noul coronavirus în Regatul Unit se situează „probabil” între 5.000 şi 10.000 de persoane, a estimat joi Guvernul, deşi numărul oficial este de 590 de îmbolnăviri. Premierul Boris Johnson a anunţat trecerea la o nouă fază a planului său de acţiune, destinat să întârzie vârful crizei, cu scopul de a scuti de presiune serviciile de sănătate. „Este cea mai rea criză de sănătate publică a acestei generaţii„, a declarat el într-o conferinţă de presă la sediul din Downing Street. Deocamdată nu vor fi interzise adunările şi nici nu vor fi închise şcolile, a afirmat Johnson. Concret, Guvernul recomandă ca toţi cei care prezintă simptome, chiar dacă uşoare, să se izoleze timp de şapte zile. De altfel, Comisia electorală a scris Guvernului recomandând să amâne alegerile locale din mai pentur septembrie. Mai mulţi experţi din sistemul de sănătate publică au criticat răspunsul Regatului Unit în faţa crizei, caracterizându-le insuficiente.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Top alimente din comerț periculoase pe care nu e bine să le consumi. Le găsești în rafturile din față și vei fi tentant să le cumperi: ”Ar trebui să aibă un avertisment”
Capital.ro
Devin proprietari și pe terenuri. S-a dat lege în România. Decizia a venit joi, 27 iunie
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Schimbare uriașă pentru clienții Băncii Transilvania! Iată ce este nou!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Guvernul, la sapă de lemn. Se iau măsuri disperate
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Previziunea-șoc a 'noului Nostradamus' pentru 2024. Urmează evenimente apocaliptice: 'Ce-i mai rău abia acum începe'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Betty Salam s-a mutat în casă nouă cu soțul și copilul! Fiica lui Florin Salam are de gând să-și mărească familia? „Îmi doresc din tot sufletul o fetiță”
Capital.ro
UNGURII nu acceptă să renunțe. Lovitura cea mare în Europa: Să fie maghiară
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
Parlamentul georgian adoptă în primă lectură un proiect de lege anti-„propaganda LGBT”
MediaFlux
FACTURILE se MAJOREAZĂ cu 20% de la 1 IULIE! Milioane de români, AFECTAȚI DIRECT
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?