Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de WhatsApp. Iată cum să te ferești de hackeri și să-ți păstrezi confidențialitatea

Toți utilizatorii de WhatsApp ar trebui să-și verifice setările înainte de a folosi aplicația.
Alina Costache
06 nov. 2022, 08:03
Marea greșeală pe care o fac utilizatorii de WhatsApp. Iată cum să te ferești de hackeri și să-ți păstrezi confidențialitatea

Experții cibernetici îndeamnă toți utilizatorii să se asigure că folosesc cele mai bune setări posibile pentru WhatsApp. Peste două miliarde de oameni din toată lumea folosesc WhatsApp, deținut de Meta, ceea ce îl face o țintă principală pentru hackeri. S-ar putea să vă expuneți la un risc inutil utilizând setările greșite.

Doi experți cibernetici dezvăluie cel mai bun mod de a rămâne în siguranță pe WhatsApp. Cea mai importantă setare este verificarea în doi pași, potrivit lui Tom Davidson, expert în securitate și director senior la firma cibernetică Lookout.

„Aceasta este prima linie de apărare împotriva cuiva care încearcă să vă acceseze mesajele configurându-vă numărul pe alt dispozitiv”, a spus Tom pentru The Sun.

Citește și Cum poți avea conversații secrete pe WhatsApp. Funcția neștiută de pe aplicația folosită de milioane de români

„Cu această setare activată, utilizatorilor li se solicită un PIN înainte ca numărul să poată fi asociat cu WhatsApp. Oferă protecție suplimentară în cazul în care cineva reușește să obțină numele de utilizator și parola”, a mai spus el.

Utilizarea verificării în doi pași ar putea fi vitală atunci când vine vorba de blocarea accesului hackerilor la conturile pe care le aveți.

Cum vă protejați confidențialitatea pe WhatsApp

Și asta nu e tot. WhatsApp este plin de funcții inteligente concepute pentru a vă proteja confidențialitatea. Multe dintre ele sunt ascunse în Setări, sub fila Confidențialitate.

„Această secțiune vă permite să configurați tot felul de setări legate de confidențialitate, cum ar fi cine vă poate vedea profilul și starea”, a adăugat Tom. „Puteți, de asemenea, să configurați o blocare a ecranului și să o activați pentru a dezactiva chitanțele de citire”.

Citește și WhatsApp nu mai funcționează! Europa, Asia și Australia sunt afectate de eroarea aplicației de mesagerie

Dacă vă actualizați telefonul în mod regulat, atunci ar trebui să aveți o grijă suplimentară, potrivit expertului cibernetic Brian Higgins.

„Merită să ne amintim că, dacă instalați WhatsApp pe un dispozitiv nou, confidențialitatea se va reseta la setările din fabrică”, a spus Brian, specialist în securitate la Comparitech.

Ar trebui să verificați și să vă actualizați setările de confidențialitate în mod regulat. Și, de asemenea, să vă „curățați” lista de contacte la fiecare câteva luni.

„Încercați să scăpați de orice persoană cu care nu ați interacționat de ceva vreme sau pe care nu o cunoașteți”, a continuat el.

Există și alte sfaturi cheie de securitate de care puteți profita. Primul este să vă asigurați că vă păstrați telefonul și aplicațiile actualizate cu cele mai recente corecții software. Aceste actualizări includ adesea remedieri importante de securitate care elimină erorile utilizate de hackeri pentru a vă ataca dispozitivul.

Și, de asemenea, ar trebui să fiți atenți în general la oricine care solicită informații personale (cum ar fi detaliile cardului de credit sau codurile de conectare), chiar dacă textul pare să provină de la un prieten. Dacă un hacker obține acces la contul tău de WhatsApp, îl poți da afară conectându-te din nou.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cum a reacționat mama suspectului crimei din Brăila, după ce anchetatorii au găsit în casa ei o posibilă armă a crimei: „Un briceag cu care îşi tăia..”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!