Maria Blaj, o româncă stabilită în Bologna, și-a închis barul-patiserie pentru a respecta normele impuse de autorități. Dar nu stă degeaba. Se trezește în fiecare la zi la 4 dimineața, pentru a se apuca să pregătească preparate de patiserie. Nu le coace pentru a le scoate la vânzare, ci pentru a le oferi medicilor și asistntelor de la Spitalul SantOrsola.
Femeia de la „Bar Pasticceria Bistrot Rapid’ susține că nu se poate uita nepăsătoare la ceea ce se întâmplă, ci vrea să ajute, cum știe ea mai bine, prin muncă, până la ieșirea din impas.
„De când am închis continui să vin zilnic la patiserie și să pregătesc micul dejun pentru persoanele care lucrează la secția de Urgență de la Spitalul SantOrsola, cu toate că activitatea este închisă publicului și angajații mei sunt toți acasă’, a declarat Maria pentru BolognaToday.
Efortul femeii este lăudabil, mai ales că se trezește înainte de a se lumina pentru a se apuca de treabă, potrivit rotalianul.com. Femeia susține că va continua să facă această activitate cât timp va avea materie primă suficientă și, bineînțeles cât va mai putea. „Mă ridic din pat în fiecare dimineață la ora 4:00 și o fac pentru ei, medici, asistenți și oricine are nevoie, deoarece cred că este minimul pe care îl pot face în situația grea în care suntem cu toții. Consider aceste persoane extraordinare (medicii și sisitenții sanitari – n.r.), minunate și au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Le voi pregăti micul dejun atât timp cât pot, până când voi avea materiile prime pentru a face acest lucru’.
Femeia a ținut să menționeze că respectă toate măsurile de igienă impuse și își încurajează colegii din domeniu să-i urmeze exemplul.
„Este bine să subliniez că tot ceea ce trimit respectă regulile igienico-sanitare. Am făcut totul de comun acord cu managerul secției de Urgență pe care l-am contactat imediat ce a început această criză. Ofer aproximativ 50 de mic-dejunuri pe zi, pentru toate cele trei schimburi. Produsele sunt livrate printr-un membru al asociației Fanep. Eu stau la bar până pe la ora 8:00, apoi închid totul și plec acasă. Invit toți colegii care au o activitate, dacă nu au făcut-o încă, să facă ceva similar. Cu toții avem materii prime la sediul nostru, iar în loc să așteptăm să expire le putem folosi pentru cei din spitale sau pentru alții care au nevoie. Voi continua atât timp cât voi avea putere și nu pot face altceva decât să mulțumesc tuturor celor care lucrează în unitățile spitalicești. Suntem alături de voi!’, a conchis ea.
Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a crescut cu 427 în ultimele 24 de ore, ajungând la 3.405 şi depăşind astfel China, conform cifrelor oficiale anunţate joi.
Cifrele de joi indică o uşoară îmbunătăţire a situaţiei faţă de ziua precedentă, când au fost înregistrate 475 de decese.
Aproximativ 3.245 de persoane au murit în China, de la izbucnirea pandemiei, la finalul anului trecut. În cazul Italiei, virusul s-a manifestat în nordul ţării începând cu data de 21 februarie.
Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire în Italia a ajuns la 41.035 faţă 35.713, o creştere de 14.9%, ceea ce reprezintă o rată de creştere mai rapidă decât în ultimele trei zile.