Maria asigură masa medicilor italieni care tratează pacienţi de coronavirus: „Voi continua atât timp cât voi avea putere”

Italia este în carantină, fiind cea mai afectată țară din Europa de epidemia de coronavirus. Oamenii sunt obligați să stea în case, iar cadrele medicale abia mai reușesc să facă față pacienților. Totuși, există speranță, atât timp cât există oameni cu suflet mare, care se gândesc și la eforturile depuse de personalul medical pentru combaterea răspândirii pandemiei. Este și cazul unei românce stabilite în Italia, care asigura în fiecare dimineață micul-dejun cadrelor medicale de la Urgențe.
Filip Stan
20 mart. 2020, 07:23
Maria asigură masa medicilor italieni care tratează pacienţi de coronavirus:

Maria Blaj, o româncă stabilită în Bologna, și-a închis barul-patiserie pentru a respecta normele impuse de autorități. Dar nu stă degeaba. Se trezește în fiecare la zi la 4 dimineața, pentru a se apuca să pregătească preparate de patiserie. Nu le coace pentru a le scoate la vânzare, ci pentru a le oferi medicilor și asistntelor de la Spitalul SantOrsola.

 

Femeia de la „Bar Pasticceria Bistrot Rapid’ susține că nu se poate uita nepăsătoare la ceea ce se întâmplă, ci vrea să ajute, cum știe ea mai bine, prin muncă, până la ieșirea din impas.

„De când am închis continui să vin zilnic la patiserie și să pregătesc micul dejun pentru persoanele care lucrează la secția de Urgență de la Spitalul SantOrsola, cu toate că activitatea este închisă publicului și angajații mei sunt toți acasă’, a declarat Maria pentru BolognaToday.

Efortul femeii este lăudabil, mai ales că se trezește înainte de a se lumina pentru a se apuca de treabă, potrivit rotalianul.com. Femeia susține că va continua să facă această activitate cât timp va avea materie primă suficientă și, bineînțeles cât va mai putea. „Mă ridic din pat în fiecare dimineață la ora 4:00 și o fac pentru ei, medici, asistenți și oricine are nevoie, deoarece cred că este minimul pe care îl pot face în situația grea în care suntem cu toții. Consider aceste persoane extraordinare (medicii și sisitenții sanitari – n.r.), minunate și au nevoie de sprijinul nostru, al tuturor. Le voi pregăti micul dejun atât timp cât pot, până când voi avea materiile prime pentru a face acest lucru’.

Italia a depăşit China în privinţa numărului morţilor de coronavirus. 427 morţi într-o singură zi, numărul total a ajuns la 3.405

Femeia a ținut să menționeze că respectă toate măsurile de igienă impuse și își încurajează colegii din domeniu să-i urmeze exemplul.

„Este bine să subliniez că tot ceea ce trimit respectă regulile igienico-sanitare. Am făcut totul de comun acord cu managerul secției de Urgență pe care l-am contactat imediat ce a început această criză. Ofer aproximativ 50 de mic-dejunuri pe zi, pentru toate cele trei schimburi. Produsele sunt livrate printr-un membru al asociației Fanep. Eu stau la bar până pe la ora 8:00, apoi închid totul și plec acasă. Invit toți colegii care au o activitate, dacă nu au făcut-o încă, să facă ceva similar. Cu toții avem materii prime la sediul nostru, iar în loc să așteptăm să expire le putem folosi pentru cei din spitale sau pentru alții care au nevoie. Voi continua atât timp cât voi avea putere și nu pot face altceva decât să mulțumesc tuturor celor care lucrează în unitățile spitalicești. Suntem alături de voi!’, a conchis ea.

Italia a anunţat joi 427 de decese provocate de coronavirus în ultimele 24 de ore, bilanţul total de 3405 decese depăşindu-l pe cel al Chinei, conform Reuters.

Bilanţul deceselor provocate de coronavirus a crescut cu 427 în ultimele 24 de ore, ajungând la 3.405 şi depăşind astfel China, conform cifrelor oficiale anunţate joi.

Cifrele de joi indică o uşoară îmbunătăţire a situaţiei faţă de ziua precedentă, când au fost înregistrate 475 de decese.

Aproximativ 3.245 de persoane au murit în China, de la izbucnirea pandemiei, la finalul anului trecut. În cazul Italiei, virusul s-a manifestat în nordul ţării începând cu data de 21 februarie.

Numărul total al cazurilor de îmbolnăvire în Italia a ajuns la 41.035 faţă 35.713, o creştere de 14.9%, ceea ce reprezintă o rată de creştere mai rapidă decât în ultimele trei zile.

 

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Când se schimbă vremea. Meteorologii ANM vin cu noi vești proaste
Capital.ro
Doliu în lumea muzicii. Adio, dragă DOAMNĂ! Muzica ei va fi eternă
Playtech.ro
A suferit CUMPLIT după DIVORȚ! Știi cine e, astăzi, fata din imagine?
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
De ce circulă în continuare TIR-urile pe Transfăgărășan. Suspiciuni de șpagă pe Valea Oltului pentru tranzit
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Vinete marinate. O rețetă celebră, vedetă în marile restaurante
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
O turistă și-a luat o felie de pizza într-un restaurant din Mamaia, dar a fost obligată să plătească și ketchup-ul. Câți lei a dat
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Medicii au CONFIRMAT! Ce se intampla cu Joe Biden in aceste momente
Capital.ro
Asociațiile de proprietari nu sunt obligate. Proprietarii de apartamente nu au drept. Legea spune clar
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Joe Biden Testat Pozitiv la Covid-19, Va Continua să Lucreze în Izolare
MediaFlux
Anunț OFICIAL de la Casa de Pensii. DECIZIA care SCHIMBĂ radical PENSIILE
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'