REZULTATE ACADEMIA DE POLIŢIE. Celebrul poliștist brașovean, Marian Godină, ratează din nou admiterea la Academia de Poliție. Aceasta a anunțat pe pagina sa de Facebook că a obținut media 7.5 în urma examenului de admitere, insuficientă pentru a fi declarat admis, după cum scrie chiar el. Este a cincea tentativă a polițistului de a fi admis la cea mai înaltă instituție de învățământ a Ministerului Afacerilor interne.
Miercuri, 9 august, Marian Godină a povestit o întâmplare care a avut loc când era „elev al şcolii de poliţie”.
„Când eram elev al școlii de poliție am făcut practica la o secție de poliție din Brașov. Cam tot stagiul de practică mi l-am petrecut fiind pus de agenții vechi să le numerotez agendele de serviciu, să duc citații sau ordine de încorporare în armată. Cam așa ar fi trebuit să învăț eu meseria de poliție. La sfârșitul stagiului fiecare elev primea o notă. Când mi-am auzit nota m-am aprins pe loc, deși eram pe atunci un copil. Nota 9.
-Păi de ce am 9?
-Da bravo mă, doar nu ai vrea 10? Ce ai făcut ca să ai 10?
-Dar ce trebuia să fac și nu am făcut ca să iau 9?
Și uite așa, pentru că nu m-am lăsat, am plecat inapoi la școală cu nota 10 pe stagiul de practică. Acolo majoritatea elevilor veniseră cu note de 9 și m-au întrebat de ce eu aveam 10, ce făcusem. Deci lor li se băgaseră deja in cap prosteala aia cu nota 10 și chiar și-o însușiseră. Eu nu. Și pe atunci nu mă știa nimeni, abia aveam 18 ani și eram un mucos. Dar un mucos care deschidea gura când i se făcea o nedreptate. Știam clar că nota aia nu îmi va aduce nimic. 9 sau 10 era exact același lucru, nu îmi influența viitorul cu nimic. La fel cum nici punctul în plus pe care l-am luat azi la istorie nu îmi va schimba situația cu nimic. Nici măcar nu speram asta și nici nu era ăsta scopul. Scopul era să se tragă un semnal că lucrurile nu sunt în regulă. Sunt curios dacă la anul vor mai greși. Eu zic că nu”, a scris Godina pe Facebook.
Marşi seară, poliţistul Marian Godină, autor a două cărţi, a distribuit pe Facebook o ştire potrivit căreia una dintre întrebările din istorie ar fi fost punctată greşit şi a scris că va face o plângere în acest sens. „Încep să înţeleg de ce am luat nota asta la istorie. Nişte cretini! Nu trebuie contestaţii, trebuie plângeri penale. Eu nu mai am când să fac contestaţie pentru că am plecat din Bucureşti, dar pentru o plângere am să îmi fac tot timpul. Sau asta nu e îndeplinire defectuoasă a unei îndatoriri de serviciu?”, a scris Godină.
La un sfert de oră după distribuirea stirii, Godină a scris, într-o altă postare, că „din informaţii precise, mai multe grile de corectare au fost greşite, iar acum se ia în calcul o recorectare a lucrărilor”.
„Eu nu mă voi mulţumi cu asta. Va trebui verificat care dintre cei cu note mari au bifat răspunsurile «corecte», conform grilelor de corectare greşite. Au fost întrebări simple la care ei nu aveau cum să dea răspunsurile greşite, numai în cazul în care deja ştiau că li se vor considera corecte. Şi tare mi-e că ne-am cam luptat cu mori de vânt. Eu promit că voi face tot ce îmi stă în puteri ca cineva să răspundă pentru ce s-a întâmplat azi. Nu mă voi mulţumi cu o recorectare şi cu o notă mai mare. Vor trebui să răspundă, fie pentru prostie ceea ce se va spune, fie pentru ticăloşie, ceea ce se va nega. Domnule rector al Academiei de Poliţie, pentru acest circ ar trebui să vă daţi demisia simultan cu recorectarea. V-aţi bătut joc de emoţiile a mii de tineri şi părinţi care astăzi au plâns”, a scris Godină.
Academia de Poliţie anunţă că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită, însă poliţistul Marian Godină, care a susţinut şi el examenul şi a reclamat problemele de la această probă, spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate.
„O altă întrebare, un alt răspuns greșit. Profesorul de istorie care a conceput această întrebare a considerat că ambele afirmații sunt adevărate. Poate ar fi trebuit ca cineva să îi èxplice domnului profesor, spunându-i că sunt elevi care chiar au învățat și care știu că acea Conferință de pace a avut loc în 1946, nu în 1947 așa cum crede el, confundând-o cu Tratatul de Pace care s-a semnat în 1947.
Și uite așa ați fost fraieriți și anul trecut…”, a mai scris Godină.
„Purtătorul de cuvânt al Academiei de Politie posta aseară pe grupul de admitere că i s-a adus la cunoștință de către un prof. de istorie că două grile au fost greșite și că această problemă se va remedia. Azi revine și declară că acea Comisie de Admitere a hotărât că doar o grilă este greșită. Deci ori profa de istorie nu știe istorie, ori Comisia, ori întrebarea e atât de ambiguă încât a trebuit să dea cu banul. În niciuna dintre variante, candidatii nu au nicio vină. Tot purtatorul de cuv declară că ieri și azi noapte au fost recorectate lucrarile după noua grilă. Se pune întrebarea: dacă nu au fost în stare să facă asta ziua, cu martori la vedere, de ce aș crede că sunt în stare să facă asta noaptea, fără martori? Ar fi amuzant să ni se spună să avem încredere în ei.
Ba mai mult, adineauri primesc acest mesaj.
Domnilor, vă spun serios, ce faceti prin această recorectare fără martori, se numește circ și e contrar regulamentului. Sper să nu vă jucati cu focul.
Eu vă reamintesc că sunt pregătit să merg până în pânzele albe. Cel mai mare câștig al meu va fi că anul viitor sunt convins că veți face acele subiecte cu ochii în patru. Pentru că la voi numai cu scandal se schimbă lucrurile. Așa ați greșit și anul trecut și anul ăsta ați făcut la fel, pentru că nimeni nu a făcut nimic. Anul ăsta îmi voi asuma eu treaba asta.
Spor la recorectat! Sau ați terminat de azi noapte?”, a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.
„Eu când le zic că-s incapabili zic că sunt eu supărat degeaba.
Suntem în 9 august azi, domnilor. Na, că ați greșit-o și pe asta, noroc că nu e grilă”, a mai scris poliţistul pamfletar.
Poliţistul a obţinut 7.50 la proba scrisă a examenului de admitere la Academia de Poliţie, precizând că nu crede că are şanse să intre, urmând să pice pentru a cincea oară. El consideră că vor lua examenul doar cei care „au ghicit cele mai multe răspunsuri corecte”, spunând că „cel care a conceput subiectele şi-a bătut joc de munca multor tineri care au consumat timp, energie şi bani”.