„M-a întrebat cineva dacă am văzut ce a declarat acel domn deputat cu AKM şi ce s-ar întâmpla dacă eu, ca polițist, ipotetic vorbind, aş declara public că e posibil să îmi treacă vreodată prin cap să îmi iau pistolul şi să ies pe stradă să încep să trag.
În mod clar vorbim de o situație ipotetică şi imposibilă pentru că nu aş putea fi polițist dacă aş avea o condamnare definitivă, fie ea cu suspendare. Ştiu, e paradoxal că un polițist, care trebuie să aplice legea, zboară din Poliție în secunda doi după ce este condamnat, indiferent pentru ce infracțiune, în timp ce alții, care fac legea, chiar dacă sunt condamnați pot fi în continuare deputați. De fapt ce vorbesc eu aici de polițişti, când mai pe nicăieri nu te angajează dacă ai cazierul pătat?
În al doilea rând, eu dau teste psihologice destul de des, atât pentru a avea dreptul să am în dotare armă de foc, cât şi pentru a putea conduce o autospecială de poliție, care, între noi fie vorba, are o sirenă, nişte girofaruri şi o stație, în plus față de un logan obişnuit.
Dar să presupunem că aş face vreodată o astfel de declarație. Cred că, după ce şeful meu s-ar asigura că arma mea e în rastelul Poliției, încuiată şi departe de mine, pe lângă unele autorități, printre primii care s-ar autosesiza ar fi psihologul unității care m-ar îndemna să îi fac o vizită şi m-ar întreba daca se întâmplă să visez dragoni, dacă vorbesc cu ei şi dacă mi-s dragi. M-ar întreba probabil şi ce culoare are unicornul meu şi ce îi dau să mănânce. În încercarea lui de a afla ce idei năstruşnice îmi mai trec prin minte, mi-ar aduce la cunoştință că o să mai trag cu pistolul doar în vise, eventual după dragoni ca să-mi lase somnul lin”, a scris Marian Godină pe pagina de Facebook.
Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu.
Procurorii de la Parchetul General au deschis un dosar de tulburare a liniştii şi ordinii publice, ca urmare a declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu, referitoare la faptul că are o mitraliera AKM pe care este pregătit să o folosească. Informația a fost confirmată pentru AGERPRES de reprezentanți ai Biroului de presă al PÎCCJ.
Polițiștii din Argeș s-au sesizat din oficiu și fac verificări cu privire la respectarea regimului armelor și munițiilor, după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a afirmat într-un interviu că deține o armă letală.
„Referitor la declarațiile apărute în spațiul public privind utilizarea de către o persoană publică a unei arme letale, vă informăm că Inspectoratul de Poliție al Județului Argeș s-a autosesizat și desfășoară activități de verificare cu privire la respectarea prevederilor Legii nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor, cu modificările și completările ulterioare”, se precizează într-un punct de vedere postat marți pe site-ul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș.
Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat marți că, după ce a acordat un interviu unui cotidian central, a primit 150 de amenințări cu moartea și a anunțat că îi va da în judecată pe cei care au procedat în acest mod pe Facebook.
„După interviul de la Adevărul am primit 150 de amenințări cu moartea. Opinia fiecărui om este opinia lui, eu nu m-am dus să-i înjur pe niciunul, nu i-am amenințat cu moartea, am primit 150 de amenințări cu moartea pe Facebook. Fapt pentru care dimineață mi-am contactat avocații, 150 de persoane care mi-au dat numele lor — in Codul penal este pușcărie de la 3 la 5 ani amenințarea cu moartea, am făcut plângere penală, vor fi audiate aceste 150 de persoane”, a declarat Rădulescu la Parlament.
El a menționat că este colecționar de arme.
„Eu sunt colecționar, am niște arme, dar n-am tras în viața mea. Arma pe care eu o am acasă am cumpărat-o, sunt și colecționar. (…) Am spus și voi spune — dacă vreodată în țara asta va mai veni comunismul, stalinismul, hitlerismul sau ceva, voi ieși în stradă cu arma. La Revoluție am ieșit în stradă tot așa, împotriva unui sistem comunist, atunci am luptat pentru niște idei pentru care lupt — drepturile și libertățile omului. Pe vremea comunismului n-ai fi putut lua un interviu în viața voastră. (…) Dacă se iese in stradă pentru o idee, cum s-a ieșit atunci cu ordonanța, a fost ok. (…) Nu trebuia dată această ordonanță și toate modificările trebuie să le facem în Parlament, prin dezbateri. (…) S-a terminat acest subiect, în continuare oamenii stau într-un loc neautorizat, ocupă o piață și întrebarea mea este: Dacă noi, ceilalți oameni, vrem să ieșim în Piața Victoriei ce s-ar întâmpla?”, a spus Cătălin Rădulescu.