Marian Oprişan, apel la Dăncilă şi Toader: „Vă rog să daţi amnistia şi graţierea în România anului centenar”

Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, a susţinut un discurs în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, duminică seara. Acesta a făcut apel la prim-ministru şi la ministrul Justiţiei să adopte ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi graţiere.
Ionela Marcu
16 dec. 2018, 15:16
Marian Oprişan, apel la Dăncilă şi Toader:

„Eu, ca cetăţean al acestei ţări, vă rog şi vă încurajez la modul cel mai sincer să faceţi dreptate şi anume să vă folosiţi prerogativa constituţională şi să daţi amnistia şi graţierea în Romania anului 100”, a afirmat Oprişan.

Anterior, Oprişan a susţinut o pledoarie pentru iertare şi împotriva abuzurilor, susţinând că „este mai bine să nu fie condamnaţi 1000 de vinovaţi decât să fie condamnat un singur nevinovat”.

„Sigur, în România trebuie să iertăm, în România trebuie să spunem cetățenilor că singură șansă este solidaritatea. Este bine să ne iubim, este binâ să respectăm legea, dar stimaţi colegi, cum putem să facem aceste lucruri când mii de familii plâng că un sistem nedrept, condus de Băsescu Traian și de camarila lui, a generat prin protocoalele secrete condamnarea a mii de români, oameni de afaceri, politicieni, ziarișți, cetățeni care nu au avut decât o singură vină: au spus ceva neconvenabil pentru regimul aflat la putere sau au dezvoltat nepermis de mult capitalul românesc. Și pentru asta s-au dus la pușcărie.

Doamna prim-ministru, domnule ministru al justiției, vreau să șțiți că, dincolo de ceea ce spun cei răi și minoritari, PSD trebuie să facă dreptate până la capăt. PSD și parlamentul țării, organul suprem legislativ al poporului român, trebuie să ducă la capăt reforma justiție, pentru ca cetățenii României, când se adresează unui judecător, să fie convinși că li se va face dreptate. Nu cum este acum, doar dacă ai norocul de la Dumnezeu să nimerești judecători cinstiți și știutori de carte poți spera că ti se va face dreptate. Pe mine Dumnezeu m-a ajutat și mi-a dat niște judecători știutori de carte și curajoși, dar nu toți au avut acest noroc. Aceasta este justiția. Dacă vrem o țară ca afară, haideți să ne asumăm responsabilitatea și să apelăm la Constituția României, care consacră aceste mijloace”, a declarat Oprişan.

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan, a lansat un apel către serviciile secrete SRI și SIE să nu se implice în alegerile prezidențiale din 2019 și să lase România să aibă un președinte român.

”Fac un apel către SRI, SIE, către instituțiile de forță ale României: din toată inima vă rog ca în 2019 să lăsați România să aibă un președinte care este român, care își iubește țara, un om bun la suflet!”, a spus Marian Oprișan.

Spynews
Au fost găsite frigărui din carne de câine într-o destinație turistică frecventată de o mulțime de români. Autoritățile au luat măsuri de urgență
Bzi.ro
Iuliana Pepene a făcut ravagii, în costum de baie, pe litoral! Imagini incendiare cu blondina de la Antena 1
Fanatik.ro
Greșeala banală care a costat-o pe o familie de români 150 de euro în vacanță. “A mai pățit cineva așa ceva”
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care au luat permisul de conducere. Trebuie să-l ai pe mașină timp de 12 luni
Playtech.ro
A murit românul care a vândut NATO rușilor. Mihai Caraman, spionul care a pus „pe tavă” sovieticilor cele mai importante secrete
DailyBusiness
Este alertă de ultimă oră! România va fi măturată de furtuni și inundații
Adevarul
A fost confirmat primul caz de infectare cu West Nile în România. Un bucureștean de peste 60 de ani
Spynews
Capul Doloșman, comoara ascunsă de pe litoralul românesc, oferă peisaje unice. Cum ajungi la punctul turistic aflat în Jurilovca
Spynews
Se închide temporar circulația pe autostrada A2 București – Constanța. Șoferii vor fi restricționați în plin sezon
Evz.ro
Veste pentru proprietarii din România. Vine marea surpriză
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
Gestul lui Alibec pentru gimnasta Anca Surdu, noua iubită, la nunta lui Ianis Hagi! Toată lumea s-a întrebat despre cine e vorba. EXCLUSIV
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Cauza decesului lui Sorin Nazîru. De ce a murit fostul portar al juniorilor de la Dinamo, de fapt
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Furtunile au făcut din nou prăpăd în țară! Grindina a băgat spaima în locuitorii din Mehedinți: „Peste tot piatră de-ţi era frică şi să stai afară că te omoară”
Capital.ro
Interdicție pentru toți românii. Lege în România. Te duci la închisoare 30 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Prețuri astronomice pentru garsonierele din Cluj: 11 metri pătrați la aproape 50.000 de euro
MediaFlux
CREȘTE vârsta de PENSIONARE. GRAFICE din noua LEGE a pensiilor
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!