Marian Preda (Mişcarea Populară): O nouă suspendare ar şterge România de pe harta ţărilor civilizate

Preşedintele fundaţiei Mişcarea Populară, Marian Preda, afirmă că o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu, cerută de către Dan Voiculescu, va avea consecinţe grave asupra românilor. Preda le cere copreşedinţilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, să-şi precizeze poziţia faţă de afirmaţiile lui Dan Voiculescu, considerat "vocea autorizată a USL în materie de suspendare".
Filip Stan
30 iul. 2013, 10:55
Marian Preda (Mişcarea Populară): O nouă suspendare ar şterge România de pe harta ţărilor civilizate

„De câte ori este chemat să dea socoteală în fața procurorilor și judecătorilor pentru faptele sale penale, Voiculescu cere suspendarea Președintelui României. Atragem atenția USL că o nouă suspendare ar șterge România de pe harta țărilor civilizate și ar aduce prejudicii majore celor 22 de milioane de români”, scrie Marian Preda într-un comunicat de presă dat publicităţii marţi.

Liderul Mişcării Populare solicită conducerii USL să-şi precizeze poziţia faţă de o nouă suspendare. „Le cerem domnilor Ponta și Antonescu să le spună românilor dacă pregătesc alături de Dan Voiculescu o nouă lovitură de stat sau au învățat ceva din lecția din 2012”, se spune în comunicatul citat.

În plus, Preda cere o supraveghere mai atentă a guvernului de către oficialităţile europene în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. „Cerem Comisiei Europene și Comisiei de la Veneția să evalueze seriozitatea Premierului și angajamentele anunțate de prim-ministrul Victor Ponta privind funcționarea statului de drept în România”, a afirmat Marian Preda.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a declarat, luni seară, că dacă ar depinde de el, preşedintele Traian Băsescu ar fi suspendat ”mâine” din nou.

„Eu am fost autorul a două suspendări, am participat cât am putut de activ la procesul de demitere, s-ar părea că nu am fost suficient de prevăzător, de analitic, motiv pentru care nu am reuşit, dar ce ştiu eu este că România cu Traian Băsescu pe funcţia de preşedinte nu are decât de pierdut. Dacă ar depinde de mine aş face-o mâine (n.r.- a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu). PC ar vota, dar PC singur nu are o majoritate care să poată să-i permită acest lucru. Dacă şi PNL va fi de acord şi dacă împreună vom convinge şi PSD să fie de acord sigur că o vom face. Nu am iniţiat o discuţie, cu dragă inimă mă gândesc să o iniţiez, numai că aştept să clarificăm întâi lucrurile cu partenerii noştri ca să nu repetăm istoria din 2012. Dacă aceste lucruri pot fi clarificate, nu cred că mai e o piedică ca domnul Traian Băsescu să-şi termine mandatul înainte de termen”, a spus Dan Voiculescu într-un interviu, potrivit Agerpres.

El a adăugat că subiectul va fi dezbătut în cadrul USL şi se va lua decizia „cea mai înţeleaptă”.

Voiculescu a precizat că audierile din ultima vreme la DNA, inclusiv a vicepremierului Liviu Dragnea, au legătură cu faptul că opinia publică a constatat că referendumul pentru demiterea preşedintelui trebuia validat.

„Cred că toată nebunia a început în momentul în care premierul Victor Ponta şi opinia publică a constatat, pe baza unor date de statistică oficiale, că referendumul de fapt a fost corect şi trebuia validat. A fost momentul în care Traian Băsescu şi-a dat seama de impostură, şi-a dat seama că, cu date oficiale pe masă, poporul, instituţiile, străinătatea, au văzut realitatea şi din cele 1,5 milioane de voturi furate sau deturnate au rămas 70 de dosare pentru voturi în neregulă, din lovitură s-a dovedit că nu a fost nicio lovitură de stat, deci, practic, ce ar urma acum ar fi, dacă e posibil, o să consultăm corpul de avocaţi, să vedem în ce măsură poate fi validat referendumul pe baza datelor de acum”, a încheiat preşedintele fondator al PC.

 

Spynews
La mulți ani de Sf. Ilie. Mesaje și urări pentru 2024
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Este cea mai veche rugăciune către Maica Domnului. Se spune că face miracole dacă o rostești zilnic. Sunt doar câteva cuvinte
Capital.ro
Codul Rutier 2024. Regula obligatorie în toate mașinile din România. Nu poate fi încălcată
Playtech.ro
5 greșeli pe care le faci când folosești aparatul de aer condiționat și îți măresc considerabil factura la curent
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia „nu poate câștiga” în Ucraina. „Nu avem trupe suficiente, aruncăm în luptă și răniții”, spune un propagandist al Kremlinului
Spynews
E oficial! Chelnerii și vânzătorii din România au acum dreptul de a le cere clienților buletinul. În ce condiții se aplică legea
Spynews
Cum arată zona revoltei din Leeds după ce românii au făcut haos | FOTO
Evz.ro
O băutură japoneză îi scapă pe români de mahmureală. Afacerea a prins rădăcini
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
Misterul crimei din Brăila se adâncește ! Ce făcea dentista cu pacienții ei, în cabinet, când veneau la ea. Poliția a descoperit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Adriana Bahmuțeanu a divorțat de George Restivan! Anunțul făcut de vedetă pe rețelelele sociale i-a șocat pe toți
Capital.ro
Obligație în toate județele României din 1 octombrie. Oamenii pot cere ordin. Statul nu respinge
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat prins cărând cadavrul unei femei pe o stradă din Sectorul 5 al Capitalei
MediaFlux
Cele mai MARI MAJORĂRI de PENSII! Daniel BACIU, anunț privind RECALCULAREA
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'