Marian Giurea, în vârstă de 47 de ani, era originar din localitatea vâlceană Alunu, dar trăia în Franţa de 17 ani, unde a lucrat în construcţii o perioadă, iar mai apoi ca şofer de TIR.
Până să se îmbolnăvească, nu a crezut că noul coronavirus există cu adevărat, gând pe care l-a împărtăşit şi pe pagina sa de Facebook: „Am văzut că în toată lumea spun că mor milioane de oameni şi sute de milioane sunt bolnavi. Întrebarea mea este: a văzut cineva un om bolnav sau un om mort de la Corona? Vă rog frumos să-mi ziceţi şi mie, să nu mor prost”, spunea acestea printre altele.
Reacţiile pe care le-a primit au fost şi pro şi contra, dar mai interesant este ce s-a întâmplat pe acelaşi cont după ce s-a aflat de moartea sa. Valul de reacţii neinspirate, unele chiar răutăcioase, i-a determinat pe cei apropiaţi să restricţioneze vizibilitatea postărilor pentru public, deşi, chiar şi în acest context, numărul urmăritorilor săi pe Facebook şi Instagram s-a dublat.
Puţină lume ştie însă că, dincolo de scepticismul său, pe care l-a plătit scump de altfel, Marian Giurea a făcut mult bine la viaţa lui, după cum a declarat pentru Adevarul.ro primarul comunei sale de baştină şi cum indică postările unor apropiaţi. Venea des în ţară ca să-şi ajute mama bolnavă Cristian Birăruţi, primarul din Alunu – Vâlcea, a povestit că, ultima dată, Marian Giurea a fost acasă în urmă cu două luni.
„Revenea destul de des în ţară, o dată la trei – patru luni, ori de câte ori familia sa avea nevoie de el. Venea acasă, să ajute… Mama dumnealui are un handicap grav, iar fratele său este însoţitor”, a spus primarul.
Bărbatul se trăgea dintr-o familie cu cinci copii: doi băieţi şi trei fete.
„Pe una dintre surori ştiu că a luat-o cu el în Franţa, cu tot cu familie, celelalte două ştiam că sunt în Italia, iar la Alunu, alături de mamă, a rămas fratele său”, a declarat primarul din Alunu.
„Fata aceea merge datorită lui, aici n-avea nici o şansă”
„Era un om extraordinar de bun. Făcea bine la toţi, de câte ori venea acasă. Era o fată aici, la noi, cu un handicap – nu putea să meargă. El a dus-o în Franţa, pe la toţi doctorii, a avut grijă de ea. I-a dus şi pe părinţii ei în Franţa, sunt toţi împreună. Dacă rămâneau aici, nu avea nici o şansă, nu mai mergea niciodată. Astăzi, fata aceea merge datorită lui”, a mai spus primarul comunei Alunu. Şi se pare că nu este singura persoană pe care a ajutat-o. Potrivit comentariilor din online ale unei persoane care susţine că este rudă cu Marian Giurea – Larisa, el ar mai fi ajutat şi o fată bolnavă de leucemie. Aceasta a postat şi o fotografie care-l arată pe Marian în spital alături de o persoană feminină, neidentificabilă, cu următorul text: „Uitaţi, oamenii buni… o fetiţă fiind bolnavă de leucemie, a luat-o în Franţa şi a făcut-o bine”. „
Tot despre binele pe care Marian Giurea l-a făcut de-a lungul timpului scrie şi o persoană căreia vâlceanul i-a moşit copilul, fără să ofere însă detalii: „Marian a fost un om şi un prieten de nădejde. El a ajutat până la vârsta de 47 de ani enorm de multă lume. Avea un suflet mare! Era fericit atunci când făcea bine semenilor săi, se simţea bine atunci când îi putea face fericiţi pe semenii lui prin ajutorul dat sau binefacerea pe care o realiza cu drag. Atunci când făcea un bine, nu făcea din aceasta o laudă, aşa cum fac unii. El mergea pe principiul „să nu ştie mâna stângă ce face mâna dreaptă”. Personal, nu am cunoscut un OM asemenea lui Marian, care să îşi iubească atât de mult aproapele, aşa cum ar trebui să facem, de fapt, cu toţii! Marian va rămâne o amintire vie în inimile noastre, a celor care l-am cunoscut. Mare om, mare caracter! Poate în felul acesta vom avea cu toţii de învăţat din experienţa sa de viaţă”, a povestit pe Facebook Valer Iosu, o rudă din Albeni – Gorj.