Marian Vanghelie, primele declaraţii după ce DNA a anunţat că îl urmăreşte penal: „Au vrut să împuşte doi iepuri, pe mine şi pe Tudorache. Mi-e frică şi nu-mi e. Am avut 25 de dosare, am câştigat 20”

Fostul primar de la Sectorul 5 Marian Vanghelie şi fostul edil de la Sectorul 1 Daniel Tudorache sunt urmăriţi penal de DNA într-un dosar privind achiziţii nelegale şi supraevaluate în timpul pandemiei de COVID-19.
Filip Stan
21 oct. 2022, 23:23
Marian Vanghelie, primele declaraţii după ce DNA a anunţat că îl urmăreşte penal:

Potrivit unui comunicat al DNA transmis vineri, în dosarul în care sunt cercetaţi Marian Vanghelie şi Daniel Tudorache este vorba despre achiziţii supraevaluate de tablete pentru elevi (75.500 bucăţi), dar şi produse necesare în perioada pandemiei de COVID-19, respectiv nebulizatoare de biodecontaminare (1.200 bucăţi) şi termoscannere (200 bucăţi).

„Acum o săptămână, am fost chemat la DNA să mi se aducă la cunoștință învinuirile astea multe. Ce să mai comentez? Eu nici în fața lor nu am dat vreo declarație, am dreptul la tăcere, abia la instanță, dacă or să trimită dosarul, o să fac declarații, că acolo am încredere, aici, nu.

După cum vedeți, DNA, cu acest dosar, vrea să împuște doi iepuri dintr-o dată, pe Daniel Tudorache, ca să îl termine definitiv, și pe mine, din alte motive. Probe nu au. Restul din dosar sunt oameni care nu au făcut nicio ilegalitate, dar sunt așa-zise victime colaterale, ca să îi sperie și să accepte să scrie ce vor ei, procurorii.

La DNA, nu s-a modificat nimic, se merge pe aceleași proceduri și procurorii sunt conduși de vechea gardă. Să știți că la DNA m-au întrebat dacă îmi e frică și le-am zis așa: că sunt la al 25-lea dosar și 20 le-am câștigat și că sentimentul de frică e uman, doar nebunilor nu le este frică. Mie îmi e frică și nu-mi e, dacă mă înțelegeți!”, a declarat pentru Gândul, Marian Vanghelie.

Marian Vanghelie, la data faptelor consilier în cadrul Consiliului Local Sector 5 Bucureşti, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave (patru fapte, din care una în formă continuată), instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 fapte, din care trei în formă continuată), instigare la fals material în înscrisuri oficiale (două fapte, din care una în formă continuată) şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

Citeşte şi: Traian Băsescu își acceptă statutul de colaborator al Securității. Fostul președinte a retras contestația de la Curtea de Apel

Daniel Tudorache, deputat PSD, în prezent, la data faptelor primar al Sectorului 1 Bucureşti, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

”Profitând de alocările bugetare pentru achiziționarea de bunuri și servicii și de programele aprobate de Consiliile locale ale sectoarelor 1 și 5 ale Municipiului București, pentru achiziții necesare în perioada pandemiei de COVID-19, grupul infracțional organizat, coordonat de suspectul Vanghelie Marian Daniel, ar fi acționat în maniera descrisă anterior în scopul fraudării fondurilor publice: destinate achiziției de termoscannere și tablete, alocate pentru Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și Unităților Sanitare Publice Sector 1; alocate cu titlul de capital social / majorare capital social pentru Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public-Privat Sector 1 SA și folosite la achiziția de nebulizatoare pentru biodecontaminare, ale societății ECONOMAT Sector 5 și folosite la achiziția de tablete.

Ca exemplu, pentru un nebulizator s-ar fi plătit un preț de 3,5 ori mai mare decât cel practicat de furnizorul inițial. În ceea ce privește contractele de atribuire a tabletelor, pentru a acorda o aparență de legalitate, funcționarii publici din cadrul AUIPUSP Sector 1 și al ECONOMAT Sector 5 București, cu sprijinul expertului în achiziții publice, consultant al celor două autorități contractante, ar fi întocmit documentații false de licitație deschisă și ar fi simulat derularea unor proceduri de licitație deschisă pentru atribuirea contractelor respective, manipulând Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). În realitate, atribuirea acestor tablete s-ar fi făcut anterior simulării procedurilor de licitație, prin proceduri nelegale de negociere fără publicarea prealabilă”, susțin procurorii DNA.

Citeşte şi: Klaus Iohannis va promulga legile justiţiei, dacă vor trece de controlul CCR: „Atunci putem în mod real să ne aşteptăm la ridicarea MCV-ului”

Spynews
Care sunt cerințele lui Maluma pentru a cânta la Neversea. Artistul a venit însoțit de 40 de persoane
Bzi.ro
Brigitte și Florin Pastramă, condamnați penal! Ce au decis judecătorii în dosarul măștilor
Fanatik.ro
Domnitorul român care a sfârșit în exil după ce a câștigat multe bătălii importante pentru apărarea patriei. A fost înmormântat la Viena ca împărații
Capital.ro
Codul Rutier se modifică. Legea care te lasă fără PERMIS Se aplică pe toți șoferii
Playtech.ro
SCANDAL! Loredana Groza s-a făcut de RÂS! Imaginile ȘOC pe care le vrea ȘTERSE urgent
DailyBusiness
UE, ultimatum pentru România! Când trebuie prezentat planul pentru micșorarea deficitului bugetar
Adevarul
Cum s-au cunoscut Constantin Tănase și Charlie Chaplin la Paris: „Roumain… artist din Bucureşti… Bucharest… comprenez?“
Spynews
CFR Călători, vești bune pentru români! S-au anunțat reduceri de 20%
Spynews
Star Matinal. Joaquin Bonilla, decizia care i-a schimbat viața. A lăsat Mexiul pentru a se muta în România: „Am primit un mail” / VIDEO
Evz.ro
România Pitorească. Micul colț de rai unde soarele răsare de două ori într-o zi
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din sutien! Mădălina Ghenea, poziții de INFARCT în dormitor, s-a văzut TOT
Prosport.ro
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
wowbiz.ro
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?
Cancan.ro
Povestea lui Antonio, băiatul din satul Gura Vitioarei care nu a vorbit deloc până la 8 ani. Ce note a luat la Evaluarea Națională 2024
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Reacția lui Ronald Gavril după ce Laurențiu Reghecampf l-a acuzat că stă în casa lui cu Anamaria Prodan: „Sunt bărbat, nu m-aș pune în asemenea poziții”
Capital.ro
Trebuie să devină obligatoriu. Anunțul ce face România de rușine: Să recunoaștem...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Cum a apărut fosta iubită a lui Smiley! A atras toate privirile la EURO 2024
stirilekanald.ro
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
Volodimir Zelenski și Joe Biden discută cu noul premier britanic Keir Starmer despre sprijinul pentru Ucraina
MediaFlux
Zvonuri false despre PENSIE. Daniel Baciu clarifică lucrurile
Shtiu.ro
În ce regiune se găsesc cei mai inteligenți români? Cei mai prosti nu sunt moldovenii!