Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov încearcă să scape de arest. Contestaţiile, judecate de ICCJ

Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov află astăzi dacă scapă de arestul preventiv. Cei doi au făcut contestaţii, solicitând magistraţiilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) o măsură mai blândă. Judecătorii urmează să ia o decizie. 
Ionela Marcu
17 apr. 2015, 07:52
Marian Vanghelie şi Darius Vâlcov încearcă să scape de arest. Contestaţiile, judecate de ICCJ

Marian Vanghelie a contestat la ICCJ decizia magistraților de prelungire a arestului preventiv cu 30 de zile. Instanţa supremă a dezbătut contestaţia lui Vanghelie şi a rămas în pronunţare.

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cristian Ene, a declarat, vineri, la ieşirea din sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), că le-a cerut judecătorilor să ia o măsură mai blândă faţă de clientul său, respectiv arest la domiciliu sau cercetarea sub control judiciar, având în vedere faza în care se află ancheta penală ce îl vizează pe primarul suspendat al Sectorului 5.

Avocatul a explicat că, la acest moment, procurorii DNA fac acte procedurale şi audieri de martori ce nu necesită prezenţa lui Marian Vanghelie, astfel că o măsură mai blândă în cazul său nu poate influenţa în niciun fel urmărirea penală.

Apărătorul edilului suspendat a mai arătat că există şi probe favorabile la dosar pentru Marian Vanghelie, respectiv declaraţiile unor martori, dar şi documente ce ar dovedi neimplicarea clientului său în unele fapte de care îl acuză anchetatorii.

Marian Vanghelie este în arest preventiv din 14 martie, în dosarul în care este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, unele fapte fiind săvârşite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru în atribuirea unor contracte de lucrări publice ale Primăriei Sectorului 5.

Darius Vâlcov, fost ministru de Finanțe, a fost adus şi el, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ), pentru judecarea contestaţiei față de decizia instanței de a-i respinge o cerere de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai ușoară, și anume, arest la domiciliu sau control judiciar. 

Darius Vâlcov se află în arest din 2 aprilie, el fiind acuzat de DNA că ar fi primit aproximativ două milioane de euro de la Theodor Berna, administratorul companiei Tehnologica Radion.

În schimbul acestor bani, Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina, ar fi intervenit pe lângă factori de decizie în vederea câștigării unor licitații de către Tehnologica Radion pentru obiective situate în municipiul Slatina, orașele Scornicești, Piatra Olt și Drăgănești.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Cum se spune corect: “viruși” sau “virusuri”? Confuzia pe care o fac mulți români
Capital.ro
Dispar banii cash. Capcana de care oamenii n-au fost conștienți. Băncile dau banii înapoi
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Avertisment pentru utilizatorii de iPhone și Android. Riscuri mari la încărcarea prin USB
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Autonomie în Ținutul Secuiesc! S-a aflat marele plan al maghiarilor: Îi vindeți pe români
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Primele decese din lume cauzate de virusul Oropouche înregistrate în Brazilia
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!