Ministrul Muncii a spus că la întâlnirea pe care a avut-o cu Crin Antonescu au fost prezente şi alte persoane cărora le-a explicat situaţia în care se află. „Eu am spus că sunt într-o situaţie dificilă. Nu pot să demisionez pentru că nu mă simt vinovată, dar pe de altă parte lucrez 12-14 ore pe zi şi nu mai pot face faţă stresului”, a relatat Câmpeanu. „Dacă sunteţi în stare să luptaţi, luptaţi-vă! Dacă nu, demisionaţi! Vă susţin în orice decizie veţi lua”, i-ar fi răspuns Crin Antonescu.
Ulterior, Mariana Câmpeanu a avut o discuţie şi cu Victor Ponta, şeful ei pe linie guvernamentală, care ar fi spus „Nu este cazul să vă daţi demisia”. „Dacă demisionez acum, toată lumea va spune că sunt vinovată. Va trebui să discut cu familia mea şi să iau o decizie pentru familia mea”, a afirmat ministrul Muncii.
Câmpeanu a spus că de când a izbucnit scandalul a trebuit să scoată cablul de la televizor pentru a menaja sănătatea soţului care crede că este vorba de o defecţiune tehnică ce urmează să fie remediată de către providerul de televiziune prin cablu.
„Când te străduieşti 10 ani de zile să-ţi păstrezi soţul pe o linie de echilibru, să-i dai atribuţii şi responsabilităţi atunci când nu e în criză, asta este o luptă care te uzează, e un efort de fiecare zi”, a mai spus ministrul Muncii.
Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, este acuzată că i-a acordat soţului cel mai grav grad de handicap şi pensie de invalid, deşi acesta este sănătos, poate umbla, merge c aun om normal, arată o anchetă realizată de Centrul de Investigaţii Media şi B1TV.
Astfel, în 2005, soţul ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, ar fi obţinut, în aproape două săptămâni, atât pensie de invaliditate pentru gradul întâi de handicap, cât şi indemnizaţie de însoţitor. El a obţinut aceste beneficii când soţia sa ocupa funcţia de director la Casa de pensii Ilfov. Mai mult, le-a obţinut fără a avea un certificat medical foarte clar şi chiar dacă avea domiciliul în Bucureşti.
„Cu acte neclare si diagnostice discutabile, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, i-a dat sotului pensie si cel mai mare grad de invaliditate”, susţin jurnaliştii de la Centrul de Investigaţii Media.
Numai din indemnizaţia pentru însoţitor, de care soţul ei beneficiază din 2005, pe lângă pensie, acesta a primit, după calculele Centrului de Investigaţii Media, peste 54.000 de lei (valoarea indemnizaţiei era în 2005 de 310 lei, iar în 2013 de 633 de lei). Cât despre valoarea pensiei, aceasta a trecut de la suma de aproape 340 de lei, aferentă pensiei de invaliditate acordate în 2005, la suma de aproximativ 930 de lei, de care beneficiază din 2009, de când a trecut la pensia acordată de drept, după ce a ajuns la vârsta de pensionare.
Concret, în 2005, Casa de Pensii a judeţului Ilfov, condusă atunci de actualul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, a dispus încadrarea soţului acesteia, Iulian Câmpeanu, pe atunci în vârstă de 58 de ani şi proaspăt retras, de la 1 martie 2005, din funcţia de director general adjunct la firma Grup Meteor Construct din Ilfov, prin acordul părţilor, în cel mai grav grad de handicap, gradul întâi, deşi acesta avea domiciliul în Bucureşti.
Iar acordarea acestor beneficii a fost decisă în doar două săptămâni, deşi alţi pensionari aşteaptă luni întregi şi sunt plimbaţi pe la diverse instituţii. Totul a început în 2 martie 2005, adică la o zi după ce a încheiat contractul cu firma Grup Meteor Construct, când Câmpeanu a depus cererea de acordare a pensiei de invaliditate, fără a menţiona însă clar exact cărei case de pensii este adresat, însă a ajuns pe masa instituţiei conduse chiar de soţia sa.