‘Nu ştiu să vă spun exact la ce s-a ajuns în acest moment. Mă duc şi eu să vorbesc cu dl. Chiţoiu. Eu cred că s-a acceptat, sper’, a declarat luni Mariana Câmpeanu, după ce a participat la şedinţa grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.
Întrebată ce se va întâmpla în situaţia în care nu va fi acceptată varianta reducerii CAS, ea a indicat faptul că s-ar opta pentru alte măsuri.
‘O să găsim alte forme, probabil că se optează către alte variante. Ştiţi că se încearcă şi reducerea TVA la alte produse, cum ar fi carnea şi produsele din carne, care şi aceasta este o măsură foarte bună pentru stimularea mediului de afaceri ca şi scăderea contribuţiilor pentru asigurări sociale, pentru crearea de noi locuri de muncă’, a afirmat ministrul Muncii.
Câmpeanu a susţinut că nu ştie să se fi vorbit în discuţiile cu FMI despre creşterea unor taxe şi impozite.
‘Nici nu am auzit să fie în discuţiile pe care le-au purtat colegii mei, oricum nu era problema Ministerului Muncii’, a precizat Mariana Câmpeanu.
În ceea ce priveşte creşterea salariilor, ministrul Muncii a punctat că înclină spre majorarea salariilor asistenţilor sociali, care sunt cele mai mici din economie.
‘Pensiile se vor indexa anul următor, aşa cum prevede legea, cu 100% rata inflaţiei şi cu 50% din salariu mediu brut pe economie creştere reală, ceea ce înseamnă un procent de 3,75-3,76, acum la calcule o să vedem imediat când definitivăm bugetul pe anul următor. În legătură cu creşterea salariilor (…) se preconizează o creştere cu 3% a fondului global de salarizare, ceea ce trebuie noi să hotărâm este cum să acordăm această creştere. Sunt mai multe variante de lucru – să creştem salariile mici sau salariile pentru anumite categorii de personal, cum ar fi medicii rezidenţi sau, eu înclin, dacă aş avea singură puterea aşa aş face aş creşte salariile asistenţilor sociali care sunt de fapt cele mai mici din economie’, a spus Câmpeanu.
VEZI SI:
Crin Antonescu: Este posibilă scăderea CAS cu trei puncte procentuale