Marina Almășan, audiată după ce a depus a depus plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu împotriva directoarei TVR 2

Marina Almășan trece acum prin clipe dificile. Realizatoarea TV duce o luptă cu conducerea TVR 2 și a depus plângere pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu. Vizată de plâgere este chiar directoarea postului TV.
Alina Costache
27 apr. 2024, 23:55
Marina Almășan, audiată după ce a depus a depus plângere penală pentru hărțuire la locul de muncă și abuz în serviciu împotriva directoarei TVR 2

Marina Almășan a fost audiată, după ce a depus o plângere penală, pentru hărțuire la locul de muncă și pentru abuz în serviciu, împotriva directoarei TVR 2, Ruxandra Țuchel.

„În primul rând aș vrea să se înțeleagă bine: eu nu mă lupt cu Televiziunea Română! Iubesc această instituție ca pe propria mea familie si nu cred să existe mulți angajați atât de loiali, cum consider că i-am fost și îi sunt eu TVR. Lupta mea este cu cei ce duc TVR-ul la pierzanie. În cazul de față, lupt cu un abuz și, prin urmare, cu un “abuzator”. Am fost profund nedreptățită și umilită și continui să fiu hărțuită de directorul TVR 2, Ruxandra Țuchel, pornind de la o situație în care nu aveam nicio vină. În care TVR ar fi trebuit să mă susțină ca pe unul din oamenii săi de bază, nu să mă pună la zid.

A afla din ziare că instituția căreia îi ești devotată, își cere scuze, printr-un comunicat oficial, pentru un lucru de care nu te-ai făcut vinovat, a afla, tot din presă, că vei fi cercetat disciplinar, a fi anchetat în două comisii de disciplină, a ți se face ulterior diverse alte șicane și  a fi hărțuit taman de către cei care ar trebui să-ți aprecieze munca și cariera – sunt lucruri  ce nu au voie să existe într-o instituție publică. Mă bucur că am fost și sunt susținută în acest demers de personalități de primă linie ale României, de colegii din presă și nu în ultimul rând, de puternicul Sindicat al Jurnaliștilor MEDIASIND, membru al Federației Internaționale a Jurnaliștilor”, a mărturisit Marina Almășan, pentru Spectacola.

Citește și: Marina Almășan, elogiu lui Theo Rose și atac la TVR: „E perla showbizului românesc. Ce înger de fată! TVR este televiziunea tuturor românilor și ar trebui să le facă loc și artiștilor tineri”

Realizatoarea TV mai spune că acest război cu conducerea TVR 2 i-a afectat sănătatea și liniștea sufletească, iar părinții săi au suferit din punct de vedere fizic și emoțional.

„Lupta cu cei “din casa ta” nu este ușoară. Mă aștept la șicane și mai mari de aici înainte (deși ma bizui pe atitudinea obiectivă al Președintelui Cristian Turturică și sunt sigură că acesta, după ce s-a convins de nevinovăția mea, mă va susține) și mai știu că  nu voi renunța niciodată la această luptă, atâta timp cât dreptatea este de partea mea: sunt un om dedicat TVR, al cărui vector de imagine sunt de peste 3 decenii și mai știu că, prin aceasta acțiune a mea, îi voi ajuta, indirect, și pe alți colegi ai mei, poate mai puțin vocali, dar care au dezamăgirile lor, deloc mai puțin importante.

Da, lanțul de evenimente de anul trecut, bogat mediatizate de presă – căreia îi mulțumesc încă o dată pentru obiectivitate – mi-a dat viața peste cap, mi-a afectat profund sănătatea și liniștea sufletească, mi-a afectat grav activitatea profesională și imaginea publică  și, ceea ce m-a durut cel mai tare,  le-a produs suferință – fizică și emoțională – bătrânilor mei părinți. Ce-mi doresc? Ceea ce-și dorește fiecare victimă, aflată în situația mea: ca vinovații să plătească. Și când spun asta, nu mă refer nicidecum la daunele materiale, solicitate de dl. Aurel Moldovan, avocatul meu”, a mai spus Marina Almășan.

Citește și: Marina Almășan, confesiuni cutremurătoare despre relația cu Victor Socaciu: „Peste această trădare n-am putut trece”

Totul ar fi pornit în luna iunie 2022, când postul de televiziune TVR 2 a difuzat o ediție a emisiunii „Rivalii”, prezentată de Marina Almășan. Tema emisiunii a fost legată de efectele lipsei educației sexuale în școli, iar cu această ocazie, cântărețul român de folk Daniel Iancu a interpretat melodia „Olguța gelofila”.

La aproximativ un an după acea emisiune, în martie 2023, aceeași ediție a emisiunii „Rivalii” a fost difuzată în reluare pe TVR 2. Atunci, Consiliul Național al Audiovizualului (CNA) a primit o sesizare anonimă referitoare la conținutul melodiei „Olguța gelofila” interpretată în emisiune. Sesizarea susținea că versurile melodiei ar avea conotații sexuale și ar face aluzii la fapte de pedofilie. CNA a analizat atunci sesizarea și a cerut ca TVR să-și ceară scuze public printr-un comunicat pentru ceea ce a fost considerat un mesaj ofensator, deși versurile melodie erau de fapt o satiră. După emiterea comunicatului, directoarea TVR 2, Ruxandra Țuchel, ar fi cerut suspendarea întregului sezon de redifuzări ale emisiunii „Rivalii” și cercetarea disciplinară a Marinei Almășan.

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!