Marina, fetiţa care a supravieţuit accidentului provocat de un poliţist, în Sectorul 1, a fost audiată marţi dimineaţă. Aceştia au mers la domiciliul copilei pentru a sta de vorbă cu ea, în prezenţa familiei şi a apărătorilor familiei.
„A fost o audiere emotionanta. Este clar ca audierea urma să fie presărată cu multe lacrimi. Am încercat să fie totul relaxat. Au fost câteva întrebări prin care ea a arătat, mie cel puțin, că ea știe totul absolut perfect, are un film în fața ochilor, știa exact cu ce era îmbrăcată Raisa, știa exact ce purta ea în ziua respectivă, știa și ce aveau în ghiozdan.
(…) În urma audierii Marinei apare şi prima minciuna din declaraţia poliţistului și sper să aibă în vedere lucrul acesta. Spunea că rula cu girofarul pornit, avem un martor deja și cel de-al doilea martor, respectiv pe Marina, care spune că a văzut mașina poliției, au apreciat că au suficient timp să treacă, și poate cel mai șocant este că Marina vine și spune astăzi că ”eu credeam, speram că va opri la trecerea de pietoni”. Asta a spus Marina. Și spunea foarte clar că a văzut că e o mașină de poliție din depărtare doar că nu avea nicio lampă pornită, deci apare prima minciună din declarația lui. (…)
Este cea mai importanta declaratie, este parta vatamată, dar si martor ocular. Auzea motorul foarte turat. A auzit un zgomot puternic de motor turat, atunci Raisa a luat-o de mână”, a povestit avocatul Adrian Cuculis după audierea Marinei.
„Cred că e important să vă spun că joi inculpatul, respectiv polițistul Popescu, ar trebui să se prezinte la Brigada Rutieră să vedem dacă va fi de acord cu testul poligraf. Pentru că procurorul a stabilit această zi când i se va aduce la cunoștință că va fi supus acestui test”, a mai spus avocatul Adrian Cuculis după audierea Marinei.
Avocatul Adrian Cuculis, reprezentatul familiei Raisei – fata moartă în accident – preciza că Marina ”e bine şi vrea să ajute la aflarea adevărului”, copila fiind dispusă, conform avocatului, să discute cu procurorul despre ce s-a întâmplat atunci.
Cuculis susţinea, de asemenea, că este importantă audierea unui alt poliţist, care este coleg cu cel aflat la volanul autospecialei implicate în accident.
„Mai este încă un martor, cred eu, foarte important, pe care l-am identificat în urma audierii pe care am avut-o săptămâna trecută cu inculpatul Popescu, respectiv acel coleg care l-a dezbrăcat pe Popescu şi a schimbat geaca cu el. Acest coleg este de la Secţia 5, martorul respectiv, şi trebuie să vină să dea declaraţii de ce a făcut gestul acesta”, declara, recent, avocatul Adrian Cuculis.
„Fetiţa a spus de la bun început să vrea să dea toate detaliile pe care le cunoaşte, pe care şi le aduce aminte în aşa fel încât să ajute cumva la elucidarea a ceea ce s-a întâmplat acolo.
Îşi aduce, cel puţin din primele declaraţii nu date oficial, ci părinţilor, în discuţii acasă, că în dreptul trecerii de pietoni se auzea foarte puternic motorul maşinii. Cu toţii suntem pietoni şi ştim că atunci când traversăm facem cumva un contact vizual cu şoferul maşinii, să vedem cumva dacă poliţistul făcea altceva, asta vizează şi testul cu poligraf…
Marina este cea care a văzut impactul în mod direct. Important e să vedem cât îşi mai aduce aminte şi e singurul martor ocular care poate să ne spună ce s-a întâmplat acolo.
Inculpatul Popescu spune că a văzut, s-a uitat la trecerea de pietoni, nu a observat niciun fel de pietoni. Atunci, sigur e ceva în contradicţie pentru că a lovit două fetiţe.
Este un copil de 11 ani care şi-a pierdut cea mai bună prietenă şi este acasă în îngrijiri medicale”, a mai precizat Adrian Cuculis, avocatul care reprezintă familia Raisei.
Citeşte şi: Noi detalii din dosarul poliţistului care a accidentat-o mortal pe Raisa. Ce făcea agentul la volan
Poliţistul a ucis-o pe Raisa pe o trecere de pietoni din Bucureşti va fi supus unui test poligraf. Avocatul Adrian Cuculis, care reprezintă familia Raisei, fetiţa care a murit în accidentul provocat de un poliţist pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, a anunţat că procurorul i-a admis cererea de administrare a testului cu poligraful pentru poliţist.
Autospeciala de Poliţie care a spulberat-o pe fetiţa de 11 ani va fi analizată de specialişti, iar la expertiză va fi prezent şi agentul care se afla la volan. Procedura ar trebui să fie gata în două luni. În urma verificărilor, se va stabili inclusiv cu ce viteză circula poliţistul în momentul în care produs accidentul.