Artişti şi oameni simpli au venit la Mănăstirea Cernica să îi aducă doamnei folclorului românesc un ultim omagiu, fosta prezentatpare fiind înmormântată în cursul zilei de marţi. Marioara Murărescu a părăsit pentru ultima dată sediul TVR în aplauzele celor care o iubesc, potrivit România TV.
Citeşte şi ÎNFIORĂTOR. Marioara Murărescu a presimţit cum va muri cu mult înainte să i se descopere cancerul
Marioara Murărescu a reuşit să-şi construiască în jurul său un scut care să-i protejeze viaţa de dincolo de micul ecran. Deşi a lucrat în TVR 35 de ani şi toata lumea îi cunoştea cartea de vizită, puţini ştiau amănunte despre femeia Marioara Murărescu. Nici măcar cântăreţii de muzică populară apropiaţi nu erau la curent cu detaliile din viaţa ei particulară.
Doar cei care colaborau cu ea încă din tinereţe ştiau că a fost căsătorită doar câţiva ani cu un medic. Căsnicia lor s-ar fi destrămat după ce tânăra Marioara Murărescu pe atunci a început să lucreze în televiziune. A înţeles că este şansa ei de a se afirma şi nu şi-a putut sacrifica viitorul profesional nici măcar de dragul familiei.
Trupul neînsufleţit al Marioarei Murărescu a fost depus sâmbătă în capela bisericii Doamna Oltea, din Capitală. Acolo, cei care au iubit-o şi admirat-o îşi pot lua rămas bun de la realizatoarea TV. Preşedintele Traian Băsescu a trimis o coroană de flori.
Marioara Murărescu şi-a început cariera în Radiodifuziunea Română în 1972, realizând la început emisiuni radio, iar din 1977 emisiuni folclorice şi programe speciale în TVR.
În 1988, a organizat primul concert ‘Tezaur folcloric’ la Sala Radio, iar în 1990, primul concert de colinde la Sala Mare a Palatului din Bucureşti. În 1991, apărea primul disc ‘Tezaur folcloric’, editat în colaborare cu casa de discuri Electrecord, iar în 2000, primele casete audio şi primul CD cuprinzând materiale originale interpretate în timp pentru ‘Tezaur folcloric’.