MARIOARA MURĂRESCU a murit. „A fost o minune! Întotdeauna am spus, în glumă, despre copiii veniţi atât de târziu că sunt frumoşi şi deştepţi. într-adevăr, după 18 ani de la căsătoria părinţilor mei, când nici nu se mai gândeau că vor avea copii, după ce s-au ataşat cu tot sufletul de nepoţii lor (care au gasit în casa părinţilor mei un adevărat camin)… s-a întâmplat. Atunci, după război, mergând pe la doctori, mama îşi căuta leacurile în diverse medicamente, aşa cum i s-a recomandat. Se simţea foarte rău, dar nici nu se gândea că poate fi însărcinată. Nu a găsit aceste medicamente! Poate că dacă le-ar fi găsit… ar fi dăunat sarcinii şi eu nu m-aş mai fi născut”, a spus Mariora Murărescu într-un interviu, potrivit ziarero.antena3.ro. Şi MARIOARA MURĂRESCU şi-a iubit părinţii, la fel cum au iubit-o ei pe ea. Tatăl Marioarei Murărescu a fost preot.
„Tatăl meu a fost preot, într-adevăr. O perioadă chiar protopop de Muscel, apoi a slujit în Bucureşti la Biserica Sf. Gheorghe Plevna. A fost un om foarte statornic. Statornic acolo, acasă, în Muscel şi aici în Bucureşti. A stat 35 de ani în aceeaşi parohie. Atâţia copii botezaţi de acelaşi preot!… Tatăl meu! Când Dumnezeu a vrut ca el să plece (n.r. – accident de maşină), la înmormantare au venit atâţia tineri! Şi mă gândeam ca toţi sunt botezaţi de tata. Toţi au venit să pună o lumânare la preotul lor. Mama… era o femeie foarte frumoasă, cu un desăvarşit simţ artistic. I-au plăcut costumele populare, i-a plăcut să le lucreze. Cea mai mare zestre a mea sunt costumele ei, covoarele lucrate de ea. Sunt adevărate piese de muzeu pe care nu le voi înstrăina niciodată”, mai spunea Marioara Murărescu.
Puţini ştiu că iniţial Marioara Murărescu a vista la o carieră pe scena muzicală. Visa să devină solistă de operă. „Într-o casă de preot, muzica este totdeauna la loc de cinste. În vremea aceea ascultam cu drag emisiunile de radio cu muzica de diverse genuri. La noi în familie muzica era stăpână. Crescând aşa, mama a reuşit să-mi cumpere o pianină. Am cântat la pian de la patru ani. Mi-am dorit să fac Liceul de Muzică, dar eram fiica de preot şi în vremurile acelea nu era deloc uşor. Am făcut un liceu cu profil real. Am vrut să fiu electronist pentru că drumul acela era mai sigur în acele vremuri, mai ales pentru o fiică de preot. Dar aşa s-a întâmplat… Am ajuns la Conservator. Nu am putut să cânt cum aş fi vrut, tocmai pentru că am făcut o operaţie la gât şi nu aş mai fi putut face performanţă. Un medic foarte bun mi-a spus: „Te văd fată deşteaptă, trebuie să îţi alegi alt drum”, îşi amintea regina folclorului românesc. Astfel, Mariora Murărescu s-a îndreptat către folclor. „Cu siguranţă fiecare om vine pe Pământ cu o menire. Probabil acesta trebuia să fie drumul meu. Nu mi-aş fi găsit poate locul pe scenă ca solistă de operă… dar l-am găsit aşa, prin folclor”, spunea regretata Marioara Murărescu.
Marioara Murărescu s-a luptat cu cancerul încă din anul 2008. „În viaţa fiecărui om există momente când e pus la încercare. Aşa a lăsat Dumnezeu! Sunt încercări, aşa spun oamenii noştri la ţară! Încercări pe care omul trebuie să le depăşească cu ajutorul lui Dumnezeu. Totul este aşa cum vrea El. Dumnezeu îţi dă putere să treci peste aceste încercări… şi treci. Nu trebuie nici să faci din asta o tragedie, nici să crezi că Dumnezeu şi-a luat mâna de pe tine, nici să crezi că esti singur, că eşti neajutorat. Totul trebuie legat de Lumină, în toate trebuie să existe speranţă şi credinţă în Dumnezeu”, spunea Marioara Murărescu în 2009, la un an de la descoperirea cancerului la sân.
Marioara Murărescu a murit vineri dimineaţa, la vârsta de 66 de ani. MARIOARA MURĂRESCU era internată, din 9 august, la Spitalul Elias din Capitală, pentru continuarea îngrijirilor medicale.
MARIOARA MURĂRESCU a fost diagnosticată cu cancer la sân din 2008. Au urmat mai multe operații și ședințe de chimioterapie, pentru a ține cancerul sub control, însă, după o perioadă, acesta a revenit și a afectat și alte organe.