Ministrul Muncii Marius Budăi a afirmat, după ce CCR a respins sesizarea USR şi a partidului Forţa Dreptei privind care introduce noi obligaţii pentru fondurile de pensii private din România, că jalonul 213, aferent cererii de plată 2 pentru PNRR, este la acest moment îndeplinit, în ciudat eforturilor USR de a împiedica îndeplinirea acestor jaloane şi atragerea de către ţara noastră a fondurilor europene.
„În ciuda eforturilor USR de a împiedica îndeplinirea jaloanelor şi atragerea fondurilor europene de către România, jalonul 213, aferent cererii de plată 2 pentru PNRR, este la acest moment îndeplinit. Curtea Constituţională a României a respins, ca neîntemeiată, obiecţia de neconstituţionalitate formulată de USR pe marginea Legii privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.174/2022 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul pensiilor private (pilonul II de pensii)”, a scris Marius Budăi, marţi pe Facebook.
Curtea Constituţională a respins cu majoritatea de voturi, marţi, ca neîntemeiată sesizarea partidului Forţa Dreptei şi a USR pe legea care introduce noi obligaţii pentru fondurile de pensii private din România şi pentru administratorii acestora. Astfel, actul normativ este constituţional.
Marius Budăi: Ministerul Muncii vine cu o nouă politică pentru ocupare şi cu o nouă politică de coeziune pentru categoriile vulnerabile
Aderarea României la Uniunea Europeană şi încrederea în parcursul european ne aduc plus valoare şi, începând de luni, Ministerul Muncii vine cu o nouă politică pentru ocupare şi cu o nouă politică de coeziune pentru categoriile vulnerabile, a declarat, ministrul Muncii, Marius Budăi.
„Astăzi este o dovadă în plus că aderarea României la Uniunea Europeană şi încrederea României în parcursul european ne aduc plus valoare. (…) Astăzi, Ministerul Muncii vine cu o nouă politică pentru ocupare şi cu o nouă politică de coeziune pentru categoriile vulnerabile.(…) Începând de acum, vom schimba extrem de mult imaginea Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă în România, dar şi adevărata coeziune pentru categoriile vulnerabile. Se dovedeşte că trebuie să avem în continuare încredere în parcursul european şi trebuie să ne facem temele extrem de serios, astfel încât tot ce avem la dispoziţie să folosim în beneficiul cetăţenilor noştri”, a spus Marius Budăi, la evenimentul de lansare a Politicii de Coeziune 2021-2027 .
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, ministrul Muncii a anunţat lansarea, în prezenţa comisarului pentru Coeziune şi Reforme, Elisa Ferreira, şi a comisarului pentru Locuri de Muncă şi Drepturi Sociale Nicolas Schmit, a încă două proiecte europene adresate categoriilor vulnerabile: Sprijinirea persoanelor care au dificultăţi în găsirea unui loc de muncă, respectiv transformarea ANOFM dintr-o instituţie axată doar pe plăţi de indemnizaţii, într-una pro-activă care să ofere cetăţenilor îndrumări privind formarea şi reconversia profesională pentru a-şi găsi mai uşor un loc de muncă; servicii comunitare integrate pentru comunităţile rurale – în colaborare cu Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei va fi extins proiectul pilot deja implementat, la 2.000 de comunităţi rurale, care vor avea acces la servicii medicale de bază, asistenţă socială şi consiliere şcolară pentru combaterea abandonului şcolar.