MARIUS COPIL – ROGER FEDERER 6-7, 4-6, înfrângere onorabilă pentru român în finala de la Basel

Mariu Copil a pierdut confruntarea cu Ceasornicul din Basel, dar calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi cu 300 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră, iar punctele îi vor aduce un salt de 30 de locuri în clasamentul ATP.
Filip Stan
28 oct. 2018, 09:30
MARIUS COPIL - ROGER FEDERER 6-7, 4-6, înfrângere onorabilă pentru român în finala de la Basel

UPDATE: Marius Copil şi Roger Federer i-au impresionat pe specatorii de la Basel nu doar în timpul finalei, ci şi la ceremonia de premiere. Românul a stârnit hohote de râs printre cei prezenţi în tribune, în timp ce Federer i-a urat românului să rămână la forma actuală şi în sezonul următor. 

Discursul lui Marius Copil s-a auzit cu greu pe micile ecrane, deoarece microfonul românului era poziţionat prea jos. Cei prezenţi în sală au auzit ce a avut de spus Copil după finală, dar s-a întâmplat acelaşi lucru şi cu spectatorii din spatele ecranului. „Vă mulţumesc pentru că aţi fost prezenţi aici din prima zi. Eu am început turneul puţin mai devreme, de sâmbătă trecută (n.r Marius Copil a ajuns în finală după ce a pornit turneul din calificări). E al doilea discurs pe care îl ţin, sper să nu fiu jenant. Roger, a fost o onoare pentru mine să mă aflu în acelaşi loc cu tine. Îţi mulţumesc foarte mult pentru ceea ce ai făcut în tenis – vorbesc pentru mine şi pentru toţi jucătorii din top 200. Sper ca de acum încolo cariera mea s-o ia în sus, e foarte frumos să joci în locuri ca cel în care mă aflu astăzi”, a spus Marius Copil, după finala de la Basel. 

De partea cealaltă, Federer şi-a început discursul cu numeroase laude la adresa românului. L-a sfătuit să rămână la acest nivel şi i-a urat să ajungă cât mai sus în clasament. Federer a ţinut mai apoi să le mulţumescă şi spectatorilor, dar şi organizatorilor, după ce şi-a adjudecat titlul cu numărul 99 din carieră: ”Felicitări, Marius! Îţi doresc să joci la fel de bine şi în sezonul următor. Jocul tău merită să fie răsplătit cu rezultate bune”.

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, a fost învins, cu 7-6 (5), 6-4, de elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, în finala turneului de 500 de puncte de la Basel. Românul a condus cu un break în ambele seturi, scoruri 3-1 şi 4-1. 

MARIUS COPIL – ROGER FEDERER 6-7, 4-5, Marius începe bine setul secund, dar Federer revine spectaculos de la 0-3.

MARIUS COPIL – ROGER FEDERER LIVE VIDEO: 6-7, fiecare jucător a reuşit câte un break, dar Marius pierde setul la tie-break la un singur serviciu diferenţă, 5-7.

 

Marius Copil a pierdut, scor 6-7 (5), primul set al finalei turneului de la Basel, pe care o dispută cu elveţianul Roger Federer.

 

Aflat la serviciu, Federer a început în forţă, cu doi aşi şi un ghem la zero. Copil a răspuns aproape în acelaşi del, tot cu doi aşi, dar doar o mică eroare la o minge la fileu l-a împiedicat să încheie şi el ghemul la 0. Apoi serviciul campionului elveţian s-a gripat şi Copil a reuşit să obţină break-ul, cu o evoluţie curajoasă. Serviciul şi reverul l-au ajutat pe tenismenul român să-şi consolideze avantajul, 3-1.

 

Federer şi-a corectat serviciul, s-a apropiat la 2-3 şi a făcut şi el break, profitând de câteva mingi ale adversarului care s-au oprit în banda fileului şi de o primă dublă greşeală a acestuia. Cu ceva emoţii în ghemul al şaptelea, în care a comis două duble, fostul lider ATP a revenit în avantaj, cu al treilea ghem câştigat la rând.

 

Marius Copil a oprit ascensiunea rivalului, egalând la 4, apoi cei doi jucători şi-au fructificat serviciul până la 6-6. Echilibrul la serviciu s-a păstrat şi în tie-break până la 3-3, când Copil a ratat o scurtă, iar mini-break-ul obţinut de elveţian a fost suficient pentru a-şi trece setul pe tabelă, cu 7-6 (5), după ceva mai mult de 45 de minute de joc.


UPDATE: Performața lui Copil nu a fost trecută cu vederea nici de numărul 1 WTA. Simona Halep îi ține pumnii jucătorului nostru în confruntarea cu marele campion elvețian. 

”Multă bafta, Marius! Suntem cu tine!!”, a fost mesajul postat pe Twitter de cea mai bună jucătoare a lumii, care l-a și felicitat pe Copil, pentru parcursul de la Basel.

Marius Copil, locul 93 ATP, venit din calificări, joacă, duminică, de la ora 16.00, a doua finală din carieră, la turneul de 500 de puncte de la Basel, cu elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1.

Marius Copil s-a calificat în finala turneului ATP 500 de la Basel, după ce l-a învins în trei seturi pe Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7, 6-4. În ultimul act, românul îl va întâlni pe Roger Federer. Finala va fi transmisă în direct, duminică, de la 16:00, în direct la Telekom Sport 4 şi Digi Sport 2 

MARIUS COPIL – ROGER FEDERER LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. 

”Cred că nu e de pe planeta asta. Joacă un tenis incredibil și tot ce a realizat până acum în tenis e incredibil. E un vis să joc contra lui, aici, la el acasă. O sa fie o atmosferă senzaționala, dar sper să am și eu 20 de susținători și nu doar fanii lui să se audă.

Voi încerca să fac multe puncte din serviciul meu și o să aștept să primesc o ocazie să fac un break. Chiar dacă nu voi câștiga, e o săptămână incredibilă pentru mine”, a spus Copil, pentru Blick.

MARIUS COPIL – ROGER FEDERER LIVE VIDEO ONLINE STREAMING DIGI SPORT. Campionul elveţian, în vârstă de 37 ani, a câştigat de opt ori până acum turneul din oraşul său natal, disputând totodată 13 finale. El suferit ultima înfrângere la Basel în 2013, când a fost învins în finală de argentinianul Juan Martin Del Potro.

Marius Copil a obţinut sâmbătă contra lui Alexander Zverev a doua sa victorie în faţa unui jucător din top 10 la turneul de la Basel, după ce l-a învins în optimi pe croatul Marin Cilic, numărul 5 ATP. Românul va disputa a doua sa finală de simplu în circuitul ATP, după ce la începutul anului a jucat ultimul act al turneului ATP 250 de la Sofia.

De menţionat că Marius Copil şi Roger Federer nu s-au mai întâlnit niciodată până acum în circuitul profesionist.

Marius Copil îl va întâlni pe Roger Federer în finala de la Basel. Calificarea în ultimul act din Elveția reprezintă cea mai mare performanță a românului de 28 de ani, care îl va întâlni în premieră pe Federer. Elevul lui Andrei Pavel a avut și o primă reacție pe rețelele de socializare.

”Ce meci! Finală la Basel cu Roger Federer. Una dintre cele mai frumoase zile din viața mea. Este a 6-a victorie consecutivă, într-un turneu în care se joacă la cel mai înalt nivel. Mâine la ora 16:00 îl voi întâlni pe Federer. Vă mulțumesc tuturor”, a scris Copil, pe contul personal de Facebook.

La rândul său, Marius Copil este primul jucător venit din calificări care accede în finală la Basel, după cipriotul Marcos Baghdatis, în 2005. De asemenea, românul este jucătorul cel mai slab clasat care ajunge în utlimul act, după Patrick McEnroe, locul 100 ATP, în 1994.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Roger Federer a declarat, sâmbătă, că abia aşteaptă finala de la Basel cu Marius Copil, subliniind că românul a jucat extraordinar cu Alexander Zverev, în semifinale.

„L-am văzut pe Copil în meciul cu Cilic, a jucat extraordinar. Am văzut puţin din meciul cu Zverev, iar a jucat extraordinar. Va juca la fel şi cu Federer? Nu ştiu. Dar abia aştept. A făcut un meci mare cu Zverev şi a servit extraordinar când a fost nevoie”, a declarat Federer, conform atpworldtour.com.

Roger Federer, locul 3 ATP şi cap de serie numărul 1, l-a învins, sâmbătă, pe rusul Danil Medvedev, locul 20 ATP şi cap de serie numărul 7, cu scorul de 6-1, 6-4, în mai puţin de 65 de minute de joc şi s-a calificat în finala turneului de 500 de puncte de la Basel, fază în care va evolua cu Marius Copil, locul 93 ATP.

Marius Copil, locul 93 ATP, s-a calificat pentru prima dată în finala unui turneu de 500 de puncte, sâmbătă, la Basel, competiţie cu premii de 1,98 milioane de euro.

Copil, venit din calificări, l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev (5 ATP), scor 6-3, 6-7 (6), 6-4, după două ore şi 32 de minute.

Pentru tenismenul român este a doua finală ATP din carieră, după cea de la Sofia, tot din acest an, însă la un turneu de 250 de puncte.

Calificarea în finală este recompensată cu 209.715 euro şi 300 de puncte ATP, iar trofeul cu 427.765 de euro şi 500 de puncte ATP. Pentru român, accederea în finală reprezintă totodată faptul că va încasa cel mai mare premiu în bani din carieră.

Finala turneului de la Basel va avea loc, duminică, de la ora 16.00.

Câţi bani a câştigat Marius Copil, după calificarea în finala turneului de la Basel

Premiul pentru participarea în semifinale este de 209.715 de euro şi 300 de puncte. Copil va primi şi 20 de puncte pentru că a trecut de calificări.

Datorită parcursului de la Basel, Marius Copil şi-a asigurat pătrunderea în top 60 ATP. Cea mai bună clasare din cariera sportivului este locul 73, pe care Copil l-a ocupat în februarie. Dacă se va impune în ultimul act, va ajunge pe locul 43 ATP.

Marius Copil s-a calificat, sâmbătă, în finala turneului ATP 500 de la Basel (Elveţia), dotat cu premii totale de 1.984.420 euro, cel mai bun rezultat al carierei, după ce l-a învins în semifinale pe germanul Alexander Zverev, numărul cinci mondial, cu 6-3, 6-7 (6), 6-4.

În urma acestei performanţe, Copil şi-a asigurat 320 de puncte ATP şi un cec de 209.715 euro, iar în ultimul act îl va înfrunta pe învingătorul dintre elveţianul Roger Federer, principalul favorit, şi rusul Daniil Medvedev, cap de serie numărul 7.

În cazul unui succes în finala de la Basel, Marius Copil îşi poate îndeplini visul cel mare. Să intre între primii 50 jucători ai lumii, obiectiv pe care nu îl credea realizabil la finalul lunii septembrie. Astfel, dacă va câştiga finala, Marius Copil va urca până pe locul 43 ATP.

Spynews
Câte calorii are un porumb copt. Cât poți să mănânci fără să te îngrași
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Lidl bagă la ofertă produsele pe care foarte mulți români la caută. Sunt la raft de luni, 12 august 2024, au un preț excelent și se vor vinde ca pâinea caldă
Capital.ro
România nu mai tolerează. Ordin la Guvern azi, 8 august: Categoric, închisoare!
Playtech.ro
Veste bombă în cazul Sabrinei Voinea. Nota va fi modificată, nu știm nu știm dacă va fi bronz, dacă va fi argint
DailyBusiness
Anunț major! Guvernul oferă noi zile libere!
Adevarul
Cele cinci cetăți dacice din România de neuitat. Cum ajungem în cele mai misterioase locuri din Munții Carpați VIDEO
Spynews
Un nou cuplu în familia Mireasa? Cum au răspuns Bogdana și Sergiu, foști concurenți în sezonul 8, atunci când au fost întrebați dacă sunt împreună
Spynews
Fiul Anei Baniciu și al lui Edy Kovacs, obișnuit de mic cu localurile exclusiviste. Micuțul Aris, prima ieșire la restaurant cu părinții și bunicii din partea tatălui / PAPARAZZI
Evz.ro
Recentele restricții pe Valea Oltului, doar începutul. Șoferii vor de îndurat în continuare
Ego.ro
Cum a fost surprinsă Sabrina Voinea alături de iubitul ei! Imaginile au devenit publice!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
wowbiz.ro
„Viața cu persoane, un coșmar” Mesajul apărut pe contul Oanei Ciocan, după despărțirea de Jador
Cancan.ro
Un român a comandat „meniul zilei” la „împinge tava” din Eforie Nord, pentru 25 de lei. Ce a primit să mănânce, de fapt
Playsport.ro
IMAGINI BOMBĂ! Cum au fost surprinși Ianis și Elena Hagi în luna de miere! Au apărut imaginile
kanald.ro
Fratele geamăn al principalului suspect în cazul triplei crime din Capitală, rupe tăcerea: „S-a și uitat pe vizor, dar n-a deschis”. În ce stare au fost găsite cele trei cadavre
Capital.ro
RAR dă interzis pentru toți șoferii. Duce la pierderea garanției. Consecințele pot fi catastrofale
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Ea l-a înnebunit pe Gigi Becali. Soțul ei s-a dus la Palat și l-a șocat pe miliardar
stirilekanald.ro
Șocant ce a scris în biletul de adio Daniel, polițistul de 28 de ani care s-a împușcat în cap! S-a aflat ce durere îi apăsa sufletul
substantial.ro
Bulgaria interzice promovarea orientării sexuale netradiționale în școli
MediaFlux
UN NOU VIRUS face RAVAGII! ALERTĂ MONDIALĂ OMS
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!