„Am rămas înmărmurit când am auzit vestea. Nu-mi vine să cred că vorbesc la trecut de doamna Iacob. Ne cunoşteam de-o viaţă. Nimeni nu poate să aibă un cuvând rău despre doamna Iacob, toată lumea a iubit-o. S-a încheiat o epocă. De multe ori vorbeam cu doamna Iacob şi spuneam că Regina Maria este regina celor răniţi, despre doamna Iacob pot să spun că era regina avocaturii româneşti. Avea o vorbă bună pentru toţi oamenii necăjiţi.
Toate sărbătorile religioase le petreceam împreună. Întotdeauna avea o vorbă bună, se îmbrăca foarte vesel. Era foarte optimistă şi ne transmitea optimisul ei debordant. Astăzi aflat că din păcate ieri a plecat dintre noi. În ultimul timp. medicii nu mai dădeau voie să meargă nimeni la domnia sa pentru că nu era bine deloc. Ştim că a suferit foarte mult. Din martie a fost internată la Spitalul de Urgenţă, a suferit o intervenţie chirurgicală, ulterior i s-a pus o proteză la şold. A fost dusă la un centru de recuperare şi a făcut un atac cerebral. De atunci lucrurile s-au agravat foarte tare şi în urmă cu 24 de ore a mers acasă şi ieri a plecat dintre noi„, a mărturisit fostul senator Marius Marinescu la România TV.
Paula Iacob a avut o acticvitate intensă, abordând mai multe genuri profesionale, de la ziaristica sportivă la avocatură. La vârsta de 20 de ani, în 1952, ea era deja absolventă a Facultăţii de Drept, dar până la primul proces a activat ca jurnalist la Sportul Popular.
Între altele, Paula Iacob l-a apărat pe Nicu Ceauşescu, l-a scăpat de la moarte pe maidanezul Bosquito şi s-a luptat pentru eliberarea profesorului „de sex” de la Liceul Jean Monnet.
„L-a apărat pe Nicu Ceauşescu şi pe fostul ministru Ştefan Andrei şi pe foarte mulţi demnitari dinainte de 90 pentru că ştia că sunt oameni cinstiţi. Avea sentimente foarte bune pentru Nicu Ceauşescu care a venit de multe ori la ea acasă. Il considera ca pe fiul său. Am vorbit mai devreme cu domnul Ionaşcu, era în lacrimi, ca şi mine. Nu ne vine să credem că vorbim de domnia sa la trecut„, a spus Marinescu.
„O zi tristă pentru mine şi pentru toţi care au cunoscut-o. A dispărut un om care stăpânea toate instrumentele în justiţie, un om deosebit, cu un caracter frumos. Un om de cultură vastă. În momentul în care te întâlneai cu doamna Paula Iacob era imposibil să nu pleci cu ceva pe care sa-l foloseşti ăn viaţa. Oameni de genul acesta se nasc la sute de ani. Condoleanţe familiei„, a declarat şi Ion Popescu la România TV.