„Am avut în vedere prin această lege ca niciun militar aflat în pensie să nu se trezească cu pensiile diminuate și disonanțele din actuala lege să fie puse în regulă. Nimeni nu va avea o pensie mai mică decât acum„, a declarat Obreja.
Citeşte şi: PNL ia în calcul să atace la CCR pensiile speciale votate de parlamentari
El a precizat că într-o primă dezbatere a proiectului în ședința comună a Comisiei de apărare și Comisiei de muncă ale Senatului au fost amendate două articole, restul proiectului urmând a fi analizat săptămâna viitoare, scrie Agerpres.
„Au fost admise două amendamente, care se referă la baza de calcul pentru pensiile militare de stat, care este venitul brut al funcției de bază pe ultimele șase luni, la care se adaugă brutul funcției militare avute.
Un alt amendament se referă la plafonarea la 100% a pensiei, pentru că în varianta Guvernului putea să ducă la o pensie de peste 100% din veniturile avute în timpul activității. Pensiile militarilor sunt luate ca 80% din veniturile brute avute în ultimele șase luni de activitate”, a explicat Obreja.
CITEŞTE ŞI: Parlamentarii şi-au votat PENSIILE SPECIALE. Demnitarii vor lua într-o LUNĂ cât 15 PENSII MINIME
Pe de altă parte, vicepreședintele Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, Dumitru Coarnă, a susținut că proiectul de lege în forma Guvernului îi avantajează pe cei cu funcții de conducere și îi dezavantajează pe cei cu funcții de execuție.