Marea problemă pentru Meta o reprezintă transferurile transatlantice de date, reglementate prin așa-numitul Privacy Shield și alte modele de acorduri pe care Facebook le folosește pentru a stoca datele de la utilizatorii europeni pe serverele americane. Acordurile actuale care permit transferurile de date sunt supuse unui control exigent al UE.
În raportul său anual către Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA, Meta avertizează că, dacă nu este adoptat un nou cadru și nu i se mai permite să utilizeze actuale modele de acorduri, compania „probabil” nu va mai putea să ofere în UE multe dintre „produsele și serviciile cele mai semnificative” ale sale, inclusiv Facebook și Instagram, potrivit mai multor publicţii, între care The Guardian.
Împărtășirea datelor între țări și regiuni este esențială pentru furnizarea de servicii și publicitate direcționată, a subliniat Meta. Anterior, Facebook a fvlosit cadrul transatlantic de transfer de date numit Privacy Shield ca bază legală pentru a efectua aceste transferuri. Acest tratat a fost însă anulat de Curtea Europeană de Justiție în iulie 2020, din cauza încălcării protecției datelor. De atunci, UE și SUA au subliniat că lucrează la o versiune nouă sau actualizată a tratatului.