Zuckerberg a anunţat formarea grupului Fwd.us (pronunţat „forward us”) într-un articol publicat în The Washington Post miercuri seară, în care preşedintele Facebook susţine că SUA au nevoie de o nouă abordare a acestor probleme dacă doreşte să facă progrese economice. Aceasta include, potrivit articolului, oferirea unei căi către cetăţenie pentru imigranţi.
„Avem o politică stranie a imigraţiei, pentru o naţiune de imigranţi”, scrie Zuckerberg, „şi este o politică neadecvată pentru lumea din ziua de azi”, scrie Agerpres.
Formarea Fwd.us intervine în contextul în care un grup bipartizan din cadrul Senatului american urmează să înainteze un proiect de lege privind imigraţia, în următoarele zile. Zuckerberg, ai cărui străbunici au fost imigranţi, susţine că vrea „o reformă cuprinzătoare a politicii imigraţiei, care începe cu o securitate mai eficientă la graniţe, care permite o cale către cetăţenie şi atragerea celor mai talentaţi şi muncitori oameni, indiferent unde s-au născut”.
Omul de afaceri cere, de asemenea, impunerea unor standarde mai înalte în şcoli, precum şi un accent sporit pe ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică. Cunoştinţele şi economia bazată pe idei de astăzi, scrie Zuckerberg în articol, sunt foarte diferite de economia din secolul al XX-lea, care se baza pe resurse naturale, maşini industriale şi muncă manuală.
Fwd.us a fost creat pentru a „construi economia bazată pe cunoştinţe de care au nevoie SUA pentru a asigura mai multe locuri de muncă, inovaţie şi investiţii”, potrivit lui Zuckerberg.
Alţi susţinători ai grupului sunt lideri în domeniul tehnologiei precum directorul general al LinkedIn, Reid Hoffman, investitorii John Doerr şi Jim Breyer, dar şi Ruchi Sanghvi, de la Dropbox, care a fost prima femeie inginer de la Facebook. Joe Green, fondatorul Causes.com, o reţea socială pentru organizarea comunitară, deţine funcţia de preşedinte şi fondator al Fwd.us.