Marko Attila, condamnat în cazul „Miko” va candida la Camera Deputaţilor din partea UDMR

UDMR Sfântu Gheorghe îl susţine pe secretarul de stat Marko Attila, condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare în cazul restituirii Colegiului "Székely Mikó", pentru a candida la Camera Deputaţilor în colegiul Sfântu Gheorghe.
Romania TV
10 sept. 2012, 14:34
Marko Attila, condamnat în cazul

Preşedintele UDMR Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă susţinută împreună cu liderul Uniunii, Kelemen Hunor, liderul judeţean, Tamas Sandor, şi secretarul de stat Marko Attila, că organizaţia municipală a decis să îl susţină pe Marko Attila ca şi candidat pentru Camera Deputaţilor.

„A avut loc o şedinţă în cadrul UDMR Sfântu Gheorghe, unde cu unanimitate de voturi s-a acceptat propunerea mea ca domnul Marko Attila să fie candidatul pentru Parlamentul României al municipiului Sfântu Gheorghe. Noi considerăm că este un gest important al celor din Sfântu Gheorghe către domnul Marko. Considerăm că dânsul, prin ceea ce a făcut până acum şi prin tot ce va face de acum încolo, va reprezenta interesele comunităţii maghiare şi interesele municipiului Sfântu Gheorghe în Parlamentul României”, a spus Antal.

Liderul UDMR Sfântu Gheorghe a menţionat, referindu-se la faptul că Marko Attila este din Braşov, că Sfântu Gheorghe şi Braşov au o relaţie bună în ceea ce priveşte cooperarea economică.

„Consider că vom întări această cooperare şi noi vom putea concura oricând cu oraşe precum Cluj sau Timişoara, putem fi o regiune foarte puternică. În acelaşi timp, din punct de vedere cultural, este foarte important ca noi, municipiul Sfântu Gheorghe, unde există o viaţă culturală foarte bogată, să putem oferi pentru maghiarii care locuiesc în judeţul Braşov şi care au o viaţă culturală în limba maghiară mai săracă decât oferta noastră din Sfântu Gheorghe, să poată participa la viaţa noastră culturală. Este un proiect al nostru, unul la care poate participa şi domnul Marko Attila”, a subliniat Antal.

Întrebat dacă UDMR a luat în calcul şi varianta condamnării definitive la închisoare a lui Marko Attila, preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, a declarat că „nici nu se pune în discuţie o astfel de variantă”.

Kelemen Hunor s-a declarat convins că, în cazul retrocedării Colegiului „Székely Mikó”, „dreptatea va învinge” şi Marko Attila va fi achitat.

„Eu cred că dreptatea va învinge. Adevărul este de partea noastră, a Colegiului «Székely Mikó» şi a domnului Marko”, a spus Kelemen.

La rândul său, preşedintele UDMR Covasna, Tamas Sandor, a declarat că luni a fost data limită de depunere a candidaturilor pentru alegerile parlamentare şi că zece persoane şi-au depus dosarele la organizaţia judeţeană a UDMR, pentru competiţia internă din cadrul Uniunii, urmând ca până la sfârşitul lunii septembrie organizaţiile scaunale să decidă numele persoanelor care vor candida în judeţ din partea UDMR.

Tamas a spus că pentru Colegiul 1 – Senat şi-au depus dosarele senatorul Albert Almos, fostul vicepreşedinte al CJ Demeter Janos, fostul administrator public al judeţului Klarik Laszlo şi fostul preşedinte al Colegiului Medicilor de Familie Kerekes Jeno, iar pentru Colegiul 2 – Senat deputatul Olosz Gergely.

Pentru Camera Deputaţilor, în colegiul Sfântu Gheorghe şi-a depus dosarul secretarul de stat Marko Attila, pentru colegiul din zona Covasna – Întorsura Buzăului viceprimarul oraşului Covasna, Thiesz Janos, pentru colegiul din zona Târgu Secuiesc consilierul judeţean Fejer Laszlo, iar pentru colegiul din zona Sfântu Gheorghe – Baraolt deputatul Marton Arpad şi consilierul local Pal Szilagyi Zoltan.

Secretarul de stat Marko Attila a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de Judecătoria Buzău, în cazul retrocedării Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe. Recursul va fi judecat la Curtea de Apel Ploieşti, primul termen fiind stabilit pentru 5 octombrie.

Procurorii DNA Braşov i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe Marko Attila-Gabor, în prezent secretar de stat în cadrul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, Marosan Tamas, reprezentant al Eparhiei Reformate din Ardeal, şi Silviu Clim, fost consilier juridic în cadrul Ministerului Justiţiei, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul din Grecia unde turiștii sunt jefuiți pe bandă rulantă. Un român a pățit-o deja: ”Nu lăsați nimic la vedere”
Capital.ro
Plan de pace în Ucraina. Anunț istoric din SUA: Războiul se oprește imediat
Playtech.ro
Gest superb! Cum a ”salvat-o” Nadia Comăneci pe Serena WIlliams la ceremonia JO de la Paris
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Viața de playboy a lui Petru Groza, în anii '50. Se fălea cu amantele de lux: „Îmi permit să fiu necredincios, dar numai cu ceva mai tânăr”
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Meghan, atacată cu acid sau cu cuțitul, la Londra. Prințul Harry, scenariu incredibil
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Ce studii are Marcel de la Insula iubirii? Lui 'Maluma' i-a plăcut mai mult 'şcoala vieţii'
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Va fi noua ordine mondială! Viktor Orban, anunţ în România: Centrul dominant al lumii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Prăbușirea unui avion Su-34 în Volvograd și un elicopter Mi-28 în Kaluga au avut loc în acest weekend
MediaFlux
CUTREMUR în SUA! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE în ALEGERILE PREZIDENȚIALE
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!