Marş de protest, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea din Capitală

Sute de cetățeni din sectoarele 5 și 6 ale Capitalei, dar și din Bragadiru, mărşăluiesc sâmbătă în Prelungirea Ghencea pentru a cere autorităților amenajarea unui parc public pe terenul fostelor Sere Militari. La eveniment au fost invitate și Agenția Domeniilor Statului, Ministerul Agriculturii, Primăria capitalei și Primăria sectorului 6.
Iulian Tudor
18 sept. 2015, 13:35
Marş de protest, sâmbătă, în Prelungirea Ghencea din Capitală

Marșul de protest va începe la orele 11.00 pe traseul Serele Militari – Restaurantul Latin, de-a lungul străzii Prelungirea Ghencea, pe prima bandă de circulație. Acțiunea va continua cu consultarea participanților pe tema amenajării parcului și cu semnarea unei petiții colective către autorități, la Restaurantul Latin.

Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că în zonă se construiește foarte mult, dar nu se asigură spații verzi și nici străzi de legătură către parcurile din Drumul Taberei, în condițiile în care Prelungirea Ghencea este o stradă fără trotuare și cu doar o bandă de circulație pe sens.

Oamenii cer că o parte din terenul fostelor Sere Militari, aflat în proprietatea statului, să fie transformat în parc public.

Terenul fostelor Sere Militari este administrat de Agenția Domeniilor Statului, din subordinea Ministerului Agriculturii, cea care a concesionat pe 49 de ani o suprafața de 98 de hectare unei firme private contra unei chirii lunare de aproximativ 20 lei/ hectar. Terenul este lăsat în paragină de mai mulți ani iar de curând au fost demontate și ultimele schelete metalice ale serelor. Locuitorii zonei sunt îngrijorați de posibilitatea că aici să se construiască un ansamblu rezidențial sau un complex comercial pentru care vor fi tăiați copacii existenți și se va pierde spațiul verde și așa insuficient.

În zonă locuiesc în jur de 10.000 de oameni, afectați zilnic nu numai de imposibilitatea de a circulă dar și de cea de a-și petrece timpul liber în mod sănătos într-un spațiu verde, mai ales că în noile ansambluri rezidențiale locuiesc multe familii tinere cu copii„, se arată într-un comunicat al Grupului de inițiativă Prelungirea Ghencea.

Acesta este cel de-al cincilea protest al locuitorilor din Prelungirea Ghencea. Oamenii au ieșit în stradă anul trecut pentru a cere autorităților modernizarea infrastructurii stradale prin lărgirea străzii principale la 4 benzi de circulație, cu trotuare pietonale, piste pentru biciclete și pod peste șoseaua de Centură.

DailyBusiness
Finanțare de 300.000 EURO pentru români! Cine poate primi banii
Spynews
Fiica lui Codin Maticiuc și a Anei Pandeli împlinește doi ani. Mesajul emoționant transmis de mămică: „N-am uitat nicio zi”
Bzi.ro
Cu cine a plecat Mario Fresh în Dubai, după despărțirea de Alexia Eram: ”Mă mut aici!”
Fanatik.ro
Program Lidl, Kaufland, Carrefour, Auchan, Profi și Mega Image. Orarul magazinelor pentru sâmbătă și duminică, 12 și 13 octombrie 2024
Capital.ro
S-a dat ordin în România. Devine interzis de astăzi, 11 Octombrie. A intrat în vigoare
Playtech.ro
ȘOC! Cum arăta Toni Iuruc în tinerețe. Imagine nemaivăzută cu fostul soț al Simonei Halep
DailyBusiness
Parlamentul României aprobă legea! Se majorează pensiile pentru 200.000 de români!
Adevarul
Povestea rețelei de autostrăzi din România. Planurile fanteziste din anii '90 și cei 113 kilometri realizați de regimul Ceaușescu
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Ce spune Anamaria Prodan după ce a fost acuzată în instanță că ar fi întreținut relații cu: Gigi Becali, Giovanni Becali, Cristi Borcea, Florin Răducioiu: „Nu mai stăm să ne certăm”
Spynews
Imagini spectaculoase pe cerul României. Aurora Boreală a putut fi văzută din mai multe locuri din țară / FOTO
Evz.ro
Adela Popescu își face casă cu gândul la nurori. „Nu am nicio șansă”
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe acre le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume adoră să ia palme de la alte domnișoare
kanald.ro
Irinel Columbeanu a mers la fosta vilă de la Izvorani, mistuită de flăcări în urmă cu câțiva ani. Reacția emoționantă a fostului milionar în momentul în care a văzut fotografia fiicei sale printre ruine: „M-a cutremurat”
Cancan.ro
Fosta soție a lui Reghe ar fi intrat peste Dan Alexa și iubita lui, în cameră! Ce i-a putut face ei! Dezvăluiri HALUCINANTE despre ruptura dintre cei doi foști soți
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Amendă de 3.300 de lei. Este obligatoriu să le ai montate pe mașină. Legea e lege!
StirileBZI
Când se dau pensiile pe octombrie 2024: Simona Bucura-Oprescu a făcut anunţul aşteptat de 2,6 milioane de pensionari
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
stirilekanald.ro
Adevăratul motiv al crimei șoferului de ride-sharing! Iubita criminalului a spus tot ce s-a întâmplat înainte de nenorocire
substantial.ro
Statele Unite susțin că Iranul nu a reluat programul de arme nucleare
MediaFlux
ALERTĂ de RĂZBOI! AU FOST UCIȘI pe LOC
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Primul magazin din Bucureşti de tip ATAC Hiper Discount, cu cele mai mici preţuri din reţeaua Auchan, va fi deschis în primul trimestru din 2025