Marş împotriva obligativităţii vaccinării, la Constanţa. Peste 400 de persoane au participat

Peste 400 de persoane au participat sâmbătă la un marş de protest în municipiul Constanţa, oamenii fiind nemulţumiţi de proiectul de lege privind obligativitatea vaccinării copiilor, dar şi adulţilor din România, ei considerând că trebuie să aibă libertatea de alege în această privinţă, nu să fie constrânşi de o lege.
Alina Costache
21 oct. 2017, 14:07
Marş împotriva obligativităţii vaccinării, la Constanţa. Peste 400 de persoane au participat

Oamenii s-au strâns sâmbătă, în jurul prânzului, în Parcul Arheologic din municipiul Constanţa, acesta fiind locul de întâlnire de unde urma să pornească marşul. Cei mai mulţi dintre cei prezenţi erau tineri, unii dintre ei fiind însoţiţi şi de către copiilor lor, ei spunând că pe aceştia nu i-au vaccinat deloc sau i-au vaccinat doar în primul an de viaţă deoarece au auzit de apariţia unor probleme de sănătate sau au remarcat prezenţa unor reacţii adverse pe corpul copilului după vaccinare.

Ei aveau pancarte pe care scria: „Stop vaccinării fortaţe. Nu naţionalizării corpului uman”, „Vrei să fii infectat fără să fii întrebat ? Spune NU legii obligativităţii vaccinării”, „Vaccinarea obligatorie = moarte sigură”, „Democraţie sau obligativitate”, „Obligativitate egal dictatură”, „Medicamente obligatorii ? Există libertate”, „Susţin libertatea de a alege pentru mine şi pentru copilul meu”.

Organizatorul manifestaţiei de la Constanţa, Leonard Vancu, vicepreşedinte al Alianţei Părinţilor, a spus că cel mai mare pericol îl reprezintă îngrădirea libertăţii de a decide asupra propriului organism. „Acest proiect de lege privind vaccinarea obligatorie a tuturor persoanelor din România este în dezbatere în Senatul României şi deja a trecut de toate comisiile respective, urmează să fie votat, a trecut pozitiv cu scorul de 5-1. Cel mai mare pericol este îngrădirea libertăţii de a decide asupra propriului tău organism pentru că vaccinul este un medicament şi nu-l poţi administra cu forţa, dintr-un ordin de ministru, la toată populaţia României”, a explicat Leonard Vancu.

O femeie participantă la acest protest a spus că este nemulţumită tot de obligativitatea vaccinării, în condiţiile în care în prospectele tuturor vaccinurilor sunt trecute reacţii adverse.

„Mă nemulţumeşte că proiectul de lege privind vaccinarea persoanelor din România priveşte atât copiii, cât şi adulţii, prevede obligativitatea vaccinării pe toată durata vieţii lor, aşa cum reiese şi din articolul 1 din lege. Nu sunt de acord cu aplicarea obligatorie a unui tratament medical, a unui medicament imunologic, aşa cum apare în lege atâta timp cât el prezintă reacţii adverse, după cum putem vedea în prospectele tuturor vaccinurilor existente pe piaţă.”, a spus femeia.

Ea spune că există o diferenţă între vaccinurile pe care le-a primit atunci când era copil şi cele care sunt astăzi administrate celor mici.

„Era o diferenţă între ceea ce primeam noi ca vaccin şi ceea ce primesc aceşti copii. Acum ei primesc mult mai multe vaccinuri în perioada de la zero luni până la un an, primesc vaccinuri hexavalente, adică cu şase antigene odată pe când noi primeam vaccinuri monovalante, adică cu un singur antigen şi consider că riscurile sunt mult prea mari”, a explicat femeia.

Ea a mai afirmat că şi-a vaccinat copilul până când acesta a avut reacţii adverse, a făcut o dermatită atopică, iar apoi i-a fost recomandat să nu mai continue vaccinarea pentru că ar fi riscat să agraveze starea celui mic.

O familie a venit la protest împreună cu copilul cel mic, de numai câteva luni, spunând că este împotriva obligativităţii vaccinării. Familia respectivă a dat exemplul propriu, afirmând că şi-au vaccinat copilul mai mare, o fetiţă de şapte ani, dar că aceasta a făcut toate bolile copilăriei şi are sistemul imunitar slăbit, pe când pe cea mică nu au vaccinat-o şi nici nu o vor face, precizând că aceasta este sănătoasă şi punând pe seama lipsei vaccinării faptul că fetiţa cea mică nu s-a îmbolnăvit până în prezent.

La protest a fost prezentă şi Floarea Damaschin, medic specialist în alimentaţie şi conferenţiar universitar în acelaşi timp, care se opune obligativităţii vaccinării.

„Vreau să spun că mi se pare o anomalie să impui vaccinarea întregii populaţii fără discernământ. Faptul că laşi la latitudinea medicului cumva ca el să discearnă nu este rău şi aşa a fost şi în tinereţea noastră, numai că acum lucrurile se întîmplă puţin altfel, atunci nu era o lege care să oblige, aveai suficientă largheţe ca medic să aplici sau să nu aplici vaccinarea. Sunt împotriva obligativităţii vaccinării şi împotriva vaccinării cu 200 de vaccinuri. Avem 3-4 vaccinări, acum facem 40 de vaccinări, ce înseamnă asta ?”, a spus Floarea Damaschin.

Cele peste 400 de persoane strânse în Parcul Arheologic au plecat apoi într-un marş pe artere din centrul municipiului Constanţa, coloana de manifestanţi fiind însoţită de echipaje de poliţie şi jandarmi.

Citeşte şi Noi proteste împotriva Guvernului pentru transferul contribuţiilor sociale de la angajatori la angajaţi

 

DailyBusiness
Cine va primi tichete sociale de sărbători. Distribuirea începe pe 9 decembrie
Spynews
Cum s-a înțeles Alina Petre cu fosta soție a lui Bogdan Vasiliu. Îl acuză că ar fi mințit-o în legătură cu femeia cu care are un copil
Bzi.ro
Viorel Lis a ajuns de urgență la spital! Oana Lis este în lacrimi: „Asta este viața!”
Fanatik.ro
Stațiunea ascunsă, de lângă Valea Prahovei, pe care prea puțini români o bagă în seamă. A renăscut din propria cenușă cu ajutorul investițiilor și e peste Sinaia, Predeal sau Bușteni. E plină de străini și are cazări spectaculoase
Capital.ro
Obligație pentru șoferi. Regulă pentru cei cu mașini second-hand. Se verifică neapărat
Playtech.ro
2025, anul marilor realizări pentru aceste zodii. Scapă de ghinion, le merge pe toate planurile
DailyBusiness
Elevii care vor primi 1.100 de lei! Care sunt CONDIȚIILE pentru a primi banii
Adevarul
Cum își direcționează voturile candidații cu scor bun, dar fără șanse in turul 2. Analist: „Mă aștept ca Simion să nu fie susținut” | ANALIZǍ
wowbiz.ro
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături de copiii ei! Declarația neașteptată făcută de jurnalistă după ce și-a îmbrățișat din nou băieții: „Era firesc să îmi propună asta”
Spynews
Fructul care ajută la pierderea în greutate. Este delicios, îl găsești în orice supermarket, și poate fi consumat crud sau în smoothie
Spynews
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au plecat în vacanță. De când s-au împăcat, foștii soți se comportă ca doi îndrăgostiți / VIDEO
Evz.ro
Trucul pe care gospodinele nu-l împărtășesc nimănui. Te scutește de la un mare efort
Ego.ro
Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață
Prosport.ro
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
kanald.ro
Cea mai mare dorință a lui Igor Cuciuc, după moartea fulgerătoare a fiicei sale de doar 17 ani. Interpretul ar vrea să fie tată pentru a doua oară: „Să ne dăruiască încă un prunc”
Cancan.ro
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a întrerupt și emisia la TV'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Rusia ATACĂ România?! Putin nu mai blufează: România este o țintă militară
StirileBZI
Acești angajați vor beneficia de al 13-lea salariu! Vor primi nici bonusuri de Crăciun
Prosport.ro
FOTO. Jaqueline Cristian, imagini fabuloase în costum de baie
stirilekanald.ro
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a fiicei lui. Artistul este pregătit să devină tată din nou
substantial.ro
Vladimir Putin ordonă producția în serie a rachetei hipersonice Oreșnik
MediaFlux
Rusia AMENINȚĂ România și statele NATO. RACHETA HIPERSONICĂ e doar începutul
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Burse de 1.000 de lei pentru elevii din acest județ. Ce trebuie să facă pentru a fi eligibili