„Precedentul record datează din 2010 și a fost depășit cu 0,05 grade Celsius”, potrivit unui raport al acestei agenții științifice americane referitoare la problemele oceanelor și atmosferei.
Documentul mai precizează că, „în timpul lunii martie, temperatura medie la suprafața uscatului și a oceanelor a fost cu 0,85 de grade Celsius superioară celei din secolul al XX-lea”.
PROGNOZA METEO. O adevărată explozie de bucurie au adus temperaturile neaşteptat de blânde şi în România. Pentru copii şi bunici parcurile au fost atracţia, iar pentru cei mai tineri, terasele şi plimbările cu hidrobicicleta. Îngheţata şi bera rece au fost cele mai căutate dar în aceeaşi măsură şi umbra.
Potrivit România TV, la Slobozia, oamenii au suportat cu greu căldura. În parcuri cu greu se zărea o bancă liberă. Cele 28 de grade din termometre ne duc mai degraba cu gandul la o zi autentica de vara si nicidecum de una din mijlocul primaverii.
Împătimiţii sporturilor de iarnă au avut vineri parte de zăpadă şi soare în aceeaşi măsură. S-au dat cu schiurile, dar nu au scăpat nici bronzul de munte.
Din weekend vremea se răceşte iar în unele zone temperaturile vor înregistra scăderi chiar şi cu 20 de grade.
PROGNOZA METEO. Sâmbătă, norii acoperă cerul în cea mai mare parte a zilei în majoritatea regiunilor, doar prin nord-vest cerul e variabil. În prima parte a zilei plouă, slab, local în Banat, în Transilvania şi în Moldova, dar după-amiază în sud şi în sud-est aşteptăm averse şi descărcări electrice, pe arii extinse în Muntenia şi în Dobrogea, unde cantităţile de apă trec de 15 l/mp, în timp ce în Oltenia aceste fenomene vor fi izolate. La munte vor fi precipitaţii mixte. Vântul prinde putere în majoritatea zonelor, cu rafale ce pot trece de 50..60 km/h. În vest, în nord şi în centru se răceşte accentuat astfel încât valorile termice vor fi mai mici decât mediile multinuale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 9…10 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 21…22 de grade în Lunca Dunarii.
VREMEA IN BUCURESTI. Vremea se răceşte sâmbătă, maximele nu mai trec de 18, 19 grade, iar instabilitatea atmosferică se accentuează după-amiază când cerul se înnorează şi vor fi averse moderate cantitativ şi posibil descărcări electrice. Vântul va avea din când în când răbufniri.
PROGNOZA METEO. Duminică, temperaturile scad şi în regiunile sudice astfel că vremea va deveni răcoroasă în toată ţara, cu maxime de la 9 grade în estul Transilvaniei până la 17 grade în sud-vestul Olteniei. Cerul va avea înnorări temporare în nord şi în centru unde local va ploua slab. În celelalte regiuni cerul va fi variabil şi doar izolat e posibil să plouă slab. În Carpaţii Orientali vor fi precipitaţii mixte. Vântul suflă mai alert îndeosebi în est şi centru.
VREMEA IN BUCURESTI. Duminică, vremea va fi predominant frumoasă, dar va deveni răcoroasă, cu maxime de cel mult 15…16 grade.
PROGNOZA METEO. Vremea va fi răcoroasă în toată ţara luni, chiar rece pentru această dată în nord, centru şi în nord-est, unde valorile termice mai scad puţin, astfel încât maximele vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 16…17 grade în sudul Munteniei şi al Olteniei. Cerul va fi temporar noros şi vor fi ploi, mai ales averse şi posibil descărcări electrice în jumătatea de nord a ţării. În zonele de munte, vor predomina ninsorile, iar noaptea, trecător, şi în nordul Moldovei şi estul în Transilvaniei pot fi precipitaţii mixte. Vântul are intensificari locale iar la munte suflă cu putere.
VREMEA IN BUCURESTI. Vremea încă răcoroasă luni, cu maxime în jur de 15 grade. Cerul va fi temporar noros, iar vântul are ceva răbufniri ce accentuează senzaţia de răcoare.
PROGNOZA METEO. Vremea se va menţine rece pentru ultima decadă a lunii aprilie în cea mai mare parte a ţării, cu maxime intre 7 si 17 grade. Mai plouă slab, local, în centru, est şi în sud-est şi izolat în rest. În zona de munte precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. De miercuri până aproape de finalul săptămânii viitoare vremea se încălzeşte uşor, iar valorile termice se apropie de mediile climatologice. În acest interval şanse mai mari să plouă, slab însă, vor fi în nord, în centru şi în nord-est.