În cadrul unei minisesiuni plenare, o majoritate dintre europarlamentari au aprobat un raport care pune sub semnul întrebării bonusurile și promovările acordate de Schulz în perioada în care a fost președinte al Parlamentului European, din 2012 până la începutul acestui an.
Eurodeputații au criticat totodată un așa-zis „voiaj permanent de afaceri” la Berlin al unuia din oamenii de încredere ai lui Martin Schulz, care în prezent este directorul său de campanie în perspectiva alegerilor legislative din septembrie.
Martin Schulz, în vârstă de 61 de ani, candidatul Partidului Social-Democrat (SPD) la postul de cancelar, nu a luat poziție în legătură cu aceste alegații, difuzate inițial în media germane. El a afirmat în trecut că deciziile pe care le-a luat au fost corecte și a calificat procedura inițiată de PE drept manevre electorale ale unor grupuri politice care se opun candidaturii sale, potrviit Agerpres.
De altfel, Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a indicat joi pentru agenția DPA că nu a găsit niciun indiciu cu privire la eventuale nereguli în perioada în care Martin Schulz a fost președinte al PE.
Presa germană relatase că, în timpul mandatului său de președinte al PE, Martin Schulz ar fi făcut presiuni pentru obținerea unor termeni preferențiali la angajare pentru confidentul său, Markus Engels. În octombrie 2015, Schulz ar fi ajutat și alți colegi să obțină avantaje lucrative.
OLAF a precizat pentru DPA că, în urma verificării de către experții săi a deciziilor respective luate de Schulz, nu va fi deschisă nicio anchetă.