Mărţişorul BRD pentru toţi clienţii. Cum poţi câştiga 200 de lei fără să faci nimic, promoţia este valabilă în perioada 1-8 martie

Timp de o săptămână, între 1 şi 8 martie 2025, BRD sărbătoreşte primăvara şi oferă premii importante celor care fac cumpărături folosind crdurile băncii.
Filip Stan
01 mart. 2025, 12:05
Mărţişorul BRD pentru toţi clienţii. Cum poţi câştiga 200 de lei fără să faci nimic, promoţia este valabilă în perioada 1-8 martie

„Ia-ti Cardul de Credit BRD , 100% online, direct din YOU BRD, plateste in perioada 1-8.03.2025 cu oricare din cardurile BRD, iar daca te afli in primii 200 clienti cu cel mai mare volum al tranzactiilor efectuate, ai sansa de a castiga, precizează BRD într-un anunţ transmis clienţilor prin aplicaţia de mobil şi pe mail.

Anunțul făcut de BRD pentru milioane de clienți. Banca vine cu un avertisment foarte serios

CASHBACK YOU BRD

Platesti cu cardul tau de debit sau credit BRD la comerciatii parteneri si te bucuri automat de oferte cashback! Descopera toate aceste oferte direct din YOU BRD, sectiunea Cashback si activeaza-le pe cele care iti fac cu ochiul. Aceasta este o nouă modalitate de a face cumpărături şi a câştiga bani.

Atenţie la tentativele de fraudă, recomandări de la bancă AICI

Regulament campanie

 


Exemplu reprezentativ pentru o linie de credit atasata Cardului de Credit Standard, in valoare de 5.000 lei, pe 4 ani: dobanda fixa 26% pe an, DAE: 30,82%, comision administrare card: 50 lei/an, valoarea totala platibila: 10.403,56 lei, suma minima de plata lunara este de 3,5% din soldul utilizat, minim 20 lei.

Exemplu reprezentativ pentru o linie de credit atasata Cardului de Credit Gold, in valoare de 20.000 lei, pe 4 ani: dobanda fixa 26% pe an, DAE: 30,43% comision administrare card: 150 lei/an, valoarea totala platibila: 41.414,17 lei, suma minima de plata lunara este de 3,5% din soldul utilizat, minim 20 lei

BRD – Groupe Societe Generale SA (BRD) a raportat, pentru anul 2024, un venit net bancar la nivel de grup de 4,03 miliarde de lei, în creştere cu 5,2% faţă de 2023, în timp ce profitul net s-a ridicat la 1,52 miliarde de lei, în scădere cu 8% faţă de profitul înregistrat la finele lui 2023, potrivit unui raport elaborat de Departamentul de Analiză al TradeVille .

Conducerea băncii a manifestat prudenţă în declaraţiile privind estimările pentru anul 2025, pe fondul unui mediu macro şi al unei politici fiscale ce generează incertitudine, dar compania este hotărâtă să îşi consolideze cota de piaţă, prin practici sustenabile şi inovare digitală.

BRD Groupe Societe Generale este a patra bancă din România din punct de vedere al activelor. Şi-a început activitatea ca societate bancară cu capital de stat la sfârşitul anului 1990, prin preluarea patrimoniului fostei Bănci de Investiţii. La finalul anilor „90, Societe Generale a devenit acţionarul majoritar al băncii. BRD are peste două milioane de clienţi, iar în 2024 reţeaua băncii a ajuns la 388 de sucursale, faţă de 423 în 2023, dar a crescut numărul zonelor de selfservice 24/7 la 225, faţă de 194 la 31 decembrie 2023.

BRD sprijină economiei României prin intermediul activităţilor sale de Retail, Corporate, Investment banking, Asigurări, Gestiunea activelor, Leasing şi Mobilitate. În luna mai 2024, BRD a comunicat că a ajuns la un acord cu Banca Transilvania privitor la vânzarea pachetelor de acţiuni la BRD Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA, tranzacţie estimată să fie finalizată în primul semestru din 2025.

La finalul lunii septembrie, cel mai important acţionar al societăţii era Societe Generale, cu o pondere de 60,17%. Trei fonduri de pesii importante, NN, AZT Viitorul Tău şi Metropolitan Life, deţineau împreună 13,85% din acţiunile listate la BVB, iar Infinity Capital are o pondere de 3,95%. Persoanele fizice deţineau, la sfârşitul lunii septembrie, 4,95% din companie vs 5,85% la finalul lui 2023.

Alertă pentru românii care au conturi la Banca Transilvania sau Raiffeisen Bank. Recomandarea specială pentru a rămâne cu bani pe card

CEO-ul companiei este, începând din toamna anului 2023, Maria Rousseva, aceasta având o experienţă de peste 20 de ani în sectorul bancar, din care 18 ani în poziţii de management în cadrul Grupului Societe Generale.

Într-un an 2024 marcat de alegeri parlamentare şi prezidenţiale, scădere economică, dar şi noi măsuri fiscale precum taxa de 2% pe cifra de afaceri introdusă la începutul anului, sistemul bancar românesc a fost marcat de o serie de evenimente, precum fuziuni, achiziţii sau apariţia de noi bănci. Banca Transilvania a finalizat fuziunea cu OTP Bank România, consolidându-şi poziţia pe piaţa locală, tranzacţie ce s-a ridicat la 347,5 milioane de euro. Şi grupul italian Unicredit Bank şi-a întărit prezenţa pe piaţa românească prin achiziţia Alpha Bank România, proces de integrare ce se va finaliza cel mai probabil în partea a doua a anului 2025. Intesa Sanpaolo Bank a preluat First Bank, extinzându-şi reţeaua şi diversificându-şi portofoliul de servicii financiare.

În ceea ce priveşte apariţia de noi bănci, în 2025 a fost lansată Salt Bank, prima banca digitală 100% românească, iar guvernul României a aprobat înfiinţarea BID – Banca de Investiţii şi Dezvoltare, care are scopul să sprijine dezvoltarea economică sustenabilă a ţării şi să crească competitivitatea şi inovarea prin facilitarea accesului la finanţare.

În 2025, BRD a vândut divizia de pensii din cadrul grupului şi IFN-ul, şi a pierdut poziţia a treia în topul băncilor din România după numărul de active deţinute, în faţa CEC Bank, care şi-a consolidat poziţia pe podium, prin creşterea activelor în urma cumpărărilor record de titluri de stat din ultimii doi ani.

• Mediul macroeconomic şi politica monetară
Pe parcursul anului 2024 am asistat la o relaxare a dobânzilor de politică monetară atât intern, cât şi pe plan internaţional. Atât Rezerva Federală (Fed) din SUA, cât şi Banca Centrală Europeană (BCE) au redus pe parcursul anului dobânda de referinţă cu câte 100 de puncte procentuale.

Presiunile inflaţioniste, datele macro din fiecare regune, dar şi contextul geopolitic au dus la o divergenţă a politicilor monetare ale celor două bănci la începutul anului 2025. Rezerva Federală a menţinut dobânda de referinţă în prima şedinţă din an, în 29 ianuarie 2025. Conform FedWatch CME, cea mai mare probabilitate (46%) de reducere cu 0,25 de puncte procentuale a dobânzii este estimată acum pentru şedinţa din luna iunie 2025.

În schimb, BCE a continuat reducerea dobânzilor cu 0,25 de puncte procentuale, subliniind că inflaţia în creştere în anumite zone şi ritmul lent al expansiunii economice reprezintă provocări majore.

Politica monetară a Fed şi BCE, dar şi indicatorii macroeconomici interni, în special rata inflaţiei, sunt elemente monitorizate de către BNR, în vederea luării deciziilor de politică monetară pe parcursul anului 2025. După o reducere de 0,50 de puncte procentuale în 2024, în şedinţa din ianuarie 2025 BNR a menţinut dobânda la nivelul de 6,5%, pe fondul riscurilor inflaţioniste persistente şi al incertitudinilor legate de perspectiva activităţii economice, orientarea politicii fiscale şi contextul extern.

Nivelul dobânzilor influenţează în mod direct profitabilitatea companiilor din sector. Băncile din România sunt bine capitalizate, indicatorul de solvabilitate atingând în luna septembrie 2024 nivelul de 24,95%, de trei ori mai mare decât minimul solicitat. Indicatorul de acoperire a necesarului de lichiditate se situa la 249%, potrivit datelor din luna septembrie 2024, în timp ce media europeană era de 167%.

La nivel naţional, raportul credite/depozite era de 67% în luna septembrie 2024, sub media din UE, de 106%, notează TradeVille .

Conform BNR, la nivelul sistemului bancar românesc, rata creditelor neperformante a scăzut la 2,45% în octombrie 2024, dar este posibilă o creştere a acesteia în 2025, pe fondul noilor măsuri fiscale, în timp ce la nivel european, rata creditelor neperformante este de 1,9%.

• BRD: venit în urcare, profit în scădere
Venitul net bancar al Grupului BRD a crescut cu 5,2% în 2024, faţă de 2023, ajungând la 4,03 miliarde de lei, în timp ce profitul net la nivel de grup a fost de 1,52 miliarde de lei, în scădere cu 8% faţă de cel înregistrat la finele lui 2023. La nivel de bancă, profitul raportat este de 1,47 miliarde de lei, faţă de 1,63 miliarde de lei în 2023.

Veniturile nete din dobânzi au marcat un avans de 6,8% faţă de 2023, pe fondul unei activităţi comerciale robuste atât pe segmentul retail, cât şi pe cel al companiilor, fiind temperat de creşterea costurilor de finanţare cu depozitele clienţilor. Veniturile nete din comisioane au crescut cu 7,8% în dinamică anuală (YOY), determinate în principal de intensificarea activităţilor de creditare şi a tranzacţiilor clienţilor. Alte venituri bancare (-13,2% YOY) au fost influenţate în principal de vânzarea portofoliului de credite al BRD Finance.

Cheltuielile operaţionale au crescut cu 6,8% faţă de 2023, determinate în principal de nouă taxa pe cifra de afaceri, intrată în vigoare în inauarie 2024. Şi cheltuielile cu personalul au crescut cu 4,9% faţă de 2023, determinate de salariile fixe mai mari şi de alte ajustări ale pachetului de compensare în cadrul noului contract colectiv de muncă intrat în vigoare în iunie 2024.

Portofoliul de credite s-a menţinut solid pe parcursul anului, cu o rată a creditelor neperformante (NPL) la 2,1% la finalul lunii decembrie 2024, în uşoară creştere faţă de nivelul minim record de 1,9% înregistrat la finalul lui 2023, dar sub nivelul de 2,4% de la nivelul sistemului bancar românesc.

În cadrul teleconferinţei cu investitorii şi analiştii, conducerea băncii a manifestat prudenţă în declaraţii privind estimările pentru 2025, pe fondul unui mediu macro şi al unei politici fiscale ce generează incertitudine. Compania se aşteaptă la o creştere peste piaţă şi în 2025, având în plan consolidarea cotei în ceea ce priveşte creditarea, atât pe zona de IMM-uri, cât şi pe cea de credite ipotecare, însă a menţionat faptul că volumele vor depinde foarte mult de mediul macro, dar şi de ce se va întâmpla pe partea de programe IMM invest, subvenţionate de stat, multe dintre aceste finanţări acordate până acum de bancă având scadenţe în 2025.

În ceea ce priveşte politica de dividend, nu au fost menţionate cifre, însă conducerea a precizat că sumele propuse sunt comparabile cu cele din anii anteriori, dar se aşteaptă o aprobare din partea BNR în acest sens. Luând în calcul profitul net obţinut de companie în 2024 şi rata de alocare din anul anterior, estimăm un dividend brut de aproximativ 1,08 lei/acţiune, ceea ce reprezintă un randament de 5,9% raportat la preţul actual din piaţă al acţiunii BRD.

„Privind spre viitor, BRD este hotărâtă să-şi menţină creşterea, bazată pe practici sustenabile, inovare digitală şi simplificare, asigurându-se că răspunde nevoilor în continuă schimbare ale clienţilor săi”, a declarat Maria Rousseva, CEO BRD Groupe Societe Generale.

• Preţul acţiunii BRD, în creştere modestă
Acţiunile BRD au înregistrat o creştere modestă în ultimul an, de 1,32%, faţă de 9,22% – randamentul afişat de indicele de referinţă al bursei, BET. În aceeaşi perioadă, companiile din sectorul bancar listate la BVB au înregistrat aprecieri de 55% (EBS), 51% (DBK) şi 27% (TLV), Patria Bank fiind singura din sector care afişează YOY o scădere de 5%.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Primele imagini cu Papa Francisc în sicriu! Ce ritualuri urmează în Vatican | FOTO
Bzi.ro
Andreea Esca, petrecere în costum de baie de Paște! Imagini inedite cu vedeta PRO TV în vacanța din Grecia
Fanatik.ro
Ce trebuie să dai de pomană și ce nu e bine să împarți de Sfântul Gheorghe 2025. Este sărbătoare mare, cu cruce roșie în calendar
Capital.ro
Românii vor fi amprentați. Obligație pentru noile buletine cu cip. Te prezinți la serviciul comunitar
Playtech.ro
Moștenitor în străinătate. Unde se face procura pentru succesiune
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Gabriel Liiceanu spune cu cine (nu) votează și de ce. „Poporul român doarme liniștit în cel mai cumplit vacarm”
wowbiz.ro
Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive
Spynews
Chef Richard Abou Zaki de la Chefi la cuțite, alături de Mădălina Ghenea, la Roma. Ce pun la cale cei doi: “Abia aștept…” | FOTO
Spynews
Elena Viscu se căsătorește din nou?! Fosta soție a lui CRBL, moment emoționant la o nuntă! | VIDEO
Evz.ro
Bijuteria renăscută din colbul ruinelor: Povestea unui lăcaș legendar din România ce ascunde secretele trecutului
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
kanald.ro
O turistă a murit dupa ce s-a răsturnat cu ATV-ul pe Clisura Dunării
Cancan.ro
Cauza morții fetei de 15 ani care a căzut cu trotineta. Ce s-a întâmplat cu Valentina, în șanț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare valoare. Și-a pus amprenta asupra întregii țări. Va fi veșnic în amintirea românilor
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Raluca Zenga, apariție exotică într-un costum de baie cu o vedere generoasă, chiar în ziua de Paşte
stirilekanald.ro
Comoara romană ascunsă, găsită înainte de Paște în Giurgiu! Este una dintre cele mai mari descoperiri din istoria recentă
Horoscop special Alina Bădic. Finalul lunii aprilie aduce surprize total neașteptate, dar și provocări. Zodiile care dau lovitura
MediaFlux
Cea mai mare teamă a lui Papa Francisc înainte de moarte. Ultimele ore din viață
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul în care un apartament renovat costă cât o mașină SH