„Am fost acum două săptămâni la mare. Eu cu soţul şi copiii. Soţul având glicemia foarte mare… am avut simptome imediat si eu, şi soţul şi copiii. Ne-au depistat ca avem COVID. Pur si simplu am fost o zi la mare si atat. Era aglomeratie mare, dar nu stiu de unde am fi putut să luăm. N-am nici cea mai mica idee”, a declarat pacienta.
Dintre toţi membrii familiei, cel mai grav a fost soţul femeii.
„Soţul a fost cel mai grav, are şi diabet. A ajuns la ATI. Şi acum este tot la Terapie Intensivă, dar se simte mai bine. Suntem trataţi bine, ni se face tratamentul corespunzător”, a mai povestit pacienta.
Femeia spune că nu-şi explică modul în care s-a infectat pentru că „am luat masuri de precautie tot timpul”. „Puteam să luăm şi de la restaurant unde am mâncat”.
Prima localitate din România care intră în carantină după ce zeci de locuitori au fost diagnosticaţi cu noul coronavirus
Localitatea Cartojani din județul Giurgiu a intrat în carantină începând cu data de 22 iulie, de la ora 17, după ce au fost raportate 32 de persoane infectate cu COVID-19 prin transmitere comunitară, la o populaţie de 3.600 de locuitori, „riscul epidemiologic fiind de o gravitate maximă, în circumstanţe de nerespectare a măsurilor legale în vigoare”, a informat Prefectura Giurgiu.
-identificarea tuturor persoanelor cu domiciliul, reședința ori cu adresa declarată în zona menționată la art. 1, alin. (2) și introducerea acestora în bazele de date dedicate.
-limitarea la maximum a deplasării persoanelor și monitorizarea permanentă a respectării acestei măsuri.
-evaluarea de către DSP a oportunității și prioritizării de testare a persoanelor și transmiterea solicitărilor de sprijin cu materiale sanitare și personal de specialitate către INSP / Ministerul Sănătății.
-stabilirea, prin grija administrației publice locale și a IPJ a rutelor ocolitoare, căilor majore de circulație care tranzitează zona și aducerea la cunoștința populației prin mijloacele mass-media locale a acestei măsuri.
-purtarea măștilor de protecție de către toate persoanele aflate în spațiile publice.
-asigurarea ordinii publice se realizează de către poliția locală, iar în situația în care poliția locală nu este constituită sau efectivele acesteia nu sunt suficiente, măsurile de ordine publică se asigură de către Jandarmeria Română sau Poliția Română, după caz.