„Prima acţiune a fost să îmi evaluez starea de sănătate. Am văzut că îmi pot mişca degetele de la picioare, dar având fracturi la picioare nu mi le puteam mişca (picioarele n.r.). M-am gândit să mă îndepărtez cât pot, târându-mă prin zăpadă, fiindu-mi frică de o eventuală explozie. Am primit foarte mult ajutor de la doctorul Radu Zamfir care era în cea mai bună stare dintre cei răniţi şi a venit să mă ajute. M-a ajutat şi fizic şi psihic. Mi-a dat sfaturi, să nu mă mai mişc atât de mult şi să stau liniştit pentru a nu-mi agrava starea de sănătate”, a declarat copilotul Răvan Petrescu.
„Imediat cum m-am îndepărtat de aeronavă am încercat să sun la 112, dar din cauza telefonului meu nu foarte deştept mi-a apărut pe ecran „Conexiune nereuşită”. L-am apelat în următoarea secundă pe tatăl meu şi l-am rugat să urmeze procedura, ştiind că el îmi poate răspunde atunci imediat„, a adăugat băiatul.
Tânărul a spus că nici nu realiza în acele momente de groază când a trecut timpul: „Nu realizam cât timp trecea, cum, nu realizam trecerea timpului„.
Despre salvatorii din Apuseni, copilotul lui Adrian Iovan a povestit cu emoţie în glas: „Îi consider ca şi pe părinţii mei. Un om rănit acolo în munţi cu o mică speranţă…când vezi pe cineva că îţi vine în ajutor, e un sentiment măreţ, simţi că revii la viaţă„.
Răzvan Petrescu, rănit în urma accidentului aviatic din Munţii Apuseni, a fost mutat de la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca într-un salon al Secţiei de Chirugie, evoluţia stării sale de sănătate fiind bună.
În urma accidentului aviatic produs în 20 ianuarie în Munţii Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion. În accident au fost răniţi, pe lângă copilotul Răzvan Petrescu, şi medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş.
Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.
Epava avionului şi victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore şi la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, poliţişti, salvamontişti, angajaţi ai Parcului Naţional Munţii Apuseni şi localnici.
Pilotul Adrian Iovan a fost găsit încarcerat, iar studenta era în stop cardio-respirator, cu hipotermie severă, nemaiputând fi salvată.
Toate cele cinci persoane rănite în accidentul aviatic, care au suferit multiple fracturi şi traumatisme, au fost internate la secţia de terapie intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Cluj-Napoca. În 21 ianuarie, medicul Radu Zamfir a fost externat de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Cluj, ajungând în Capitală la bordul unui avion de linie.
Ulterior, medicul a susţinut o conferinţă de presă la Institutul Fundeni, el spunând că datorită lui Adrian Iovan sunt cinci oameni în viaţă, după ce aeronava a intrat în ceaţă, a pierdut înălţime şi a pierdut un motor. Medicul Zamfir şi-a reluat activitatea după o săptămână.
De asemenea, medicul Sorin Ianceu a fost externat în 3 februarie, iar ceilalţi doi medici răniţi în accidentul aviatic, Valentin Calu şi Cătălin Pivniceru, au fost externaţi a doua zi, ei fiind duşi cu o ambulanţă SMURD la aeroportul din Cluj, de unde au ajuns în Capitală cu aeronava Cessna Citation donată SMURD.