Mihai, băiatul în scaun cu rotile care a supravieţuit incendiului din Colectiv, a revenit la scoala.Încă nu poate scrie, profesorii îl ascultă şi-i pun note pentru a-i încheia mediile. Tânărul povesteşte că abia acum a început să-şi simtă degetele şi să şi le mişte, până acum le-a avut umflate şi se punea problema să fie operat.
În acea seară a ajuns la club cu tatăl său. După ce a intrat în Colectiv, băiatul şi-a trimis tatăl acasă, fără a se gândi o secundă că în acel loc avea să se dezlăntuie iadul.
„Am mers cu Pablo la primul meu concert. Am plecat toti cu masina lui tata. Când am intrat i-am spus lui tata sa plece. Am mers cu o ora mai devreme ca sa prindem locurile in fata, am fost fix langa scena. Am asteptat si flacarile au inceput fix cand s-a terminat concertul, de la niste artificii, a luat foc un stalp, s-a panicat lumea, eu nu m-am panicat, am stat calm si Laur si Pavlos m-au luat de marginile scaunului si m-au dus spre iesire. Cand usile s-au deschis, un vant cald ca o explozie am cazut toti pe spate. Eu am alunecat din scaun si nu i-am mai vazut pe niciunul. Vreo 6-7 minute mi-am tinut respiratia. Am luat o gura de aer si am strigat dupa ajutor. Pavlos a venit si m-a tras afara ca eram foarte aproape de iesire”, povesteşte Mihai.
Despre prietenii lui nu a ştiut nimic o perioadă. Acum vorbesc la telefon şi încearcă să-şi dea putere pentru a trece peste acea tragedie. Laur este afectat, Pavlos este dărâmat. El este singurul care reuşeşte să-şi păstreze optimismul şi pofta de viaţă.
„Laur este destul de afectat, eu sunt unul dintre singurele persoane care nu au nicio trauma dupa ce s-a intamplat. La ce m-ar ajuta daca as fi traumatizat, cu ce m-ar ajuta. Sfatul meu este sa treaca peste si sa mearga mai departe. S-a intamplat deja si nu poate sa se intample in fiecare zi asta, mă bucur că am ieşit cu viaţă!”, a mărturisit Mihai.
Pe 30 octombrie, în clubul bucureștean Colectiv, unde trupa Goodbye to Gravity susținea concertul de lansare a noului album, a izbucnit un incendiu puternic. Bilanțul celor decedați se ridică la 64, dintre care 27 au murit în incendiu, 25 în spitalele din țară și 12 în străinătate. La o zi după producerea tragediei, în spitalele bucureștene erau internate 155 de persoane rănite în timpul incendiului.