Carantina impusă de pandemia de coronavirus în Canada a făcut-o pe Ana-Maria Conțulescu să își reorganizeze viața
”De o săptămână cele mai multe companii au început să își încurajeze angajații să lucreze de acasă. Încercăm în timpul săptămânii să ieșim la aer după ce terminăm programul de muncă și asta o facem în general în curte” , povestește Ana.
Românca a povestit cum ies din casă la trei săptămâni atunci când merg să facă cumpărăturile.
”Ieșim o dată la trei săptămâni din casă pentru a ne face provizii” , a spus aceasta.
În Canada oamenii par extrem de relaxați în ciuda faptului că au fost confirmate peste 2.000 de cazuri de coronavirus și 26 de decese. Primul deces provocat de coronavirus a fost înregistrat pe 10 martie la o persoană de peste 80 de ani care locuia într-un centru de bătrâni.
Premierul Justin Trudeau a anunțat faptul că Canada își închide frontierele pentru străini în cazul pandemiei de coronavirus.
Prin urmare, începând de la miezul nopții, respectiv 18 martie, ora 00:01, este interzisă intrarea în Canada a tututor străinilor, cu câteva mici excepții. Mai exact, cetățenii Statelor Unite ale Americii și diplomații nu sunt vizați de această măsură,însă trebuie să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile.
În ceea ce privește revenirea în țară a cetățenilor canadieni, premierul a declarat faptul că cei care sunt testați pozitiv sau prezintă simptome ale infecătorii cu coronavirus, nu se vor putea urca în avione spre Canada.
De asemenea, transportatorii aerieni au obligația să facp teste tuturor pasagerilor înainte de îmbarcare, dar și interzicerea accesului la bord a suspecților de COVID-19.
În Canada vor rămâne deschise doar patru aeroporturi pentru zborurile internaționale: Montreal, Toronto, Vacouver și Calgary.
Justin Trudeau a recomandat tuturor cetățenilor canadieni și rezidenților permanenți canadieni aflați în străinătate și care nu prezintă simptome să revină de urgență în Canada, cât frontierele nu sunt închise complet.