Masa de Paşte 2023. Cele mai bune sfaturi pentru a fi feriţi de probleme vin de la celebrul nutriţionist italian Gianluca Mech.
Mesaje de Paşte 2023. Cele mai frumoase urări şi felicitări de Paşti 2023
Carnea de miel, înlocuită cu friptură de curcan
„Sfatul meu este să încercați să urmați principiile unei diete sănătoase chiar și cu ocazia mesei de Paște. Vă recomand o masă din care să nu lipsească cerealele, legumele, peștele sau carnea albă, fructele și leguminoasele. V-aș recomanda, de asemenea, să încercați să înlocuiți carnea roșie de miel cu carne albă. Spre exemplu, cea de curcan”, declară Gianluca Mech. (www.gianlucamech.ro)
Masa de Paşte 2023. Porții mici – calitate în detrimentul cantității
„Aveți grijă la dimensiunile porțiilor de mâncare. Acestea nu trebuie să fie mari. Țineți minte că întotdeauna contează calitatea, nu cantitatea. Mâncați încet și savurați pe deplin fiecare înghițitură. Astfel, senzația de sațietate se va instala mult mai repede. În plus, nu veți avea tendința să mâncați mai mult decât de obicei. Veți reuși astfel să nu vă supraîncărcați organismul din prima zi”, explică specialistul.
Tradiţii de Paşte. Cele mai bizare obiceiuri păstrate din vremuri străvechi în România
Ceai de plante după masă
„După masa de Paște, savurați în voie un ceai de plante. Asta ajută la stimularea funcțiilor digestive și metabolice, purificând ficatul și intestinele”, recomandă Gianluca Mech.
Masa de Paşte 2023. Deserturile, consumate cu moderație
„Bineînțeles că deserturile nu pot lipsi de pe masa de Paște. Limitați-vă la o felie de cozonac! De asemenea, vă puteți îndulci cu puțină ciocolată neagră. Consumată cu moderație, aceasta este extrem de hrănitoare și ne ajută să avem o stare de bine. Moderația este cheia unei diete echilibrate”, adaugă nutriționistul.
Câte ouă roșii e sănătos să mâncăm?
”Dacă nu ai probleme legate de colesterol, iar dieta ta nu abundă în grăsimi, poți mânca un ou fiert pe zi. Dacă încerci să îți ții în frâu nivelul colesterolului, nu e recomandat să consumi mai mult de 3 ouă pe săptămână. Iar aceste recomandări sunt valabile atât de Paște, cât și în restul timpului”, spune Gianluca Mech.
Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.