Mască cu ou, miere şi lămâie. Natura ne-a oferit un număr mare de produse care sunt utile nu doar pentru a fi folosite intern, ci și extern. De exemplu, mulți oameni știu că ouăle sunt bune pentru o alimentație sănătoasă sau pentru a pierde în greutate, dar puţini ştiu că ouăle crude sunt excelente pentru tinerețe și sănătatea pielii.
Separați gălbenușul de albuș, dacă intenționați să folosiți doar o singură componentă – albușul sau gălbenușul. Se bate ușor componenta de ou. Adăugați mierea și ingredientele suplimentare, dacă sunt prezente. Adăugați sucul de lămâie în mască chiar la sfârșit. Se amestecă bine ingredientele.
Pentru ca o mască să vă aducă beneficii maxime, respectați aceste reguli: Alegeți ouă de găină proaspete. Folosiți miere naturală, lichidă. În cazul în care produsul este zaharat, se topește într-o baie de apă. Aveți grijă, însă, să nu o încălziți prea tare, pentru că altfel proprietățile mierii vor dispărea. Aplicați masca imediat după preparare. Pentru o mască cosmetică se ia un gălbenuș de ou sau un albuș de ou, iar uneori ambele componente.
Se spune că proteina este potrivită pentru pielea grasă și mixtă. Dar faceți o mască facială cu ou pentru pielea uscată pe bază de gălbenuș. Astfel de concluzii se bazează pe proprietățile utile ale oului. Proteinele usucă puțin pielea și strâng porii, în timp ce oul este capabil să ofere epidermei o hidratare maximă.
În ceea ce privește mierea, este un produs versatil – folosiți-o pentru toate tipurile de piele. Sucul de lămâie este cel mai adesea adăugat în produsele pentru tenul gras, deoarece reduce producția de sebum. Cu toate acestea, în combinație cu gălbenușul de ou și mierea, sucul de citrice este folosit ca un ingredient suplimentar care poate ajuta la îmbunătățirea producției de colagen și la netezirea ridurilor.