Poate ajuta la digestie, e folosită de mulți ca să îndepărteze acneea. Vorbim, așa cum probabil v-ați dat deja seama, despre kefir. O băutură din lapte fermentată, probiotică. Și în caz că nu știați, kefir înseamnă „plăcere” sau „senzație bună”.
Poate fi descris ca un fel de iaurt lichid, spumant, cu aromă proprie, delicios la gust și puțin acidulat. De regulă, se bea rece.
E benefic din multe motive, inclusiv din conținutul său de probiotice active. Probioticele, care se găsesc și în iaurt, sunt microorganisme vii, care apar în mod natural, care funcționează intern pentru a promova o digestie sănătoasă, întărește sistemul imunitar și contribuie la sănătatea și bunăstarea generală.
Probioticele oferă, de asemenea, protecție împotriva alergenilor, care pot fi o cauză a problemelor pielii, cum ar fi eczema, protejând în același timp organismul de formele negative de bacterii, toxinele din mediu precum poluanții și radicalii liberi care induc inflamația.
Kefirul poate fi folosit pentru smoothie-uri și chiar deserturi. Ceea ce nu știați e că vă puteți face din el și balsam de păr, creme de mâini sau măști faciale.
Ei bine, în primul rând pentru că kefirul are o mulțime de vitamine fără de care nu ai cum să ai o piele sănătoasă:
Mască cu kefir pentru piele uscată – De ce ai nevoie:
Pielea uscată se ridează foarte repede şi devine aspră la atingere. Pentru a o hidrata şi catifela,chefirul este de mare ajutor. Conţine acizi alfa-hidroxilici,foarte eficienţi împotriva procesului de îmbătrânire cutanată. Combină două linguri cu chefir,una cu brânză grasă de vaci şi un gălbenuş şi aplică amestecul pe faţa curată. După 20 de minute,clăteşte pielea cu apă călduţă. Masca este foarte eficientă în cazul tenului uscat şi normal,mai ales dacă este folosită de două ori pe săptămână,la diferenţă de cel puţin o zi între aplicări.