Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Tulcea până pe 20 august. Zonele vizate

Masca de protecție devine obligatorie în județul Tulcea, începând din 7 august, în zonele aglomerate, precum pieţele agroalimentare, staţiile de autobuz, în pelerinaje, iar măsura este valabilă până în 20 august. Prefectura Tulcea recomandă primăriilor să nu organizeze, în perioada respectivă, manifestări de genul zilele localităţii.

RomaniaTV.net
05 aug. 2020, 15:53
Masca de protecţie devine obligatorie în judeţul Tulcea până pe 20 august. Zonele vizate

În perioada 7 august, ora 00:00- 20 august, ora 24:00, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, târguri, oboare, zone de aşteptare – staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea, zone în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice din localităţile Niculiţel şi Cerna.

Citește și: Lista judeţelor în care purtarea măştilor de protecţie în spaţii exterioare a devenit OBLIGATORIE 

De asemenea, masca de protecţie devine obligatorie şi în pieţele agroalimentare din municipiul Tulcea, zilnic, în între orele 08.00-18.00; în oraşul Babadag, în zilele de joi şi duminică, între orele 07.00-12.00; iar în celelalte unităţi administrativ-teritoriale, zilnic, în intervalul orar 08.00-18.00.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a mai hotărât că masca este obligatorie şi pentru cei care formează grupuri mai mari de şase persoane, prezente pe Faleza municipiului Tulcea – zona de promenadă, zona de îmbarcare/debarcare nave şi zona autogară/gară, zilnic, între orele 09.00-14.00 şi 18.00-21.00.

În judeţul Tulcea, masca devine obligatorie la nunţi, botezuri, pomeni, la slujbele religioase care se desfăşoară atât în interiorul, cât şi în afara lăcaşurilor de cult (curţile şi perimetrele exterioare ale acestora), cu respectarea regulilor de distanţare fizică între enoriaşi. În toate celelalte spaţii deschise, de exemplu, intrările de bloc, în care se formează aglomerări de persoane, este recomandată purtarea măştii de protecţie şi respectarea regulilor de distanţare fizică.

De asemenea, în instituţii publice şi în societăţi comerciale managerul va verifica şi va monitoriza dacă este respectată măsura privind obligativitatea purtării măştii de către salariaţi.