Masca de protecţie a devenit obligatorie în mai multe judeţe, în unele măsura intră în vigoare de sâmbătă. NOI RESTRICŢII din 1 august

Până acum purtarea măștii a devenit obligatorie în 10 județe. Este vorba de Argeș, Dâmbovița, Galați, Brașov, Vâlcea, Iași, Călărași, Prahova, Buzău, Constanța, Vâlcea, Gorj, Arad şi Satu Mare. Și în București se va lua, cel mai probabil luni, o măsură asemănătoare care va viza Centrul Vechi. Cine încalcă această regulă se poate alege cu amendă între 500 şi 2.500 lei. Cea mai important creștere a cazurilor de COVID-19 în 24 de ore s-a înregistrat în București- 223, urmat de Argeș-103, Prahova- 78, Timiș- 76, Brașov- 60. 
Romania TV
31 iul. 2020, 07:36
Masca de protecţie a devenit obligatorie în mai multe judeţe, în unele măsura intră în vigoare de sâmbătă. NOI RESTRICŢII din 1 august

Masca devine obligatorie pe litoralul românesc din 1 august. Noi restricţii pentru turişti de sâmbătă

Locuitorii judeţului Constanţa, dar şi turiştii care ajung de sâmbătă în staţiunile de pe litoralul românesc vor fi obligaţi să poarte mască de protecţie seara, între orele 18.00 – 24.00, chiar dacă se află în staţii exterioare. Mai exact, purtarea măştii devine obligatorie în locurile aglomerate, precum falezele, târgurile, parcurile, piețele, în gări și stații de transport în comun, dar și plaja.

Programul teraselor și cluburilor rămâne neschimbat deocamdată, a anunţat George-Sergiu Niculescu, prefectul de Constanța.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie şi în Galaţi. Este al cincilea judeţ care impune restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului

„Avem 3 puncte pe ordinea de zi. La punctul 1 am avut analizarea propunerii venite din partea DSP Constanța în vederea obligativității purtării măștii în spații deschise în care se formează aglomerări, unde distanța fizică între persoane nu se poate respecta, distanța de doi metri. Vorbim despre piețe, oboare, târguri, curțile exterioare ale lăcașelor de cult, peroanele gărilor, stațiile de autobuz… Sunt mai multe introduse. Toate acestea le vom face publice prin hotărârea de Comitet Județean pentru Situații de Urgență.

De asemenea, pentru zonele de promenadă din județul Constanța, în toate stațiunile turistice, vorbim de zonele tradiționale unde se creează aglomerări – Eforie, Mamaia și celelalte stațiuni, obligativitatea purtării măștilor de protecție în intervalul orar 18:00 – 24:00.

Această decizie a fost luată în urma analizei prezentate de către DSP și în urma unei adrese primite de la IPJ Constanța în ceea ce privește valorile de trafic și fluxul de persoane în aceste intervale orare”, a anunţat prefectul de Constanţa.

Citeşte şi: Încă două judeţe au decis că masca devine obligatorie în toate spaţiile deschise!

 

Purtarea măştii devine obligatorie la Braşov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a decis să instituie obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele prezente în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum și în spațiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri de pe teritoriul județului Brașov. Măsura va intra în vigoare de sâmbătă, 1 august, orele 6.00.

Citeşte şi: Vâlcea, al treilea judeţ în care masca va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate. Unde trebuie purtate şi mănuşi

Purtarea măştii devine obligatorie în toate spaţiile exterioare aglomerate, dar și pe arterele pietonale intens circulate.

 

Argeş, primul judeţ în care purtarea măştilor în spaţii exterioare a devenit obligatorie

Purtarea măştii de protecţie în locurile în care se adună grupuri formate din mai mult de două persoane a devenit obligatorie pe tot teritoriul judeţului Argeş. Autorităţile au impus şi alte restricţii în ceea ce priveşte transportul în comun, desfăşurarea evenimentelor private şi funcţionarea sălilor de jocuri de noroc.

Decizia a fost adoptată în condiţiile în care judeţul Argeş se află pe primele locuri în ceea ce priveşte numărul de noi de infectări cu noul coronavirus.

Masca de protecţie va fi purtată obligatoriu nu doar în spaţiile publice închise, ci şi în aer liber. Sunt exceptaţi de la această obligaţie copiii cu vârste sub 5 ani.

„Nu considerăm în acest moment că izolarea şi carantina sunt soluţii eficiente pentru judeţul Argeş, de aceea am venit în CJSU cu măsuri adaptate. (…) Sunt soluţii care ne vor permite să ţinem sub control pandemia. Din acest moment orice operator economic care nu respectă legislaţia în vigoare va fi amendat şi închis pentru o perioadă de 14 zile” a declarat prefectul judeţului Emanuel Soare.

Prefectul judeţului Argeş a anunţat că pentru încălcarea restricţiilor „se vor aplica amenzi în cuantum maxim” pentru că obiectivul autorităţilor este ca toată lumea să respecte regulilor de prevenire.

Autobuzele nu pleacă din staţie dacă nu poartă mască toţi călătorii

Autorităţile au luat marţi şi alte măsuri restrictive pentru a preveni răspândirea noului coronavirus în comunitate.

Prefectul judeţului Argeş a prezentat noile măsuri:

  • toate evenimentele private se vor supune restricțiilor de program pentru terase: nuntă, botez, cununie, alte petreceri private vor fi permise până la ora 22.00 în timpul săptămânii și până la 23.00 în weekend;
  • sălile de jocuri de noroc, cazinourile şi restaurantele de tip fast food au voie să funcţioneze doar până la ora 22 de luni până vineri şi până la ora 23 în week-end;
  • obligativitatea purtătii măștii de toate persoanele de peste 5 ani în toate spațiile închise sau deschise publice sau private unde sunt mai mult de două persoane;
  • mijloacele de transport în comun nu au voie să se pună în mişcare dacă nu poartă mască de protecţie toţi călătorii;
  • au fost interzise horele sau alte dansuri care ar implica încălcarea măsurii de distanţare între persoane la cel puţin un metru şi jumătate.

Horele au fost INTERZISE din cauza coronavirusului. Judeţul în care se opresc dansurile ce implică nerespectarea distanţării

Prefectul judeţului Argeş a vorbit încă de luni despre posibilitatea introducerii obligativităţii purtării măştii oriunde există un grup mai mare de două persoane.

 

Dâmboviţa impune purtarea obligatorie a măştilor pe stradă 

Masca de protecţie este obligatorie în toate spaţiile deschise din judeţul Dâmboviţa, începând de joi. 

masca de protecţie devine obligatorie pe tot parcursul zilei în toate spaţiile deschise, în pieţe, târguri, oboare. În plus, comercianții din spațiile respectiv e vor fi obligați să poarte mănuși.

Citeşte şi: Primul judeţ în care masca devine obligatorie inclusiv pe stradă. Decizia se aplică şi copiilor de peste 5 ani

Măsura se va aplica la nivelul întregului judeţ, pe tot parcursul zilei, în toate zonele aglomerate unde se desfășoară activități comerciale.

„Dâmbovița este județ roșu, cu un număr foarte mare de persoane contaminate”, a subliniat prefectul Aurelian Popa.

 

Vâlcea, al treilea judeţ în care masca va deveni obligatorie şi în spaţiile deschise aglomerate. Unde trebuie purtate şi mănuşi

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Vâlcea a decis miercuri că purtarea măştii de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile aglomerate din tot judeţul.

Toate persoanele din judeţul Vâlcea, inclusiv cele aflate în tranzit, sunt obligate să poarte mască de protecţie în spaţiile deschise aglomerate unde nu se poate asigura o distanţare socială”, a declarat Tiberiu Costea, prefectul judeţului Vâlcea, în direct, la România TV

Astfel, purtarea măștii de protecție va deveni obligatorie și în spațiile deschise aglomerate din tot județul, respectiv în târguri de zi, târguri săptămânale, piețe agro-alimentare, ștranduri, piscine, gări, autogări, stații de transport în comun etc. De asemenea, în spațiile deschise aglomerate în care se manipulează /selectează produse și mărfuri este obligatorie și purtarea mănușilor de protecție.

„În spaţiile deschise aglomerate în care se manipulează produse şi mărfuri se vor purta inclusiv mănuşi de protecţie. Se poartă mai rar mănuşile, dar punând mâna mai multe persoane pe marfă, riscul de răspândire a SARS-COV-2 este mult mai mare”, a afirmat prefectul judeţului Vâlcea.

 

Masca obligatorie în spaţii exterioare din Prahova de la 1 august

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a decis că de la 1 august 2020, începând cu ora 07.00, purtarea  măștii în spații deschise să fie obligatorie. Măsura vine pe fondul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 și îi vizează pe toți cei care locuiesc și/sau circulă pe teritoriul județului.

„Purtarea măștii, astfel încât să acopere nasul și gura, va fi obligatorie, în spații publice deschise, cum ar fi piețele, târgurile, zonele de așteptare (stații de autobuz, peroane și altele asemenea), zonele în care se desfășoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în intervalele orare: 07.00-11.00 și 15.00-23.00”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova. 

Exceptați de la această regulă fac copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Autorităţile precizează că, în funcție de evoluția situației, în zilele următoare, se poate extinde intervalul orar pentru purtarea obligatorie a măștii în spațiile deschise și/sau limitarea programului de lucru la terase, cluburi, baruri, precum și al altor operatori de profil.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie şi în Galaţi. Este al cincilea judeţ care impune restricţii pentru limitarea răspândirii coronavirusului

 

Masca de protecţie devine obligatorie în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău

Masca de protecţie este obligatorie de joi în toate spaţiile deschise aglomerate din judeţul Buzău, potrivit unei decizii a  Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Buzău. Excepţie sunt copiii sub 5 ani. 

Purtarea măştii va deveni obligatorie în pieţe, târguri, staţii de autobuz, peroane, zonele în care se organizează serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice.

Citeşte şi: Masca devine obligatorie pe litoralul românesc din 1 august. Noi restricţii pentru turişti de sâmbătă

 

Masca de protecţie devine obligatorie şi în spaţiile deschise din Iaşi

În intervalul 1 – 14 august 2020, să se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, de pe întreg teritoriul judeţului Iaşi.

Se exceptează de la această măsură persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută) şi copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

„În urma analizei făcute de autorităţile publice cu atribuţii în domeniu, care monitorizează indicatorii ce descriu cel mai bine evoluţia răspândirii infecţiei cu SARS-COV2 la nivelul judeţului Iaşi, s-a considerat necesară adoptarea acestei decizii mai ferme şi fără echivoc, astfel încât să putem sprijini mediul sanitar în efortul de a gestiona epidemia de COVID-19. E o măsură pe care o luăm pentru o perioadă limitată de timp, perioadă la capătul căreia sperăm să vedem efecte în îmbunătăţirea indicatorilor monitorizaţi. Facem un apel la cetăţenii judeţului Iaşi să sprijine autorităţile publice pentru a salva cât mai multe vieţi. Nu avem de făcut decât să purtăm masca, să ne spălăm cât mai des pe mâini şi să fim atenţi la distanţarea fizică dintre persoane”, a declarat prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş.


Masca devine obligatorie şi în Galaţi de la 1 august

Grupul tehnic al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Galați a adoptat miercuri o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele de peste 5 ani în spațiile aglomerate, închise sau deschise, începând din 1 august. De asemenea, administratorii firmelor care organizează evenimente private (nunți, botezuri, aniversări și alte asemenea) vor reduce programul până la ora 22.00 în cursul săptămânii și până la 23.00 în zilele de sâmbătă și duminică.

„În scopul prevenirii virusului SARS-CoV-2 se dispune desfășurarea tuturor activităților cu caracter religios în aer liber, cu obligativitatea purtării măștii de protecție și respectarea măsurilor de distanțare fizică.

De sâmbătă, 01 august 2020, se interzice comercializarea și consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirii unde se desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în intervalul orar 23.00-06.00. În intervalul menționat operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și respectarea măsurilor de protecție individuală și igienă. Se interzice desfășurarea activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00″, se precizează în comunicat.

Identificarea spațiilor aglomerate și a intervalului orar în care este obligatorie purtarea măștii de protecție vor fi stabilite de către Comitetele Locale pentru Situații de Urgență.

„Se dispune modificarea excepției de la regulile de distanțare fizică existente la nivelul plajelor neamenajate și a celor amenajate, piscinelor și ștrandurilor, în sensul în care distanța mai mică de 2 m între persoane/șezlonguri este permisă numai pentru soți și copii însoțiți de adulți (părinți, bunici)”, se arată în comunicatul Prefecturii Galați.

 

Masca devine obligatorie de sâmbătă în spaţiile aglomerate în aer liber şi în Vrancea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a adoptat o hotărâre prin care se impune obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile aglomerate, închise sau deschise. Este vorba despre pieţe, târguri şi oboare, staţii de autobuz, gări şi autogări, în parcările magazinelor, în timpul procesiunilor religioase, în curtea bisericii, dar şi în parcuri, grădini publice şi zone de agrement. Nu vor fi obligate să poarte mască persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, copiii cu vârsta mai mică de cinci ani şi persoanele care suferă de afecţiuni/insuficienţe respiratorii ce afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin certificat medical.

Totodată, s-a stabilit că terasele şi incintele unde se desfăşoară jocuri de noroc vor fi închise în intervalul orar 23:00-06:00. Accesul clienţilor va fi permis doar în limita numărului de scaune, iar activităţile care presupun interacţiunea, cum ar fi dansul, vor fi interzise.

 

Obligaţia de a purta mască în aer liber se extinde şi în Giurgiu

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a decis că „se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi faleze, pieţe deschise, târguri, oboare, gări, autogări, staţii pentru transportul în comun, parcuri, locuri de joacă”, se arată într-un comunicat de presă emis de Prefectura Giurgiu.

Sunt exceptate de la aceste măsuri persoanele care desfăşoară activităţi fizice intense şi în condiţii de muncă solicitante, cum sunt temperaturile ridicate sau umiditatea crescută, şi copiii cu vârsta mai mică de 5i ani.

De asemenea, din 1 august se interzice comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00 – 6.00.

 

Masca de protecţie devine obligatorie în pieţe, staţiile mijloacelor de transport în comun şi în zonele de promendadă din Gorj 

„Având în vedere creşterea numărului de cazuri confirmate cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Gorj în ultimele 10 zile, Direcţia de Sănătate Publică Gorj a propus, astăzi, 31 iulie 2020, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, instituirea obligativităţii purtării măştilor de protecţie şi păstrarea distanţării pentru toate persoanele prezente în următoarele spaţii publice deschise: pieţe, parcările din apropierea pieţelor, staţiile mijloacelor de transport în comun, zonele de promenadă – zona de centru şi parcurile din municipiul Târgu-Jiu şi din oraşele/comunele din judeţul Gorj”, a transmis, vineri, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.

Totodată, a fost adoptată suspendarea de târguri/bâlciuri cu ocazia sărbătorilor religioase.

Masca de protecţie, obligatorie în mai multe spaţii deschise din Arad

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad a stabilit, vineri, că masca de protecţie devine obligatorie în zonele intens circulate din judeţ – cum ar fi pieţe, târguri, staţiile mijloacelor de transport în comun, peroanele CFR, până la încetarea stării de alertă. De asemenea, Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenă vor stabili zonele intens circulate, care vor fi marcate ca atare.

Prezentăm decizia CJSU Arad:

„Art. 1. Începând cu data de 01.08.2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în pieţele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise, precum şi în spaţiile de tipul târgurilor de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., în incinta aeroportului, staţiilor CFR, autogărilor, pe persoane şi în staţiile mijloacelor de transport în comun situate pe teritoriul administrativ al Judeţului Arad, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 2. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde există aglomerări de persoane, pe raza judeţului Arad, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 3. Începând cu data de 01.08.2020 se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toţi angajaţii agenţilor economici la intrarea şi la ieşirea din schimburi, pe toată perioada stării de alertă.

Art. 4. (1) Începând cu data de 03.08.2020 se poate institui obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele începând cu vârsta de 5 ani, în zonele aglomerate, pe toată perioada stării de alertă.

(2) Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 03.08.2020, zonele intens circulate, de pe raza fiecărei unităţi administrativ-teritoriale, unde va fi instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie.

(3) Zonele intens circulate prevăzute la alin. (2) vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştiinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor publice locale.

Art. 5. (1) Se dispune întrunirea până ladata de 03.08.2020, a comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, în vederea stabilirii unui plan local de monitorizare a respectării şi aplicării regulilor stabilite pentru limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2.

(2) Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă vor dispune suspendarea activităţii în pieţe, târguri de animale, bâlciuri, oboare, pieţe/târguri săptămânale etc., ori de câte ori situaţia epidemilologică de la nivelul unităţii administrativ-teritoriale o va impune.

(3) În localităţile declarate focare active de către Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă pot dispune suspendarea oricăror evenimente cultural-religioase pe perioade de câte 14 zile.

(4) În calitate de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situatii de urgenţă, primarii unităţilor administrativ-teritoriale din judetul Arad sau înlocuitorii de drept ai acestora răspund, în mod nemijlocit, de aplicarea întocmai a măsurilor şi acţiunilor stabilite în planul local de monitorizare.

Art. 6. Toate hotărârile comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă vor fi transmise, în maxim 24 de ore, la Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Art. 7. Conducătorii instituţiilor publice din judeţul Arad vor proceda la adaptarea programului de lucru şi a modului de desfăşurare a activităţilor specifice în vederea luării măsurilor de distanţare fizică a persoanelor şi de limitare a transmiterii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi de limitare a accesului publicului în instituţii.

Art. 8. (1) Autorităţile administraţiei publice locale vor asigura aducerea la cunoştinţa tuturor operatorilor economici, prin mijloacele de informare avute la dispoziţie, a obligativităţii respectării de către aceştia a condiţiilor dispuse cu ocazia avizării desfăşurării activităţii, în legătură cu măsurile de limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2, potrivit legii, precum şi asupra posibilităţii aplicării sancţiunii complementare de suspendare a activităţii pe o perioadă de 14 zile.

(2) În cazul nerespectării obligaţiilor de către operatorii economici, autorităţile publice locale vor lua de îndată măsura suspendării temporare a autorizaţiei de funcţionare a agentului economic, la solicitarea organelor constatatoare.

Art. 9. Autorităţile publice locale îi vor atenţiona, în termen de 3 zile, pe toţi organizatorii de evenimente, cu privire la obligativitatea respectării tuturor actelor normative cu privire la prevenirea transmiterii virusului SARS-CoV-2, inclusiv în legătură cu numărul maxim de participanţi (20 de persoane în spaţii închise şi 50 de persoane în spaţii deschise).

Art. 10. Administratorii pieţelor agro-alimentare precum şi operatorii economici, care au ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul, vor proceda la monitorizarea permanentă în incinta spaţiilor comerciale a respectării de către vânzători şi cumpărători a măsurilor de prevenţie (purtarea corectă a măştii de protecţie în spaţii închise şi deschise, asigurarea distanţei fizice între persoane, curăţarea periodică a suprafeţelor de contact mânere, mese, balustrade etc. cu soluţie dezinfectantă, limitarea numărului de persoane în unele spaţii publice închise etc.).

Art. 11. (1) Operatorii economici şi companiile cu mai mulţi angajaţi, în special cei care îşi desfăşoară activitatea în zone industriale, au obligaţia (pe lângă asigurarea triajului epidemiologic şi a verificării respectării purtării măştii de protecţie de către proprii angajaţi în timpul programului de lucru şi la ieşirea din schimb/tură) să verifice dacă măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 sunt respectate şi de către operatorii economici, cu care au relaţii contractuale, care asigură transportul angajaţilor în şi dinspre locul de muncă.

(2) În situaţia în care se constată că operatorii economici care asigură transportul angajaţilor nu respectă măsurile de prevenire a transmiterii virusului SARS-CoV-2, revine obligaţia angajatorului de a sesiza organele abilitate şi de a lua toate măsurile ce se impun.

Art. 12. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiş” al Judeţului Arad va transmite prezenta hotărâre membrilor C.J.S.U. Arad, instituţiilor şi autorităţilor publice menţionate în cuprinsul prezentei hotărâri, precum şi unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Arad”.

Masca de protecţie, obligatorie în pieţele şi târgurile din Satu-Mare. Terasele şi cluburile se închid la ora 23.00

 

Autorităţile din judeţul Satu Mare au decis ca masca de protecţie să fie obligatorie în pieţele şi târgurile din judeţ, de la 1 august. De asemenea, terasele, cluburile şi alte localuri se vor închide la ora 23.00.

Purtarea măştii devine obligatorie în pieţe, târguri, staţii şi unele zone pietonale sau aglomerate din Botoşani

 

Prefectura Botoşani anunţă vineri, într-un comunicat de presă, că purtarea măştii devine obligatorie din 1 august în pieţe, târguri, staţii de autobuz, tramvai, tren, în unele zone pietonale sau aglomerate.

Administratorii, respectiv proprietarii spaţiilor publice deschise stabilite în hotărâre afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Teleorman: Obligativitatea purtării măştii în spaţiile deschise aglomerate a intrat în vigoare începând de vineri

 

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman a hotărât obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile deschise aglomerate, începând de vineri. Autorităţile susţin că măsura este necesară în condiţiile creşterii ratei de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul populaţiei din judeţul Teleorman.

O altă măsură luată este închiderea localurilor unde se ţin evenimente private la ora 22.00 în cursul săptămânii şi la ora 23.00 sâmbăta şi duminica.

Reguli noi pentru bucureşteni. Ce trebuie să facă dacă vor să meargă în Centrul Vechi

Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei, a anunţat că purtarea măștii de protecție devine obligatorie în Centrul Vechi. Conform acestuia, decizia a fost luată pentru că zona este considerată a fi una cu grad ridicat de infectare. 

Pandemia de coronavirus şi creşterea numărului de cazuri de COVID-19 aduc reguli noi pentru bucureşteni.

„Noi am cerut ca această măsură să fie instituită de mai mult timp. Am avut în vedere în permanenţă evaluarea riscurilor la nivelul municipiului Bucureşti. Am indicat ca zonă care are un grad de infecţie foarte mare Centrul Vechi al municipiului Bucureşti”, a declarat Aurelian Bădulescu.

Cât de mult se tem românii de coronavirus? Sondaj IRES, răspunsuri surprinzătoare, în funcţie de studii


Masca de protecţie, recomandată în spațiile publice deschise din municipiul Călăraşi

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU), convocat prin dispoziție a primarului Daniel Ștefan Drăgulin, în ședință extraordinară, miercuri, 29 iulie, a dispus recomandarea către călărășeni de purtare a măștii de protecție și în spațiile publice deschise din municipiul Călărași (piețe, târguri, oboare, parcuri și locuri aglomerate).

DailyBusiness
Senatul a dat undă verde. Medicamentele care DEVIN droguri periculoase
Spynews
10 sfaturi pentru părinți pentru a crește un copil inteligent. De ce este bine să le citești povești celor mici
Bzi.ro
Ce religie are Gabriela Cristea: Vedeta vrea să fie incinerată!
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care au o șansă unică până în decembrie. Trei nativi pot da de bani și de noroc
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de circulație
Playtech.ro
Ramona Olaru se mută într-un apartament de 300.000 de euro. A investit o avere în noua locuință
DailyBusiness
Programul Family Start oferă cel mai avantajos credit de pe piață
Adevarul
Sexul oral, vinovat de creșterea numărului cazurilor unui tip de cancer. Care este explicația
wowbiz.ro
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora
Spynews
Ce pensie are Saveta Bogdan! Artista de muzică populară încasează puțin peste veniturile medii din România: ”Cu ce mai cânt, mă descurc”
Spynews
Un fotbalist a murit pe teren, după ce a fost lovit de un fulger! Alți cinci jucători au fost grav răniți. Tragedia a fost filmată | VIDEO
Evz.ro
Avionul prăbușit de un pilot care și-a pierdut mințile. O catastrofă unică în istoria aviației, 114 oameni au murit
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Unde va petrece sărbătorile Vlad Pascu. Judecătorii au luat o decizie în cazul celui care a provocat tragedia de la 2 Mai
Cancan.ro
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Oana Lis a vrut să se sinucidă. Ce a făcut soția lui Viorel Lis
StirileBZI
Se dau tichete sociale de Crăciun 2024: Românii primesc 125 de lei pentru masa de Sărbători!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Cine sunt cele patru victime decedate în accidentul de pe DN15. Cele două familii erau cunoscute în Târgu Mureș
substantial.ro
Statele Unite cer Israelului să ia măsuri împotriva violenței coloniștilor israelieni în Cisiordania
MediaFlux
Se VERIFICĂ TOATE PENSIILE! CASA de PENSII a ANUNȚAT
Shtiu.ro
Concidența coincidențelor: Doi frați au murit la un an distanță, călcați de același taxi care transporta același pasager
Puterea.ro
Mugur Isărescu este mai ,,sărac” cu un milion de lei, dar așteaptă câștigurile din dobânzi