Cu siguranță că această este o veste bună atât pentru el cât și pentru ea. Iată 10 moduri de a stopa hemoragia monetară pe care o provoacă mașină voastră. Recomandările vin din partea lui George Sadowski, profesor de mecanică auto la Institutul Tehnic din Norwood, Massachusetts citat de CBS.
1. Nu trebuie să schimbați uleiul după fiecare 4.500 de kilometri parcurși, indiferent de ce spune mecanicul de la service-ul auto pe care îl frecventati. Este modalitatea pe care unuii dintre patronii acestor stabilimente o folosesc pentru a-și dezvoltă afacerea. Dumneavoasttra în schimb ar trebui să citiți recomandările producătorului auto, care va sfătuiesc să schimbați uleiul după 7.000-11.000 de kilometri.
2. Nu trebuie să folosiți mereu combustibil premium.Nu este necesar să cheltuiți mulți bani pe combustibilul premium. Că și în cazul de mai sus consultați recomandările producatorile întrucât aceștia știu ce-l mai bine ce-i trebui automobilului dumneavoastră. Și dacă acolo este scris „este recomandabil sa” puteți utiliza tot combustibil normal. Doar în cazul în care sunteți posesorul unui automobil de lux trebuie să aveți grijă la cum îl alimentați. Nu trebuie decât să faceți un calcul simplu și să vedeți că la un plin de aproximativ 50 de litri- cu 5,99 lei/l -benzină premium sau 5.27 lei/l- benzină normală economisiți aproximativ 40 de lei.
3. Înlocuirea filtrului de aer. În cazul în care ați parcurs cel puțin 60.000 de kilometri cu același filtru de aer, este posibil să aveți un consum de carburant cu 10-15 la sută mai mare. Este de preferat că filtrul de aer să se schimbe la fiecare 40.000 de kilometri.
4. Verificarea plăcuţelor de frână. Majoritatea mecanicilor va vor recomanda să verificați plăcuțele de frână. Dacă nu o fac, ar trebui să le sugerați chiar voi acest lucru. Schimbate la timp va vor feri de reparații mult mai costisitoare.
5. Nu achiziționați aditivi și alte dispozitive. Nu dați curs mesajelor din reclame care va sfătuiesc să cumpărați aditivi sau alte dispozitive care va vor ajută să micșorați consumul de carburant. Până acum nici un studiu serios n-a dovedit acest lucru.
Citeşte mai mult pe Sfatulpărinţilor.ro.