Mastercard intră pe piaţa de criptomonede şi se implică „în mod activ” alături de mai multe bănci din întreaga lume în proiecte privind monedele digitale naţionale. Anunţul a fost făcut printr-un articol publicat pe blogul companiei, preluat de Bloomberg.
„Prin această decizie (de a susţine criptomonedele), vom oferi mai multe posibilităţi cumpărătorilor şi comercianţilor, ceea ce le va permite să tranzacţioneze printr-o nouă modalitate de plată. Schimbare ar înseamna o deschidere către noi clienţi care sunt deja interesaţi de activele de pe piaţa digitale”, au precizat oficialii Mastercard, conform cnbc.com.
Citeşte şi: Taxele nu vor creşte în 2021: „Este o linie roşie pe care nu o vom trece”
Decizia Mastercard de a susţine monedele virtuale vine la câteva zile după ce Elon Musk, fondatorul Tesla, a dezvăluit că a investit 1,5 miliarde de dolari în bitcoin şi că în curând se vor putea face plăţi prin criptomonede.
Anunţul uriaşei investiţii în Bitcoin a fost făcut într-un document trimis luni de compania lui Elon Musk ”jandarmului” bursei americane – SEC – reprezintă un semn al încrederii în această criptomonedă pe care unele autorităţi de reglementare o consideră un activ financiar folosit în tranzacţii ilegale, precum spălarea de bani.
De asemenea, Tesla va începe să accepte plăți în Bitcoin pentru produsele sale. Astfel, compania fondată de Elon Musk devine primul mare producător de autoturisme care acceptă plata în Bitcoin. Anunțul a venit la o săptămână după ce Elon Musk a spus că „Bitcoin este un lucru bun” și că a întârziat în a-și exprima susținerea pentru criptomonede. De asemenea, Musk și-a schimbat descrierea pe contul de Twitter în ”#bitcoin”.
Preţul bitcoin, care a crescut puternic în ultimele luni, s-a apreciat imediat în urma acestui anunţ, după cum transmite NBCNews.
Citeşte şi: Tesla pariază pe Bitcoin. Compania lui Elon Musk a investit 1,5 miliarde de dolari în această criptomonedă
De asemenea, companiile BlackRock, Square şi PayPal au decis să susţină tranzacţiile cu criptomonede.
Mastercard intră pe piaţa de criptomonede şi după ce Visa, principalul său competitor, a anunţat că dacă o monedă digitală devine recunoscută ca monedă de schimb, nu va exista niciun motiv că nu o înscrie în reţeaua sa care cuprinde deja 160 de monede de schimb.