Măşti contrafăcute vândute unui spital COVID. Zece percheziţii au loc luni dimineaţă în Bucureşti şi în patru judeţe într-un dosar de înşelăciune după ce unui spital pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 i-au fost vândute măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.
”Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice efectuează 10 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Urmărire Penală şi Criminalistică, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”, anunţă IGPR
Faptele au legătură cu activitatea de comercializare către o unitate spitalicească desemnată drept spital faza I pentru asistenţa pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 de măşti de protecţie ce poartă o marcă înregistrată cunoscută la nivel mondial, produse cu privire la care există indicii temeinice că sunt contrafăcute.
În acelaşi timp, se vor pune în aplicare 6 mandate de aducere emise pe numele bănuiţilor, ce vor fi conduşi la sediul unităţii de poliţie în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situaţiei de fapt.
La activităţi participă luptători din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale şi specialiştii Institutului Naţional de Criminalistică.
La acţiune participă poliţiştii inspectoratelor judeţene de poliţie Bihor, Braşov, Maramureş şi Timiş.
Percheziţii în dosarul achizițiilor de măști. UPDATE. Administratorul unei firme, dar şi societatea comercială condusă de acesta sunt urmăriţi penal pentru înşelăciune, fiind acuzaţi că în primăvara anului trecut au încheiat un contract prin care se obligau să livreze măşti medicale către Unifarm, însă au livrat măşti de proastă calitate, în cantitate mult mai mică decât cea contractată. Măştile, pentru care a fost emisă şi o alertă la nivel european, au ajuns la personalul medical din spitale COVID-19.
„În perioada 24.03.2020 – 10.04.2020 o persoană fizică, în calitate de administrator al societăţii comerciale, a indus în eroare persoana vătămată CN UNIFARM SA cu ocazia prezentării ofertei, încheierii şi executării unui contract prin prezentarea ca adevărat a faptului că societatea comercială dispune de 3.000.000 de măşti medicale marca Shengguang Instrument Cp Ltd. cu o eficienţă ridicată de filtrare, pe care le va pune la dispoziţia persoanei vătămate cu toate că în realitate suspecţii nu aveau disponibile măşti medicale, iar 1.200.000 de măşti livrate la data de 10.0.2020 erau măşti de protecţie marca Daddy Baby, ci capacitate de filtrare scăzută, cu privire la care a fost introdusă ulterior o alertă la nivel european – folosirea acestora prezint risc pentru sănătate, deoarece o cantitate excesivă de particule sau microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecţie”, au constatat procurorii.