Măştile de protecţie de tip FFP2 devin obligatorii în Berlin. Acestea vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale.
Începând de miercuri, măştile de protecţie de tip FFP2 vor deveni obligatorii în multe locuri publice din Berlin. Acestea vor trebui purtate în mijloacele de transport publice, în cabinetele medicale, spitale, centre de îngrijire, magazine şi instituţii culturale, a adăugat aceasta.
Măştile chirugicale nu mai asigură o protecţie suficientă.
Reamintim că Germania se confruntă în prezent cu un al treilea val sever de infecţii cu noul coronavirus, provocat în mare parte de varianta britanică a virusului. Autorităţile din Berlin doresc să menţină câţiva paşi minori către relaxarea lockdownului naţional, înăsprind în acelaşi timp regulile care vizează testarea.
Rezidenţii capitalei germane au criticat deja pe reţelele de socializare noile regulile privind purtarea măştilor, unul dintre motivele de nemulţumire fiind preţul mai ridicat al măştilor de tip FFP2.
Măştile de protecţie FFP2, obligatorii într-o altă ţară europeană. Austriecii au înlocuit în ianuarie măştile faciale de pânză cu măştile de protecţie de tip FFP2, devenite de acum obligatorii pentru cei cu vârste de peste 14 ani în mijloacele de transport, magazine, locurile de prestare a serviciilor şi cabinetele medicale, relatează France Presse.
‘Aceasta este necesar din cauza variantelor (mai contagioase) ale coronavirusului, este nevoie de o protecţie mai bună. Dacă toată lumea va respecta regulile, cred că situaţia se va schimba, mai ales când vor ajunge vaccinurile’, spune Hannah Zugner, o graficiană de 24 de ani.
Punerea în aplicare a acestei noi măsuri, puţin răspândită în Europa, nu suscită dezbateri reale în ţară, iar autorităţile ‘de reglementare asigură că măştile sunt vândute la costul de producţie’ (adică 59 de eurocenţi bucata), comentează o altă intervievată de AFP la Viena.
De acum în Austria este necesară purtarea acestor măşti, considerate ca având o filtrare mai eficientă – blochează 94% din aerosoli – în autobuze, tramvaie, trenuri şi metrou. Măsura se aplică şi în supermarketuri şi în locurile de prestări servicii cum ar fi atelierele de reparaţii auto sau cabinetele medicale.