Măştile de protecţie pot fi LETALE pentru bebeluşi. Avertismentul specialiştilor

Specialiştii americani avertizează că măştile de protecţie împotriva coronavirusului pot fi letale pentru bebeluşi. Organizaţiile profesionale ale medicilor au atras atenţia că există riscul de sufocare a micuţilor. 
Filip Stan
20 mai 2020, 17:41
Măştile de protecţie pot fi LETALE pentru bebeluşi. Avertismentul specialiştilor

Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, precum și Academia Americană de Pediatrie se declară împotriva măștilor la copiii mici, în special bebeluși, din cauza riscului ridicat de sufocare. Deși cele două foruri susțin că nu există măști de protecție pentru copiii sub 2 ani, pe numeroase siteuri americane se vând măști de protecție pentru bebeluși și copii.

„Aceste produse ar putea fi mortale pentru bebeluși și trebuie îndepărtate imediat,” a sesizat medicul pediatru Alyson Smith, referindu-se la măști de tifon respirabile Jonigo pentru copii cu vârste între 0-3 ani și a cerut scoaterea acestora de la vânzare.

Măștile de protecție împotriva noului coronavirus pot fi o achiziție ispititoare pentru părinți, care doresc să ofere o protecție mai copiilor, speriați fiind de creșterea numărului de cazuri de COVID-19 la copii din ultima perioadă.

Simptomele caracteristice de tuse, febră și respirație sunt mai puțin frecvente la copii decât adulții, susține MedicineNet.com.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii finanțează cu 2,1 milioane de dolari un studiu menit să cerceteze boala COVID-19 în rândul copiilor și tinerilor de până la 25 de ani, care se va derula în 35 de spitale de pediatrie din SUA. Se vor aduna date despre 800 de copii cu COVID-19 spitalizați în ideea de-a afla mai multe despre virusul SARS-COV2 la copii.

În prezent, 3 copii au murit din cauza COVID-19 în SUA, rata de deces în rândul copiilor (0-17 ani) fiind de 0,04%, conform Worldometers.info.

Un studiu realizat în Wuhan arată că 15,8% dintre copiii infectați cu coronavirusul SARS-CoV-2, care provoacă boala Covid-19, nu au niciun simptom al bolii și niciun semn de pneumonie. În prezent, medicii din Italia și Marea Britanie investighează o posibilă asociere între infecția cu coronavirus și apariția unui număr important de copii mici care au necesitat spitalizare, prezentând simptome specifice bolii Kawasaki.

Recomandările medicilor români

Medicul pediatru Mihai Craiu, de la IOMC din Capitală a precizat două aspecte practice menționate de experții CDC privind purtarea măștilor de către copii.

„Nu punem cârpe (sau alte materiale textile în loc de mască) pe fața copiilor cu vârsta sub 2 ani sau a persoanelor inconștiente. Se pot sufoca! Folosim doar „dispozitive” ce seamăna cu măștile profesionale la aceste grupe de risc. Masca trebuie să stea fix pe față, pentru a face o protecție cât de cât eficientă. O mască bine pusă pe față nu aburește ochelarii și se mișcă cu respirația/vorbirea”, a scris pe pagina de facebook Spitalul Virtual pentru Copii.

Prof.dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat în mass media că îi este foarte greu să creadă că vor reuși copiii să utilizeze corect măștile de protecție. În cazul celor mai mari, ar fi utile măștile din materiale textile, nu cele chirurgicale, care se deteriorează foarte repede.

Citeşte şi Nu folosiţi lămpile cu raze UV pentru dezinfectare. Avertismentul OMS

Spynews
Știrile Antena Stars. Magicianul Robert Tudor, țepuit de un șofer de ride-sharing. Cum s-a întâmplat totul: ”El câștigă câte...” / VIDEO
Bzi.ro
Babs s-a afișat cu un milionar celebru! Cum a fost surprinsă fosta iubită a lui Dorian Popa
Fanatik.ro
România câştigă grupa E la Euro 2024! Va întâlni Olanda în optimi după Georgia – Portugalia 2-0
Capital.ro
Interzis pentru cei cu permis de conducere. Legea pe care șoferii nu o pot încălca
Playtech.ro
ȘOC! Emilia Ghinescu, cu SÂNII la vedere! Atenție, poze de INFARCT!
DailyBusiness
Poliția Română face angajări! Peste 1.000 de posturi sunt disponibile
Adevarul
Pluralul cuvântului „complex”, exercițiul care i-a pus in dificultate pe elevi la Evaluarea Națională
Spynews
Mireasa. Direct din culise. Fanii îi cer Mariei Lungu să se împace cu Cristian Marinescu. Cum a răspuns blondina
Spynews
Cine este și cu ce se ocupă Diandra Doris, ispita de la Insula Iubirii! Este urmărită zilnic de zeci de mii de persoane pe rețelele de socializare / FOTO
Evz.ro
Fiica Andreei Marin are o traumă. Experiența care a lovit din plin
Impact.ro
ȘOC! Monica Bîrlădeanu SE CĂSĂTOREȘTE cu Valeriu Gheorghiță! Am aflat DATA NUNȚII
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Mihaela Borcea, imagini îndrăznețe: și-a etalat bustul generos în costum de baie!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Cutremurător! Fiica Iuliei Albu, afectată de cancerul tatălui: 'Nu era...'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Ce studii are, de fapt, Kate Middleton! Sunt mai înalte chiar și decât cele ale Prințesei Diana! Prințesa de Wales a învățat în școli de mare calibru
Capital.ro
Decizie privind centralele de apartament din România. Anunț urgent azi, 26 iunie
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
stirilekanald.ro
Schimbări drastice pentru proprietarii de apartamente! Oricine se opune riscă să intre la închisoare
substantial.ro
Georgia învinge Portugalia cu 2-0 la Euro 2024; Turcia trece de Cehia cu 2-1
MediaFlux
Decizia FINALĂ privind CENTRALELE de APARTAMENT. S-a DAT LEGEA
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?