Efectivelor de pază din aeroporturi li se vor alătura patrule mixte formate din jandarmi şi poliţişti. Scopul este înlăturarea celor care racolează pasageri, în special străini, şi îi păcălesc să meargă cu maşinile lor, la suprapreţuri.
„Vom forma echipe mixte din jandarmi, reprezentanţi pază şi protecţie, vom avea patrule mixte ce vor acţiona în trei schimburi (…) Vom putea interveni operativ ca să stopăm acest flagel. Este unul nemaiîntâlnit în practica europeană”, a declarat Valentin Preda, secretar de stat.
Pe lângă sporirea măsurilor de securitate, autorităţile vor să facă tot posibilul pentru a pune capăt taximetriei ilegale.
„Una dintre propuneri a fost de montare a sistemelor care identifică maşini după plăcuţe de înmatriculare”, a precizat Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere.
„Există un sistem audio video care va permite identificarea şoferilor agasanţi care iau forţat aproape bagajele pasagerilor şi le pun în autoturism”, a mai spus Valentin Preda.
În ciuda tragediei de acum două săptămâni, reprezentanţii aeroportului Otopeni sunt de părere că firma de pază şi-a făcut datoria.
„Aeroportul otopeni e unul dintre cele mai sigure din lume”, a spus Valentin Iordache, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni.
Măsurile pentru şoferii de taxi se vor aplica după ce Legea taximetriei va trece de Parlament.