Măsuri DISPERATE: Moscova interzice IMPORTURILE AGROALIMENTARE din ţările care i-au IMPUS SANCŢIUNI

Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret ce interzice sau limitează importurile de produse agroalimentare din ţările care au impus sancţiuni economice împotriva Rusiei, a anunţat miercuri serviciul de presă al Kremlinului, transmit Reuters şi AFP, citată de Agerpres.
Iulian Tudor
06 aug. 2014, 16:14
Măsuri DISPERATE: Moscova interzice IMPORTURILE AGROALIMENTARE din ţările care i-au IMPUS SANCŢIUNI

Vladimir Putin ordonă interzicerea importurilor de produse agroalimentare din ţările care au impus sancţiuni Rusiei. Şeful statului a cerut guvernului să elaboreze o listă cu bunurile al căror import urmează să fie interzis timp de un an în Rusia, a precizat Kremlinul, potrivit Agerpres.

Citeşte şi FINLANDA vrea COMPENSAŢII de la UE pentru PIERDERI suferite din cauza SANCŢIUNILOR aplicate Rusiei

‘Pentru a proteja interesele naţionale ale Federaţiei Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime şi produse alimentare’ provenite din ţările care au ‘decis să impună sancţiuni economice’ împotriva Rusiei, a afirmat Putin, citat în comunicatul preşedinţiei.

Citeşte şi România nu exportă bovine şi carne de bovine în Rusia. Autorităţile ruse interzic ceva ce nu există

Ministrul adjunct al dezvoltării economice, Aleksei Lihacev, a declarat pentru Interfax că lista importurilor interzise este gata şi urmează acum să fie aprobată de guvern, a relatat Xinhua.

Preşedintele rus menţionează în decretul său privind ‘măsuri economice specifice vizând asigurarea securităţii Rusiei’ că durata interdicţiilor cu privire la importuri ar putea fi modificată ‘dacă va fi necesar’, dând de înţeles că Moscova ar putea reveni asupra deciziei sale în cazul în care Occidentul şi-ar revizui poziţia.

Uniunea Europeană şi Rusia, dar şi alte ţări au decis recent o serie de sancţiuni economice împotriva Rusiei fără precedent de la Războiul Rece încoace, pe fondul acuzaţiilor că Moscova îi susţine militar pe rebelii separatişti proruşi din estul Ucrainei, ceea ce autorităţile ruse dezmint.

Vladimir Putin cere de asemenea guvernului în decretul său de miercuri să ‘ia măsuri pentru a asigura echilibrul pe pieţe şi pentru a împiedica creşterea produselor agroalimentare’ în Rusia, importator net de astfel de produse. Potrivit statisticilor oficiale, valoarea importurilor ruse în acest domeniu a fost de 16,9 miliarde de dolari în perioada ianuarie-mai 2014, iar cea a exporturilor – de 7,1 miliarde. Rusia importă din această categorie mai ales mere, banane, roşii, cartofi, carne şi peşte.

Mai devreme miercuri, Rusia a anunţat că a decis limitarea importurilor de vită din România şi de animale din Italia, Bulgaria şi Grecia, din cauza depistării unor boli, în cel mai recent episod al ‘războiului comercial’ relansat de Moscova după impunerea sancţiunilor occidentale.

Spynews
Marina își trăia zilele cu spaimă, chiar înainte să fie omorâtă. Ce au descoperit autoritățile despre crima care a tulburat liniștea din Brăila
Bzi.ro
Incident cumplit la nunta lui Ianis Hagi! A fost chemată ambulanța
Fanatik.ro
Orașul impresionant care se află pe două continente. Are o istorie bogată și multe obiective turistice
Capital.ro
Amendă de 825 de lei. Greșeala pe care polițiștii nu o mai iartă. S-a schimbat legea
Playtech.ro
Oana Roman i-a deschis DOSAR PENAL lui Marius Elisei. De ce se războiesc părinții Isabelei
DailyBusiness
BNR dă vestea cea mare pentru românii care au împrumut la bancă!
Adevarul
Reacția unui medic legist după ultimul festival de la mare: „Nu reprezintă nimic altceva decât deschiderea către o viață de consumator”
Spynews
”L-am ucis și l-am băgat în troler”. Declarația tulburătoare a criminalului care l-a omorât pe bărbatul găsit fără suflare în geamantan. Cum și-a explicat gestul
Spynews
Decizie dură luată de Oana Roman față de Marius Elisei! I-a deschis proces penal! Vedeta s-a săturat să aștepte ca el să fie tată pentru fiica lui! Exclusiv
Evz.ro
Basmul lui Harry și al lui Meghan a luat sfârșit. Doar atât au rezistat
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
CALVARUL prin care a trecut dentista din Brăila, înainte să moară. Detalii șocante din anchetă. Cum a vrut să se protejeze, dar nu a reușit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Patru șoferi și-au primit înapoi permisele după ce rezultatele testelor antidrog au fost infirmate. După 48 de ore, aceștia și-au recăpătat dreptul de a conduce
Capital.ro
Niculina Stoican este în doliu: E primul răsărit fără matale MĂICUȚĂ
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!
substantial.ro
Președintele Iohannis a înmânat drapelul României echipei olimpice pentru Jocurile Olimpice de la Paris
MediaFlux
ÎNCĂ o TENTATIVĂ de ASASINAT pentru TRUMP! A FOST UCIS pe LOC
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'