Matei NU A AUZIT NICIODATĂ vocea mamei. Primul pictor 3D îşi vinde cel mai valoros tablou pentru a-l ajuta

Daniel Relenschi, primul pictor 3D din România, anunta ca doneaza o parte din incasarile ce-i revin din vanzarea unui valoros tablou tridimensional, care o infatiseaza pe celebra cantareata de muzica populara, Sofia Vicoveanca. Jumatate din suma pe care o va incasa, va fi directionata pentru operatia lui Matei, in varsta de numai 6 luni.
Roxana Gagiu
16 sept. 2015, 08:40
Matei NU A AUZIT NICIODATĂ vocea mamei. Primul pictor 3D îşi vinde cel mai valoros tablou pentru a-l ajuta

Matei Teodor s-a născut dintr-o frumoasă poveste de iubire a tinerilor căsătoriți, Ana și Alexandru, însă, la doar o zi de la naștere, medicii le-au transmit o veste proastă: copilul nu aude, suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă. În prezent, micuțul are 6 luni și are nevoie de 24.000 de Euro pentru implantul cohlear, care-l va ajuta să audă și să vorbească.

VEZI AICI: Povestea sfâşietoare a unui băieţel de 6 luni. Matei NU A AUZIT NICIODATĂ vocea mamei sale

Verdictul doctorilor a fost cu greu acceptat de părinți, iar mama a intrat într-o depresie profundă. Ajutată de psiholog și psihiatru, tânăra mama a realizat că trebuie să lupte pentru fiul ei, mai ales când a aflat că există o șansă ca Matei să audă, iar operația poate fi făcută în România. În acest sens, Asociația „Salvează o inimă” a lansat campania umanitară „Matei vrea să audă!”, iar românii îl pot ajuta prin trimiterea unui simplu SMS, la numărul 8832, cu textul „Matei”, la numărul de telefon 8832 sau pe platforma online a Asociației https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/ sau in conturile:

Titular cont: Ana Maria Teodor

RO65BRDE240SV67225482400- RON

R061BRDE240SV73061082400-EURO

RO19BRDE240SV73060952400- USD

RO19BRDE240SV73060952400-LIRE

Cod BIC: BRDE

COD SWIFT: BRDEROBU

Până în prezent s-au strâns peste 7.000 de Euro, iar campania este activă până la sfârșitul lunii.

Pictorul român Daniel Relenschi, recunoscut la nivel internațional pentru tablourile sale 3D și primul artist de acest gen din România, anunță că donează o parte din încasările ce-i revin din vânzarea unui valoros tablou tridimensional, care o înfățisează pe celebra cântăreață de muzică populară, Sofia Vicoveanca. Jumătate din suma pe care o va încasa, va fi direcționată pentru operația lui Matei, în vârstă de numai 6 luni.

„Mă simt onorat de faptul că pot să-l ajut pe Matei, iar la invitația prietenilor de la Asociația Salvează o inimă m-am alăturat campaniei. Consider că este un lucru minunat că îi putem oferi o șansă reală la o viață normală și este o veste extraordinară că foarte mulți români s-au mobilizat să-l ajute. Am scos la vânzare un tablou unic în lume, care o reprezintă pe cunoscuta noastră cântăreață Sofia Vicoveanca, iar jumătate din suma pe care o vom încasa în urma vânzării, va fi direcționată către cazul lui Matei”, declară pictorul Daniel Relenschi.

Artistul de 29 de ani speră ca tablou „Izvor de dor” să se vândă cu peste 10.000 de Euro, pentru a putea contribui cu cât mai mulți bani pentru campania umanitară a lui Matei.

Persoanele interesate de achiziționarea operei de artă, pot găsi detalii pe https://salveazaoinima.ro/campaigns/matei-teodor/.

Daniel Relenschi are doar 27 de ani şi este primul pictor din lume care a reuşit să facă primul tablou 3D în ulei. De asemenea, este artistul care a făcut prima pictură 3D din România pe asfalt. Pe o pânză albă sau pe un asfalt prăfuit, tânărul din Botoşani creează adevărate opere de artă. Vezi aici alte picturi semnate de tânărul artist.

Pentru Daniel Relenschi pictura este mai mult decât o simplă pasiune, este un mod de a trăi, de a vedea şi înţelege frumosul din jurul lui. Lucrările sale sunt adevărate opere de artă, adevărate capodopere. Are doar 27 de ani şi până acum a pictat peste 2.000 de tablouri. A îndrăgit desenul de mic, însă primul tablou l-a realizat în urmă cu cinci ani. Drumul spre pictură a fost greu şi cu multe obstacole.

A început să deseneze la vârsta de 4 ani şi deşi talentul îl moştenise din plin de mama sa a trebuit să înveţe totul singur. O vedea pictând şi voia să facă şi el la fel. Nu ştia cum să dea viaţă creionului din mână şi nu primea răspunsuri.

Mama sa nu i-a arătat niciodată nimic, trebuia singur să înţeleagă, să caute, să descopere. A fost fericit că în şcoală existau orele de desen, se bucura din plin de ele pentru ca acasă nu găsea îndrumare şi încurajare spre pictură, şi asta pentru ca în acea perioadă interesul pentru artă scăzuse total. A vrut să studieze arta în clasele V-VIII, însă mama sa a refuzat şi l-a trimis la o clasă de matematică-informatică.

După ce a studiat la un liceu textil pe profil design vestimentar s-a specializat în crochiul de modă. A cochetat o bună perioadă cu lumea modelingului unde a colaborat cu Irina Schrotter şi Doina Levintza pentru ca apoi să-şi dea seama că pictura trebuie să devină prioritate, o profesie.

Tablourile sale tridimensionale, care în marea lor majoritate expun aspecte ale tradiționalismului românesc, au fost comandate de foarte mulți iubitori de artă din Statele Unite ale Americii, Belgia și Franța și vernisate la importante expoziții internaționale.

Primele tablouri le-a făcut în 2008, atunci când a avut şi prima expoziţie. Şi-a prezentat lucrările la Sala Polivalentă din Muzeul Judeţean Botoşani unde a avut un mare succes. Din acel moment, viaţa artistului s-a schimbat radical. Au urmat numeroase comenzi şi provocări. A pictat tablou după tablou şi a reuşit de fiecare dată să impresioneze cu talentul său. În cinci ani a pictat aproape 2.000 de tablouri.

„În pictura mea se găseşte tot ce e frumos. Încerc să pictez frumosul sau să-l reinventez. Câteodată sunt tentant să pictez şi alte lucruri şi încerc să nu-mi dau frâu acestor imbolduri”, spune pictorul.

Prima pictură 3D pe asfalt a fost realizată în 2011. Într-o zi, Daniel a primit o provocare din partea unui prieten care l-a întrebat dacă poate face o pictură 3D pe asfalt. A zis „da”, deşi nu ştia nimic despre 3D.

Cu această lucrare, Daniel Relenschi a devenit artistul care a realizat prima pictură 3D din România. Asta după ce iniţial se scrisese în presă că germanul Manfred Stader făcuse la noi în ţară o astfel de lucrare în premieră. Au urmat interviuri peste interviuri şi s-a aflat apoi că de fapt tânărul român era cel care adusese pentru prima dată pictura 3D pe străzile din România.

„Mi-a plăcut să mă provoc şi am zis că dacă altcineva poate, şi eu pot face lucrul acesta. Pictura a fost realizată în cadrul festivalului de publicitate nonconvenţionala ADfel în 2011”, a povestit artistul.

„Interacţiune”, primul tablou 3D în ulei din lume

După ce a realizat prima pictură 3D pe asfalt, Daniel Relenschi a simţit nevoia să facă mai mult, şi a reuşit. A pornit de la ideea că 3D-ul trebuie dus către alte culmi faţă de cele pe care le ocupa şi a realizat primul tablou 3D în ulei din lume.

„Lucrarea este plină de simboluri, se poate vedea mâna care pare să întindă un măr dar aceasta iese dintr-un univers necunoscut, o lume de ideal, trecerea produce durere, dar odată ce interacţionezi vezi lucrurile tot mai clar. Am făcut referire aici la geneza. Se mai pot observa şi alte ”subtilităţi”, dar acestea rămân a fi descoperite de privitor”, explică pictorul.

Picturile lui Daniel Relenschi sunt apreciate și la nivel internațional. A expus și a preluat comenzi din țări ca Statele Unite, Belgia, Franța. În Germania a lucrat pentru Neuburg an der Kammel Schloss, un castel în care pot fi văzute două lucrări de dimensiuni impresionante.

DailyBusiness
Mai mulți bani pentru alocații! Guvernul anunță ce bani se oferă în 2025
Spynews
Risc de tsunami în România! Fenomenul ar putea să apară din cauza cutremurelor care au loc pe fundul Mării Negre
Bzi.ro
Dana Budeanu a „sărăcit-o“ pe Andra! „Mi s-au înmuiat picioarele!”
Fanatik.ro
Descoperire stranie pe fundul Oceanului Pacific: “E drumul spre Atlantida. Bizar”
Capital.ro
Anunț trist despre Regina Camilla. Vestea venită azi: „Cu mare regret, Majestatea Sa...”
Playtech.ro
Detalii mai puțin știute despre Kamala Harris. Cum a schimbat a schimbat fața politicii americane o fată de imigranți
DailyBusiness
Se dau 200.000 de euro fonduri GRATIS pentru români
Adevarul
Autostrada cu tuneluri, de zece ori mai scumpă decât ar fi fost în anii 2000. Urșii nevăzuți, „vinovați” de soarta autostrăzii
wowbiz.ro
Elodia trăiește?! Mama lui Cristian Cioacă șochează! Unde ar fi nora ei, de fapt?!
Spynews
Încă un român mort în inundațiile din Spania. Bărbatul, care fusese dat dispărut, a fost găsit fără suflare
Spynews
Jurnalistă din România, paralizată după ce a mâncat brânză! Ce bacterie conținea: ”M-am trezit și nu am mai putut să merg”
Evz.ro
Selly tratează facultatea cu dispreț. De ce nu vrea să audă de studii superioare
Ego.ro
După ce ar fi gafat cu Marica, Ioana Tamaș și-a expus trupul perfect! Imaginile cu ea arată de ce nu i-aputut rezista fostul tricolor
Prosport.ro
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
kanald.ro
Jurnalista Rodica Sărmaș Furnea a murit într-un tragic accident rutier, la Dumbrăvioara. Avea doar 54 de ani
Cancan.ro
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
Playsport.ro
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Capital.ro
Mama lui Cristian Cioacă spune adevărul după 17 ani. Unde se află Elodia
StirileBZI
Vârsta la care trebuie să renunți la permisul de conducere! Legea se aplică în toată România
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu Eugenie Bouchard. Cum a putut să apară îmbrăcată, mai mult dezbrăcată
stirilekanald.ro
Rezultate alegeri prezidențiale SUA 2024: Când vom afla cine este noul președinte al Americii?
substantial.ro
Proiectul Centurilor Verzi Câștigă Suport Legislativ În România
MediaFlux
LOVITURĂ în SUA! TRUMP ajunge PREȘEDINTE indiferent de VOT. CUTREMUR în AMERICA
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ironia sorții. O comună din România are drumuri de pământ, dar piste de biciclete asfaltate