Mătreaţa sau dermatitele netratate la nivelul scalpului pot conduce la probleme grave

Mediul de viata stresant, nerespectarea orelor de masa sau afectiuni in stare incipienta ale organismului inca nestiute, se pot reflecta in sanatatea parului atat din punct de vedere al structurii, cat si al look-ului de zi cu zi. Este normal sa se piarda intre 50 si 100 de fire de par pe zi, insa ceea ce este ingrijorator este atunci cand parul nu se regenereaza si lipsa parului devine vizibila. Ba mai mult, matreata apare pentru a complica si mai mult ecuatia.
Roxana Gagiu
23 aug. 2016, 16:09
Mătreaţa sau dermatitele netratate la nivelul scalpului pot conduce la probleme grave

Strategiile de marketing ale produselor cosmetice din piata de larg consum le dau puteri nebanuite, insa nu in sensul bun. Cercetarile arata ca ingredientele dure din sampoane pot deteriora proteinele scalpului asigurand in acest fel un teren fertil pentru aparitia matretii si a parazitilor. Desi par ca rezolva problema, rezultatul este unul pe termen scurt si de cele mai multe ori, se trateaza efectul si nu cauza. De aceea, produsele cosmetice trebuie sa vina complementar in ajutorul terapiilor integrative de recuperare.

O dereglare hormonala sau o stare nervoasa acuta conduc la aparitia matretii. Dermatologii recomanda intelegerea afectiunilor scalpului in ansamblu si nu limitarea la incompatibilitatea cu anumite produse cosmetice. Pe de alta parte, degradarea parului poate fi si de natura cosmetica: Cele mai multe produse de pe piata utilizeaza sulfactanti duri, precum sulfatii de sodiu si amoniul, care desi curata bine parul, au o actiune agresiva asupra acestuia. Sulfactantii duri pot duce la exfolierea scalpului si la caderea parului.

„Tot mai multi pacienti vin la noi pentru a gasi o solutie pentru caderea parului, explicandu-le specialistilor nostri cat de multe tratamente au incercat, atat traditionalele metode „de la bunica”, dar si tratamente costisitoare aparute pe piata. Caderea parului este doar efectul unor probleme ale scalpului care nu au fost tratate la timp. Aceasta poate avea mai multe radacini; poate fi cauzata de tropism cutanat, de exces de sebum, de matreata; de asemenea, poate fi insotita de prezenta dermatitei sau a iritatiei, sau poate fi pur si simplu o cadere obisnuita a parului provocata de alimentatia si neingrijirea corespunzatoare. Specialistii nostri isi pot da imediat seama care este cauza ce duce la caderea parului cu ajutorul microscopului digital Dino-Lite, care este specializat pentru descoperirea problemelor scalpului. Si, in functie de ceea ce descopera, acestia ofera pacientilor un tratament personalizat”, declara Aurelia Dumitru, director general GWS Organic Beauty Center & SPA.

Ceea ce provoaca aparitia matretii, a dermatitei seboreice sau degradarea parului reprezinta un dezechilibru la nivelul ph-ului. Cercetarile dermatologice specializate aduc pe piata romaneasca tratamentul vegan ZEAL fara sulfati si fara gluten, ce lupta pentru tratarea matretii si prevenirea caderii parului, dar si a altor afectiuni ale scalpului. Avand un continut de 1% Zinc Pyrition, spre deosebire de sampoanele traditionale, care contin sulfati sau saruri, acesta curata parul si scalpul fara a ataca echilibrul delicat al keratinei si umiditatii parului. Zincul Pyritionul este un ingredient activ, derivat natural, care ajuta la combaterea microorganismelor ce interfereaza cu cresterea pielii si cauzeaza mancarimi si exfoliere.

Principalul beneficiu al samponului Zeal este consistenta sa, bogat in lipide EFA pentru protejarea pielii impotriva uscaciunii si a descuamarii. Prin acest sistem de curatare, parul si scalpul se inmoaie in mod natural, fara efecte iritante.

Gama pe baza de Zinc Pyrition nu contine agenti tensioactivi (detergenti), precum sulfatul de sodiu, SLS-ul (Sodium laureth sulfate) sau ALS-ul (Ammonium lauryl sulfate), sulfactanti ce pot produce descuamare si mancarimi.

Zeal contine agenti de curatare delicati, avand la baza un agent de curatare al pielii denumit Sodium cocoyl isethionate, agent bogat in mod natural in agenti grasi (EFA) si lipide, care asigura hidratarea, netezirea si stralucirea pielii. In plus, acesta ajuta la pastrarea intensitatii si duratei de viata a culorii parului. Zeal contine vitamina B5 (Panthenol), vitaminele A si E, alantoina, acizi grasi esentiali, sodiu pca si lactat de sodiu, aminoacizi din orez, cisteina, apa deionizata si zinc pyrithione, o combinatie de ingrediente care au rolul de a regenera scalpul si de a rezolva problemele acestuia. In plus este o varianta vegana si fara gluten, oferind si protectia culorii.

Solutia optima de pentru un look de milioane, par bogat si stralucitor

Nu este obligatorie consultarea unui medic dermatolog inainte de folosirea acestui produs, intrucat Zeal are o actiune mult mai blanda asupra pielii sensibile decat sampoanele obisnuite si este recomandat atat pentru femei si copii, cat si pentru barbatii care sufera de afectiuni ale scalpului precum caderea parului, psoriazis, dermatite seboreice sau matreata. Este un produs cu administrare externa si poate fi vazut ca un medicament, intrucat contine ingredientul nr. 1 dovedit in lupta impotriva matretii.

„Schimbarile meteo pot provoca pierderea umiditatii parului si scalpului. Aerul rece, uscat de iarna, precum si expunerea la caldura pot provoca uscarea pielii si matreata. Alte cauze ale scalpului uscat si implicit ale matretii pot fi folosirea prelungita a uscatoarelor de par, produselor de styling pe baza de alcool, precum si o sensibilitate la surfactantii duri din sampoane. Formulat cu un complex de factori naturali de hidratare, vitamine antioxidante, lipide EFA si un hidratant de curatare, ZEAL inverseaza efectele de mancarime datorate matretii uscate. Niciun alt sampon anti-matreata nu contine atatea ingrediente naturale, ce confera sanatate atat scalpului cat si parului”, explica Aurelia Dumitru, director general Global Wellness System.

DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Ce va face Irinel Columbeanu de Sărbătorile Pascale: Ce meniu special va avea la azilul de bătrâni
Fanatik.ro
Băutura care are rolul de a preveni apariția unui AVC. E una dintre cele mai consumate din lume și e recomandată de medicul Vlad Ciurea
Capital.ro
Amendă pentru românii care folosesc numerar. Obligația legală când ai bani cash. Fiscul nu mai iartă
Playtech.ro
Oraşul din afara ţării populat de români. Aici sunt peste 500.000 de cetăţeni de-ai noştri
DailyBusiness
Vouchere de vacanță 2025. Guvernul aprobă normele de accesare! Ce trebuie să facă bugetarii pentru decontare
Adevarul
Orban o abandonează pe Lasconi și n-o mai susține în alegeri: „N-are nicio șansă”. Pe cine mizează acum
wowbiz.ro
Al patrulea deces la Spitalul Sfântul Spiridon din Iași! Gabriela Ștefănescu este doctorița care a fost găsită moartă după ce a participat la un simpozion medical. Ce au arătat rezultatele venite de la INML
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
BCR, sfaturi financiare de Sărbători. Cum pot românii să economisească
Ego.ro
Ce a pățit Armin. Nicoară, imediat după ce a devenit tată! Probleme cu botezul și... EXCLUSIV
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Criminalul din Băleni, care a ucis și batjocorit o femeie de 80 de ani, a fost trimis în judecată! Ce a făcut acesta după ce i-a luat viața bătrânei
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu, GOALĂ în public! S-a dezbrăcat în fața celor prezenți și apoi și-a... GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Marele actor de care românii s-au despărțit cu durere. A fost cel mai bun. Nu poate fi uitat
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Imagini cutremurătoare cu Rareș Ion, tânărul care a murit după supradoză, filmate de Maru. Se vede clar cum i-a procurat substanțe interzise, deși neagă că ar avea o implicare. Prietena lui Rareș rupe tăcerea: "Își bătea joc de el"
Cât de periculoasă este vopseaua de ouă. Atenționarea specialiștilor pentru sănătatea noastră
MediaFlux
Taxa ”ascunsă” la plata cu cardul. La ce trebuie să fim atenți
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
„Farmacia verde” din curte. Cristela Georgescu dezvăluie secretele unei plante-minune: Uscați sau faceți ceai