Mătuşa „CRUŢATĂ” de Kim Jong-Un îşi menţine statutul după ce nepotul Kim Jong-Un i-a EXECUTAT SOŢUL

Kim Kyong-Hui, mătuşa liderului nord-coreean, Kim Jong-Un, va face parte din comitetul care va organiza funeraliile unui demnitar veteran al partidului unic, ceea ce arată că ea şi-a menţinut statutul în cadrul regimului, în pofida execuţiei soţului său, Jang Song-Thaek, informează luni ziarul ABC, preluat de Agerpres.
Romania TV
16 dec. 2013, 10:34
Mătuşa

Potrivit agenţiei naţionale KCNA, influenta Kim Kyong-Hui va fi membră a comitetului care se va ocupa de funeraliile de stat ale lui Kim Kuk Thae, membru al conducerii Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord (PMC), care a murit vineri la vârsta de 89 de ani.

Din comitet va face parte, de asemenea, puternicul Kim Yong-Nam, preşedintele Adunării Supreme a Poporului, premierul Pak Pong-Ju, şi vicepremierul Ro Tu-Chol, despre care se zvonea că ar fi fost şi el victimă a epurării.

Situaţia şi locul în care se află sora tatălui lui Kim Jong-Un erau cele două mari necunoscute de când mass-media nord-coreene au informat vineri despre execuţia soţului său, Jang Song-Thaek, acuzat de trădare şi de tentativă de răsturnare a regimului, între multe alte delicte.

Citeşte şi Răzbunare crudă. Dictatorul Coreei de Nord a ordonat împuşcarea fostei sale iubite

Până la căderea sa în dizgraţie, Jang deţinea mai multe funcţii în Partidului Muncitorilor, între care şi cea de vicepreşedinte al puternicei Comisii Naţionale a Apărării, informează Agerpres.

Citeşte şi Liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, şi-a EXECUTAT UNCHIUL

Jang a fost considerat o figură cheie în procesul de consolidare a puterii nepotului său, actualul „lider suprem” al ţării, de la moartea tatălui acestuia, dictatorul Kim Jong-Il, în decembrie 2011. Jang Song-Thaek şi mătuşa actualului lider s-au cunoscut la Universitatea Kim Ir Sen, cea mai prestigioasă din ţară.

Semn de rău augur

Execuția unchiului liderului nord-coreean, joi, este un semn de instabilitate a regimului lui Kim Jong-Un și face și mai necesară dezarmarea nucleară a peninsulei coreene, a afirmat secretarul de Stat american John Kerry. „Este vorba despre natura acestei dictaturi nemiloase și oribile și despre lipsa sa de încredere în sine”, a declarat Kerry într-un interviu pentru postul american ABC. „Este un semn de rău augur, de instabilitate și cu privire la pericolul care există„, a adăugat el.

Jang Song-thaek, în vârstă de 67 de ani, a fost arestat săptămâna trecută, judecat de un tribunal militar special și executat. El era considerat numărul doi al regimului stalinist și mentorul nepotului său, de când acesta a moștenit puterea după moartea tatălui său, Kim Jong-il, la sfârșitul lui 2011. „Aceasta nu este prima execuție. Suntem la curent cu un număr important de execuții în ultimele luni”, a mai spus șeful diplomației americane.

Citeşte şi Cultul personalităţii nu are limite: Cât cere Kim Jong-Un pe un interviu în presa occidentală

„Acest lucru mi-a amintit o înregistrare video în care Saddam Hussein apare făcând același lucru : pune ca cineva să fie arestat în fața întregii lumi, iar toată lumea privește fără să spună nimic, asudând, fără să miște”, a adăugat el.

Epurarea relevă, în opinia lui Kerry, urgența unei dezarmări nucleare a peninsulei coreene și a unei relansări a negocierilor cu Grupul Celor Șase (cele două coreei, China, Rusia, Statele Unite și Japonia) pentru a convinge Phenianul să renunțe la programul nuclear în schimbul unui ajutor energetic.
Devine și mai inacceptabil ca cineva ca Kim Jong-un să aibă în mod potențial arma nucleară„, a adăugat secretarul de Stat.

Spynews
Moarte suspectă în Iași. Doi soți au fost găsiți fără suflare în propria casă. Polițiștii sunt în alertă
Bzi.ro
Ianis Hagi și Elena nu pot pleca în luna de miere! Ce se întâmplă în familia lor, după nuntă
Fanatik.ro
Acesta este cel mai puternic animal din lume. Poate ridica mașini și doborî copaci
Capital.ro
Permisul de conducere obligatoriu pentru a conduce un triciclu. E lege în România
Playtech.ro
Ce spune Bianca Drăgușanu despre acuzațiile de evaziune fiscală. Vedeta RUPE TĂCEREA
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Rusia desfășoară obuziere de pe vremea lui Stalin pe frontul din Ucraina. Moscova rămâne și fără stocurile din epoca sovietică
Spynews
Idei de întrebări pentru confirmarea prezenței la nuntă. Cum să îi întrebi pe invitați dacă vor fi prezenți la eveniment
Spynews
Pare bad boy la Insula iubirii, dar are o poveste de viață impresionantă. Secretele din trecutul ispitei Marcel Andrei
Evz.ro
Șoșoacă o bate pe Simona Halep. A făcut înconjurul lumii
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Gigi Becali, implicat într-un accident rutier! Ce se întâmplă în aceste momente cu patronul FCSB?
Cancan.ro
ȘOCANT! Criminalul din Vaslui, care și-a băgat victima în valiză, a mai comis o crima. Audierile au scos la iveală detalii macabre
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Doliu în lumea filmului! Bob Newhart, actorul din „Elf” și „The Big Bang Theory” s-a stins din viață la 94 de ani
Capital.ro
Simona Halep a fost EXCLUSĂ. Ion Țiriac a taxat-o: Uite că nu-l primește
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Partidul lui Macron câștigă președinția Adunării Naționale după un vot strâns
MediaFlux
Se dau 250 de lei de STAT! Vezi dacă te ÎNCADREZI
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'